Komolyabb vizekre: Panasonic Lumix DMC-FT2

0

A Panasonic bejelentette legújabb vízálló Lumix digitális fényképezőgépét, a DMC-FT2-t.

Az elsődlegesen a DMC-FT1-re épülő fényképezőgéppel komolyabb mélységekben is fotózhatunk, hiszen burkolata 3 helyett már 10 méteres vízmélységig áll ellen a víznyomásnak. Az ütésállóságot is kiterjesztették, a korábbi 1,5 méterhez képest további 0,5 méter magasságból való leejtést is elvisel.

A Panasonic Lumix DMC-FT2 rejtett optikája 28-128 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú, 4,6×-os zoomátfogású, hasonlóan, mint az FT1-é. Az objektív által vetített képet új, 14,1 Mpixeles effektív felbontású CCD fogja fel. A legnagyobb felbontású készíthető kép 4320×3240 pixeles.

Videófelvételt ezúttal is 1280×720 pixeles maximális felbontásban készíthetünk, a tömörítés mJPEG mellett AVCHD Lite is lehet.
A készített vidókat gépen belül vághatjuk, valamint a klipekből állóképeket is kimenthetünk.

Az Intelligent Resolution Technology 3 különböző területet képes elkülöníteni: körvonalak, részlettel teli textúrák és homogén vagy finom tónusátmenetű területek. Ezeket felismerve mindig az adott területhez szükséges élesítési algoritmust és zajszűrést alkalmazza.

A képek és videók az integrált 40 MB-os memóriába vagy opcionális SD/SDHC/SDXC memóriakártyára kerülnek.

A Panasonic Lumix DMC-FT3 főbb jellemzői:

  • 10 méterig vízálló, 2 méterig ütésálló, -10 °C fokig fagyásálló
  • CCD: 14,1 Mpixel effektív felbontás, 1/2,33″
  • ISO80-1600 érzékenység, témamódban max. ISO6400
  • Objektív: 4,6x-os zoomátfogás, 28-128 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,3-5,9 fényerő, 5 cm makró közelpont, POWER O.I.S. optikai stabilizátor
  • Átnézeti kereső nincs
  • Fém burkolat
  • LCD: 2,7″ 230e pixel
  • 1280×720 pixeles videórögzítés AVCHD Lite vagy mJPEG kodekkel, mono hanggal, optikai zoommal
  • többpontos automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 40 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (360 kép kapacitás)
  • Hi-Speed USB2.0 és mini HDMI csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

A Panasonic öt új Lumix modellt mutat be (TZ10, TZ8, FT2, ZX3, FX66)
– Kiváló teljesítmény a legújabb zsebre vágható kompakt Lumix modellekkel –

A Panasonic örömmel mutatja be öt új kompakt Lumix fényképezőgépét. A TZ10 és a TZ8 az igen népszerű “Útitárs” TZ sorozat legújabb képviselői. Mindkét modell 25 mm-es ultra nagylátószögű 12-szeres optikai zoomos Leica objektívvel érkezik, a TZ10 emellett elődjeit is túlszárnyaló minőségben és hosszúságban képes nagy felbontású videók rögzítésére AVCHD Lite formátumban. A ZX3 8-szoros optikai zoomos Leica objektívvel és 14,1 megapixeles nagy felbontású CCD-vel érkezik a TZ sorozatú gépeknél is vékonyabb és kompaktabb házban. Az FT2-es modell nemcsak ütés-, por-, csepp és fagyásálló, hanem kategóriájában egyedülálló 28 mm-es nagylátószögű 4,6-szeres optikai zoomos házba rejtett Leica optikával érkezik. Az FX66 25 mm-es nagylátószögű 5-szörös optikai zoomos lencserendszerrel szerelt, melyet szuperkompakt, divatos házba helyeztek a mérnökök, ráadásként a fényképezőgép a legújabb képfeldolgozási technikával (Intelligens képfelbontás) is rendelkezik. Ezekkel az új Lumix modellekkel biztos sikerélmény lehet a fotózás, hiszen még a kezdők is játszva készíthetnek kiváló képeket. Minden modell márciustól kerül a boltok polcaira a legkülönbözőbb színváltozatokban.

