Panasonic Lumix DMC-FX66

0

Új taggal bővült az ultrakompakt gépeket tartalmazó Panasonic Lumix DMC-FX családja.

A Pansonic Lumix DMC-FX66 kiemelkedő képességei közé tartozik a korábbi modellből örökölt optika látószöge. Az 5×-ös zoomátfogású objektív ugyanis 25 mm-nek megfelelő nagylátószöget kínál, mindemellett 125 mm-es teleállásra is beállítható. A berázástól mentes felvételek készítését Power O.I.S. optikai stabilizátor könnyíti.

A DMC-FX66-ba 14,1 Mpixel effektív felbontású CCD került. A jó részletgazdagságú képek készítését nem csak a szenzor és az objektív, de a képfeldolgozó rendszer is meghatározza. E téren a DMC-FX66 is kapott újítást, hiszen ebbe a modellbe is bekerült az Intelligent Resolution Technology, mely 3 különböző területet képes elkülöníteni: körvonalak, részlettel teli textúrák és homogén vagy finom tónusátmenetű területek. Ezeket felismerve mindig az adott területhez szükséges élesítési algoritmust és zajszűrést alkalmazza.

Mozgóképfelvétel 1280×720 pixeles maximális felbontásban készíthető, mJPEG tömörítéssel. Videórögzítés során sajnos az optikai zoomot nem használhatjuk.

A ma bejelentett gépekhez hasonlóan a DMC-FX66 is 40 MB belső memóriát tartalmaz, melynek bővítésére SD/SDHC/SDXC kártyát használhatunk.

A Panasonic Lumix DMC-FX66 főbb jellemzői:

  • CCD: 14,1 Mpixel effektív felbontás, 1/2,33″
  • ISO80-1600 érzékenység, témamódban max. ISO6400
  • Objektív: 5x-ös zoomátfogás, 25-125 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-5,9 fényerő, 3 cm makró közelpont, POWER O.I.S. optikai stabilizátor
  • Átnézeti kereső nincs
  • Fém burkolat
  • LCD: 2,7″ 230e pixel
  • 1280×720 pixeles videórögzítés mJPEG kodekkel, mono hanggal, optikai zoom nélkül
  • többpontos automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 40 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (380 kép kapacitás)
  • Hi-Speed USB2.0 és mini HDMI csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

A Panasonic öt új Lumix modellt mutat be (TZ10, TZ8, FT2, ZX3, FX66)
– Kiváló teljesítmény a legújabb zsebre vágható kompakt Lumix modellekkel –

A Panasonic örömmel mutatja be öt új kompakt Lumix fényképezőgépét. A TZ10 és a TZ8 az igen népszerű “Útitárs” TZ sorozat legújabb képviselői. Mindkét modell 25 mm-es ultra nagylátószögű 12-szeres optikai zoomos Leica objektívvel érkezik, a TZ10 emellett elődjeit is túlszárnyaló minőségben és hosszúságban képes nagy felbontású videók rögzítésére AVCHD Lite formátumban. A ZX3 8-szoros optikai zoomos Leica objektívvel és 14,1 megapixeles nagy felbontású CCD-vel érkezik a TZ sorozatú gépeknél is vékonyabb és kompaktabb házban. Az FT2-es modell nemcsak ütés-, por-, csepp és fagyásálló, hanem kategóriájában egyedülálló 28 mm-es nagylátószögű 4,6-szeres optikai zoomos házba rejtett Leica optikával érkezik. Az FX66 25 mm-es nagylátószögű 5-szörös optikai zoomos lencserendszerrel szerelt, melyet szuperkompakt, divatos házba helyeztek a mérnökök, ráadásként a fényképezőgép a legújabb képfeldolgozási technikával (Intelligens képfelbontás) is rendelkezik. Ezekkel az új Lumix modellekkel biztos sikerélmény lehet a fotózás, hiszen még a kezdők is játszva készíthetnek kiváló képeket. Minden modell márciustól kerül a boltok polcaira a legkülönbözőbb színváltozatokban.

