Strapabíró ultrakompakt: Casio Exilim EX-G1

0

A Casio bejelentette a világ eddigi legvékonyabb ütés- és vízálló digitális fényképezőgépét, az Exilim EX-G1-et.

A 12 Mpixeles ultrakompakt fényképezőgép 3 méteres mélységig biztosít vízállóságot (60 perc időtartamra), illetve 2,13 méter magasból történő leejtést is meghibásodás nélkül elvisel.

A gép rejtett kivitelű optikája 38-114 mm-es kisfilmes objektív látószögével egyezik meg. Fényereje nagylátószögnél f/3,9, míg tele állásban f/5,4.

Állóképekből maximum 4000×3000 pixeles, míg mozgókép felvétel maximum 848×480 pixeles (WVGA) felbontásban készíthető. A fotókat és videókat 35,7 Mb-os belső memóriájába, vagy microSD illetve microSDHC memóriakártyára rögzíthetjük.

A Casio Exilim EX-G1 főbb jellemzői:

  • CCD: 12,4 Mpixel, 1/2,3″
  • ISO64-3200 érzékenység
  • Objektív: rejtett kivitel, 3x-os zoomátfogás, 38-114 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,9-5,4 fényerő, 10 cm makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • ultrakompakt kialakítás
  • LCD: 2,5″ 230e pixel
  • 848×480 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 10 percig
  • automatikus élességállítás, kézi élességállítás
  • 35,7 MB belső memória, microSD/microSDHC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (300 kép kapacitás)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

A CASIO bemutatja a világ legvékonyabb*1 ütésálló digitális fényképezőgépét
ütés-, víz- és porálló, 19,9 mm vékony*2, ergonómikus tervezésű kivitelben

2009, november 18. — A Casio Computer Co., Ltd., bemutatja az EX-G1 ütésálló, vízálló és porálló digitális fényképezőgépét — a cég új EXILIM® G fényképezőgép márkájának első modelljét. Az intelligens kialakítás és a funkcionális szépség élménye mellett az EX-G1 a Casio minden eddiginél ellenállóbb fényképezőgépének jellemzőivel bír – mindezt egy mindössze 19,9 mm*2 vékony házban.

*1. 2009. november 18.-án érvényes adatok, a Casio által az ütésálló digitális fényképezőgépekről végzett felmérése alapján (a kiálló részek nélkül).
*2. A Camera & Imaging Products Association (CIPA) mérési szabványai alapján.

A Casio első ütésálló G-SHOCK® karóráját 1983-ban ismerhettük meg. A G-SHOCK márkanevet viselő órák világszerte elért népszerűségüket a legzordabb körülményekkel szembeni elképesztő ellenálló képességüknek, praktikusságuknak és egyedi megjelenésüknek köszönhetik. 2000-ben a cég kiadta első G’zOne™ telefonját, mely egy újabb ütés- és vízálló kivitelű termékcsoport megszületését jelentette.

A Casio az EXILIM G koncepcióját jellemezve az “állóképesség” szóval utal a tervezés alapgondolatára, melynek köszönhetően az új digitális fényképezőgép-család a legszélsőségesebb körülményeket és saját határaikat próbára tevő sportemberek és kalandtúrázók egyértelmű választásává válik. Az EX-G1 tervezésekor az új márkanév koncepciója érvényesült – valamint a Casio többéves tapasztalata, melyet az ütés- és vízálló technológiai megoldások, valamint az extrém vékony dizájn fejlesztésével szerzett.

Az EX-G1 ütésálló kivitelének alkotóelemeit a fényképezőgép külső és belső szemrevételezésekor is megtalálhatjuk. Ezek az alkotóelemek erősítik a vékony kialakítású fényképezőgép átgondolt tervezést sugalló megjelenését, illetve funkcionális szépségét. Az egy 12,1 effektív megapixel felbontással rendelkező fényképezőgéptől elvárható teljesítmény mellett az EX-G1 előre felvett álló- és mozgókép funkcióval és más izgalmas tulajdonsággal, valamint az ellenálló kialakítás különleges jellemzőivel rendelkezik. Az előre felvett álló- és mozgóképfelvétel funkció automatikusan rögzít felvételeket az exponáló gomb megnyomása előtt, így biztosítva az aktív sportok – mint például a snowboard és a hegyikerékpározás – legjobb pillanatainak megörökítésének lehetőségét*3.

A durva körülményeknek is ellenálló kivitel jellemzői:
Ütésálló: A fényképezőgép megfelelt a leejtés teszten, melynek során többször leejtésre került 2,13 méter (7 láb) magasból*4.
Vízálló: A fényképezőgép IEC/JIS 8-as (IPX8) és 6-os (IPX6) védelmi osztályába sorolt vízállósággal büszkélkedhet. Használható akár három méter (10 láb) vízmélységben 60 percen keresztül*5. A víz nem juthat be a fényképezőgépbe közvetlenül a házára irányított, bármilyen szögből érkező vízsugár esetén sem.
Porálló: IEC/JIS 6-os (IP6X) védelmi osztálynak megfelelő porállóság.
Fagyálló: A fényképezőgép akár -10 °C fokon (14 °F) *6 is használható marad.
Kivitel/dizájn: Kétrétegű konstrukció – a külső váz ütésálló nemesacélból, a belső pedig vízálló polikarbonátból, ütéseket elnyelő üvegszálas megerősítéssel készült. Az ellenálló kivitel különböző részegységei felelnek az ütések erejének elnyeléséért, illetve a fényképezőgép vázának védelméért. A házon találhatunk öntött cinkből készült szíjtartót, valamint műanyag védőegységet a kioldógomb mellett, illetve az objektív körül.

