Panasonic Lumix DMC-GF1 tesztfotók

0

Az elmúlt 2 hétben a Panasonic új mikro négyharmados fényképezőgépe, a DMC-GF1 volt egyik tesztalanyunk. A szokásosnál kissé hosszabbra nyúlt tesztidőszak alatt jópár felvétel készült, mely már megtekinthető a gép galériájában. A Panasonic Lumix DMC-GF1 igazán hozzám nőtt. Ritka az az eset, amikor egy tesztgépet nehéz szívvel adok vissza, de ez most ilyen lesz. Ennek oka minden bizonnyal az, hogy idő közben kétszer is jártunk túrázni a helyekben, s igencsak jó szolgálatot tett a könnyű, mégis remek fotókat készítő masina. Bár az időjárás eleinte nem volt túl kegyes hozzánk, végül sikerült napsütéses időben is képeket készíteni. A részletes cikkünk megjelenéséig még pár napot várni kell, de az előzetes véleményem addig is elolvasható blogomban (a blogban szereplő képek már utófeldolgozottak, nem a gép eredeti fotói!). A tesztfotók elkészítése során Lumix G 20mm F1,7 ASPH objektívet használtunk.

A fájlnevekben feltüntettük a használt érzékenységet, a gyújtótávolságot és a rekeszértéket is.

A fájlnévben szereplő RAW szócska az eredetileg RAW-ban készült fotókat jelzi, ezeket a SilkyPix Developer Studio 3.0 SE-vel alakítottuk át JPEG-é alap beállítások mellett, de 0 zajszűréssel. A RAW-LR jelzések az Adobe Lightroom 2.5-ben konvertált fotókat mutatják, melyek a szoftver alapbeállításaival készültek.
A fényképezőgéppel készített JPEG fotókat alapbeállításokkal lőttük, de kikapcsolt (pontosabban a lehető legkisebb) zajszűrés mellett.
Tipp: a megjelenő új ablakban mutasson rá egy indexképre, s tekintse meg a böngésző státuszsorát, ahol a fájlnévből kiderülnek a fenti adatok. A kép megnyitását új ablakban vagy új fülön érdemes végezni (shift+kattintás, control+kattintás, Macintoshnál középső egérgomb).

Panasonic Lumix DMC-GF1 tesztfotók.