DMC-FX66
Az FX66-os modell 14,1 megapixeles képszenzorral ellátva foglalja el helyét a népszerű és stílusos FX sorozatban. Az FX66 is rendelkezik az új képfeldolgozási technikával, az Intelligens képfelbontással, melyet esetében a Venus Engine VI képfeldolgozó processzorba építettek be. Ezáltal az 5-szörös optikai zoomteljesítmény tovább növelhető, és 6,5-szeres Intelligens Zoom* érhető el, kihasználva az Intelligens képfelbontási technológiában rejlő lehetőségeket. A 25 mm-es ultra nagylátószögű objektív ideális tájképek és beltéri képek készítésekor is, a szokásosnál jóval nagyobb látószöget biztosítva a fotósnak.
A készülék villámgyorsa autofókusszal rendelkezik, mely teljesítményét tekintve az iparág élvonalába tartozik. A rendkívül gyors feléledési idővel együtt ez páratlanul rövid válaszidőt nyújt, így a fotós mindig készen állhat, hogy megragadja a legjobb és legváratlanabb pillanatokat is. A 2,7 hüvelykes nagyméretű Intelligens LCD-kijelző a fényképezőgép dinamikus és tiszta képet biztosít. A Venus Engine VI energiahatékony képfeldolgozó LSI-nek köszönhetően a fényképezőgép kb. 380 fotó készítésére képes az akkumulátor egyetlen feltöltésével.
Az FX66-os modell legújabb funkciói örömtelibbé teszik a fotózást. A Happy mód – az iA módon belül elérhető színválasztási opció – színszűrő használatával éri el, hogy a képek még élénkebbek és színtelítettebbek legyenek. Az új motívumprogram módban, a Kozmetikai módban a bőrnek előre meghatározott színárnyalatot lehet kölcsönözni, hogy a portrék tökéletesen kiszolgálják ízlésünket. Naplemente módban pedig a tökéletes naplementét is megörökíthetjük.
Az gép márciusban érkezik a boltok polcaira fekete, ezüst, kék és lila színben. Az ultrakompakt FX66 tökéletesen illik azokhoz a felhasználókhoz, akik olyan stílusos fényképezőgépre vágynak, amely túlnő vetélytársain.

*A Leica a Leica Microsystems IR GmbH bejegyzett védjegye.
*A LEICA DC VARIO-ELMAR objektívek előállítása a Leica Camera AG minőségbiztosítási rendszerei éselőírásai alapján történik.
*Az “AVCHD” nagyfelbontású (HD) digitális videofelvételi/lejátszási formátumot a Panasonic Corporation és a Sony Corporation közösen fejlesztette ki. Az “AVCHD Lite” formátum az “AVCHD formátum” 720 pixeles HD videofelvételű HD digitális videokamerákra fejlesztett változata.
Az új „AVCHD Lite” logót és az „AVCHD Lite” licensz az AVCHD videokamerára vonatkoznak. A digitális fényképezőgépek az “AVCHD videokamera kategóriába tartoznak.
*Az „AVCHD Lite” és az „AVCHD Lite” logo a Panasonic Corporation és a Sony Corporation védjegye
*Az AVCHD Lite formátumban SD memóriakártyára vagy DVD-re rögzített felvételek csak olyan eszközzel játszhatóak le, amely támogatja az AVCHD formátumot.
*A Dolbyés a dupla D szimbólum a Dolby Laboratories védjegye.
*A HDMI, a HDMI logó és a High-Definition Multimedia Interface a HDMI Licensing LLC védjegye vagy bejegyzett védjegye.
*A YouTube a Google Inc védjegye.
*Minden egyéb cég- és terméknév a tulajdonosok védjegyeit képezik.
*A dizájn és a spcifikációk változtatásának jogát fenntartjuk.