Sony Alpha DSLR-A450

0

A digitális tükörreflexes kínálatát igen serényen bővítő Sony a mai nappal egy új DSLR-t jelentett be A450 típusszámmal. A gép a nemrég piacra került Alpha DSLR A550 némileg egyszerűsített változata. Alap képességeik megegyeznek, kivéve a kisebb (2,7”), alacsonyabb felbontású (230 000képpont) LCD kijelzőt, amely ebben a gépben nem kihajtható, és az adatlap szerint a 16:9-es oldalarányú képméreteket is kihagyták.

A Sony Alpha DSLR A450 egy APS-C méretű Exmor CMOS érzékelőt kapott 14,2 megapixeles tényleges felbontással. Az érzékenység ISO200 és 12800 között szabályozható, az adatok feldolgozását pedig egy BIONZ processzor végzi. Ennek köszönhetően Speed piority módban akár 7 kép/mp sebességű képsorozat is készíthető.

A készülékbe a kézi élességállítás ellenőrzésére alkalmas, 7 és 14x-es nagyítású élőkép (Live View) került. A kreatív üzemmódok között megtaláljuk az Auto HDR módot, mely két különböző expozícióval készült képből készít egy harmadik, megnövelt dinamikájút. A képek közötti expozíció különbséget 0,5-3 Fé között szabályozhatjuk.

Az A450 a Sony SteadyShot INSIDE stabilizátorát kapta, mely a szenzor elmozdításával működik, és bármely felhelyezett objektívvel akár 4 fényértéknyi előnyhöz juttathatja a gép használóját. A fényképezőgépen a gyártó kínálatában megtalálható kb. 30 darab Sony Alpha optika, két konverter, valamint a Konica-Minolta korábbi A-bajonettes objektívjei használhatók.

A fényképezőgép az A500-as sorozat nagyobb kapacitású lítium-ion akkumulátorát kapta, melynek egy feltöltésével több mint 1000 felvétel készíthető. A képek tárolására továbbra is Memory Stick PRO-HG Duo, vagy SD/SDHC kártyák használhatók. A gép HDMI kimenettel is rendelkezik a Sony Bravia tévékhez optimalizált PhotoTV funkcióval megtoldva.

A Sony Alpha DSLR A450 megjelenése február elejére várható.

A fényképezőgép főbb tulajdonságai:

  • 14,2 megapixeles, Exmor CMOS érzékelő
  • ISO100-12800 érzékenység
  • BIONZ feldolgozó rendszer
  • Manual Focus ellenőrző Live View (élőkép)
  • max. 7 kép/mp sorozat
  • Auto HDR szolgáltatás
  • HDMI kimenet, Bravia támogatással
  • 1050 felvétel egy akkufeltöltéssel
  • SteadyShot INSIDE stabilizátor
  • 2,7”, 230 000 képpontos LCD

Sajtóközlemény:

Egyszerűen szebbek a képek: az α450
A Sony új, sokoldalú DSLR készüléke a gyakorlott fotósoknak

  • 14,2 valós megapixel Exmor™ CMOS szenzorral
  • Akár 7 kép/mp folyamatos felvétel
  • Manuális Focus Check Live View
  • Auto HDR
  • 1,050 kép készítéséhez elegendő akku teljesítmény (CIPA szabvány szerint)
  • SteadyShot INSIDE

A legújabb DSLR fényképezőgép az α család tagja: egyesíti a minőségi képalkotást a kreatív lehetőségek széles választékával.

Nagy teljesítmény és könnyű használat – a DSLR-A450 kiváló társ, ha a csodás képek iránti elkötelezettség a minőség iránti igénnyel találkozik. Ideális az aktív, sokat mozgó fotósoknak, akik egy szinttel feljebb keresnek olyan DSLR készüléket, amely bármely helyzetre tartogat megoldást, a nyugodt portréktól a legpörgősebb sporteseményekig.

Az α450 szívében egy nagyfelbontású, kb. 14,2 valós megapixel Exmor™ CMOS szenzor található, amely a nagyteljesítményű BIONZ processzorral párosítva részletgazdag, ultra-alacsony zajszintű képeket készít. Az érzékenység akár ISO 12800-ig is állítható, így kézből, vaku nélkül, szürkületben is csodás képek készíthetők.

A valós látómező 95%-át lefedő, fényes optikai keresővel a komponálás szinte szórakozásszámba megy. Extra finombeállításként a “Manual Focus Check Live View” tiszta, világos előképet ad a 6,9cm-es (2,7”) Clear Photo LCD kijelzőn. A választható 7x/14x képnagyítással tűélesen beállítható a fókusz: ez a portrék, életképek, makró és építészeti felvételek esetén hasznos funkció.

A nagyteljesítményű BIONZ képalkotó processzor gyors, folyamatos felvételt tesz lehetővé akár 5 kép/mp sebességig (maximális érték, körülményektől függően változhat). A Speed Priority módban (AF és AE beállítással) akár 7 kép/mp is elérhető (maximális érték – az aktuális sebesség a felvétel körülményétől és a médiakártyától függ). Ez több mint elegendő érték a sport vagy más, gyors mozgással együtt járó események megörökítésére.

A kreatív opciókat az Auto HDR mód teszi teljessé, amely a nagyon világos és nagyon sötét részleteket egyesíti egyetlen fotóban. Két egymást követő, különböző expozíciós beállításokkal készített kép összeillesztését automatikusan végzi a fényképezőgép. Az eredmény egy részletgazdag, nagydinamikájú kép, amelyen már nem szükséges további számítógépes javítás. A teljesen automata folyamatban az expozíciós értékek manuálisan is beállíthatók, 3EV értékig, 0.5EV lépcsőkben.

A Sony DSLR készülékeire oly jellemző SteadyShot™ INSIDE 4 fokozatban csökkenti a nemkívánatos rázkódást, továbbá 30-féle α objektív, 2 teleobjektív és a Konica-Minolta A bajonettes optikái közül lehet választani.

Az α450 figyelemre méltó akkuteljesítménnyel rendelkezik, amely a legjobb a Sony jelenlegi DSLR gépei közül. A nagyteljesítményű áramforrás akár 1050 kép készítését is lehetővé teszi* – ez egy elég zsúfolt városnézés részletes megörökítésére is bőven elegendő.

A fényképezőgép külön megvásárolható Memory Stick PRO Duo és SD/SDHC memóriakártyák használatát teszi lehetővé.

Csatlakoztassa az α450 fényképezőgépet bármely HD Ready televízióhoz és a képek lélegzetelállító felbontásban és méretben láthatók viszont. A PhotoTV HD az állóképek optimalizált megjelenítéséért felelős a kompatibilis BRAVIA™ modelleken, míg a BRAVIA™ Sync a diavetítés illetve a fényképezőgép egyéb visszajátszó funkcióit teszi elérhetővé a tévé távirányítójával.

A tartozék szoftverek között az Image Data Converter SR; Image Data Lightbox SR; és PMB (Picture Motion Browser) található a képek könnyed kezelésére. Az α450 készülékhez a Sony minőségi DSLR kiegészítőinek igen széles tárházából lehet választani, beleértve a vakukat, a hordtáskákat, az akkukat, töltőket, GPS-t és sok minden mást.

A DSLR-A450 digitális DSLR fényképezőgép a Sonytól 2010 februárjától kapható.
* optikai kereső használatával (CIPA szabvány szerint)