*3. Egy – a kereskedelemben kapható – állvány szükséges a legjobb eredmény eléréséhez.
*4. A Casio saját mérései alapján, melyet az US MIL-STD-810F 516.5- ütésállóság mérési elvnek megfelelően végzett: a fényképezőgép megfelelt a teszten, mely során 2.13 méterről egy rétegelt falemezre 26 különböző szögből ejtették le. Ennek ellenére a fényképezőgép nem védett minden ütés ellen sérülés, meghibásodás, illetve teljesítmény szempontjából. Emellett a fényképezőgépet ért ütés megváltoztathatja a vízállóság hatásosságát.
*5. A Casio által meghatározott tesztelési körülmények alapján.
*6. Az akkumulátor készenléti ideje csökkenhet a normál hőmérsékleti körülményektől eltérő kondíciók esetén.

Ütésálló, vízálló, porálló, ultravékony digitális fényképezőgép
EXILIM G EX-G1

Elképesztően vékony dizájn ellenálló kivitelben
Ütésálló
A világ legvékonyabb*1 – a kiálló részek nélkül 19,9 mm vékony – ütésálló digitális fényképezőgépe. A fényképezőgép megfelelt a Casio saját mérési szabványa*2 alapján elvégzett, 2,13 méterről (7 láb) történt többszöri leejtés-tesztjének.
*1. 2009. november 18.-án érvényes adatok, a Casio által ellenőrizve
*2. Az Egyesült Államokban érvényes MIL-STD-810F 516.5-Shock mérési elv alapján

Vízálló/porálló
Az EX-G1 az IEC/JIS 8-as (IPX8) védelmi osztályának megfelelő vízállóságot biztosít, így akár hatvan percig folyamatosan használható marad legfeljebb három méter (10 láb)*3 vízmélységben is. Emellett az IEC/JIS 6-os (IPX6) védelmi osztályának megfelelően a fényképezőgép védett közvetlen vízsugárral szemben, így akár folyó víz alá is helyezhető. A por káros hatásai ellen az IEC/JIS 6-os (IP6X) védelmi besorolásnak megfelelő porállóság véd.
*3. A Casio által meghatározott tesztelési körülmények alapján
Fagyálló
A fényképezőgép akár -10 °C fokon (14 °F) *4 is használható marad.
*4. Az akkumulátor készenléti ideje csökkenhet a normál hőmérsékleti körülményektől eltérő kondíciók esetén.

Ütésálló/vízálló konstrukció és dizájn
Külső felépítés

  • A váz külső része az ütések ellen védelmet nyújtó nemesacélból készült
  • Az ütések energiáját elnyelő polikarbonát védőelem található a kioldógomb mellett
  • Ütésálló öntött cink szíjtartó
  • Elforgatható zár a külső memória foglalat fedeléhez
  • Kétféle védőegység az ütések erejének csillapítására

Belső felépítés

  • Vízálló, üvegszállal megerősített polikarbonát belső váz
  • Külső behatások ellen védő, csavarokkal biztosított, zárt konstrukció
  • Vízálló szűrővel ellátott hangszóró és mikrofon

Objektív

  • Műanyag gyűrű az objektív védelmére
  • Vízlepergető és tükröződésmentesítő tulajdonságokkal rendelkező, többrétegű bevonattal ellátott objektívvédő üveg
  • Rezgéscsillapító elasztomer anyagból készült objektív
  • Nagyteljesítményű energiaelnyelő elem az objektív külső behatások elleni védelmére

LCD kijelző

  • A hagyományos termékeknél 1,5× vastagabb akrilból készült elem az LCD kijelző víznyomás- és ütés elleni védelmére
  • Műanyag foglalat az LCD kijelző egységet érő rezgések csillapítására

BEST SHOT® funkció kifejezetten víz- és ütésálló fényképezőgéphez fejlesztve
Előre felvett álló- és mozgóképek
Az előre felvett álló- és mozgókép funkció segítségével az exponáló gomb lenyomása előtt történt események is rögzíthetők, így a nagyon gyors mozgásokkal járó sportok – például a kerékpározás, snowboard, vagy a vízisí – pillanatainak megörökítése is lehetővé válik (egy – a kereskedelemben kapható – állvány szükséges a legjobb eredmény eléréséhez.). Az EX-G1 azokat az akció közben történő fontos mozzanatokat is rögzíti, melyeket korábban szinte teljesen esélytelen volt elkapni. A felvétel rögzítése az exponáló gomb lenyomása előtt 10, 30 másodperccel, illetve 1, 3 perccel korábban történhet, míg mozgóképfelvétel esetén a felvétel 3, 10, 20, vagy 30 perccel korábban kezdődhet.

Nagyszerű lehetőségek tárháza szabadban történő fotózáshoz
A BEST SHOT funkció segítségével az optimális beállításokat a fényképezőgép maga végzi a kiválasztott téma alapján. Az EX-G1 számos BEST SHOT beállítást kínál kifejezetten kültéri szituációkhoz – például „Hó”, illetve „Vízpart” témához, mely automatikusan védi a témát az erős fény okozta alulexponálás veszélyétől. Az „Víz alatti” beállítás a fotó túlzott elkékülését akadályozza meg.