DMC-FT2
A Lumix DMC-FT2 a DMC-FT1 utódja, mely az első, valóban aktív kültéri/terephasználatra tervezett kompakt Panasonic fényképezőgép. Az FT2 remek minőségű 28 mm-es nagylátószögű 4,6-szeres optikai zoomos* LEICA DC VARIO ELMAR objektívvel* és AVCHD Lite HD-videofelvételi móddal érkezik. A 14,2 megapixeles FT2 még strapabíróbb elődjénél. A készülék 10 méterig vízálló, porálló képessége megfelel az “IPX8” és az “IPX6” szabványoknak. A gumipárnának és a gép belsejében található üveg- és széngyantának köszönhetően a légmentesen zárt ház teljesen védett a beáramló vízzel, porral és homokkal szemben. Az LCD-kijelző borítása 10 méteres mélységig ellenáll a víznyomásnak. Az FT2 a ”MIL-STD 810F Method516.5-Shock” szabványnak megfelelve ütésálló akár két méteres magasságból való esésig. A készüléket kívülről rázkódást elnyelő anyagok védik, míg az objektív sértetlenségét a rejtett optika biztosítja, hogy a lencserendszernek akkor se essen baja, ha a készülék leesik használat közben. Az objektív egységet egy kiegészítő lengéscsillapító is védi, amely felfogja a sokkhatásokat. A fényképezőgép minden alkatrésze – beleértve az objektívet is – még a mínusz 10 Celsius fokos hideget is kibírja, így biztosítva az FT2 fagyásállóságát.
Ez a modell is rendelkezik az Intelligens képfeldolgozási technológiával, amelyet a Venus Engine HD II képfeldolgozó processzorba építettek be.
A szinte mindennek ellenálló felépítés, a sok új funkció fotózási és videofelvételi módban, a kezelőszervek átgondolt elrendezése és az egyszerű vezérlés igen fejlett és masszív modellé emeli az FT2-t. A fényképezőgép márciustól kapható az üzletekben citromsárga, narancssárga, ezüst és kék színekben.

*A Leica a Leica Microsystems IR GmbH bejegyzett védjegye.
*A LEICA DC VARIO-ELMAR objektívek előállítása a Leica Camera AG minőségbiztosítási rendszerei éselőírásai alapján történik.
*Az “AVCHD” nagyfelbontású (HD) digitális videofelvételi/lejátszási formátumot a Panasonic Corporation és a Sony Corporation közösen fejlesztette ki. Az “AVCHD Lite” formátum az “AVCHD formátum” 720 pixeles HD videofelvételű HD digitális videokamerákra fejlesztett változata.
Az új „AVCHD Lite” logót és az „AVCHD Lite” licensz az AVCHD videokamerára vonatkoznak. A digitális fényképezőgépek az “AVCHD videokamera kategóriába tartoznak.
*Az „AVCHD Lite” és az „AVCHD Lite” logo a Panasonic Corporation és a Sony Corporation védjegye
*Az AVCHD Lite formátumban SD memóriakártyára vagy DVD-re rögzített felvételek csak olyan eszközzel játszhatóak le, amely támogatja az AVCHD formátumot.
*A Dolbyés a dupla D szimbólum a Dolby Laboratories védjegye.
*A HDMI, a HDMI logó és a High-Definition Multimedia Interface a HDMI Licensing LLC védjegye vagy bejegyzett védjegye.
*A YouTube a Google Inc védjegye.
*Minden egyéb cég- és terméknév a tulajdonosok védjegyeit képezik.
*A dizájn és a spcifikációk változtatásának jogát fenntartjuk.