Nikon Coolpix S3000 és S4000

0

A Nikon igényes külsejű, alumíniumházas ultrakompaktjai alig két centiméter vastagok. A Coolpix S3000 és S4000 is 12 megapixeles CCD képérzékelőt kapott, 4x-es optikai zoommal, mely kényelmes nagylátószöget biztosít.

Nikon Coolpix S3000

Nikon Coolpix S3000

Nikon Coolpix S3000

Nikon Coolpix S3000

A Nikon Coolpix S3000 az S220 modell 12 megapixeles utódja 16 témaprogrammal, melyek közül a fontosabbakat a gép intelligens automatikája felismerni képes. Gyengébb fényviszonyok között elektronikus stabilizátorral (eVR) védekezhetünk a bemozdulások ellen, de megtaláljuk is az arcfelismerést sőt a mosolyindítású önkioldót és pislogás észlelést is. Az emberi arcok felismerésénél egyszerre 12 személy lehet a felvételen, a gép pedig ehhez állítja az expozíciót és az élességet. A bőrlágyítás funkció automatikusan eltünteti a portréalany kisebb bőrhibáit. Az esetlegesen fellépő vörösszem effektust a gép szoftveresen korrigálja. Az élesség követő üzemmódban is használható, mely folyamatosan a mozgó témán marad.

A Coolpix S3000 27mm-nek megfelelő nagylátószöget kínál, valamint ekvivalens 108mm-es tele értéket, ami így 4x-es zoomátfogást jelent. Az érzékenység ISO80, valamint ISO3200 között állítható, de mint fent látszik, a gép főleg automatikus működésű, így a beállításokba nem sok beleszólásunk lesz.

Nikon Coolpix S3000

Nikon Coolpix S3000

Nikon Coolpix S3000

Nikon Coolpix S3000

A készülék 6,7 cm-es LCD kijelzőt kapott, tükröződésmentes bevonattal. Videofelvételnél VGA felbontásban dolgozhatunk. A gép által rögzített adatok SD, vagy SDHC kártyákon tárolhatók, melyeket külön kell megvásárolnunk. Belső memóriaként 47 MB használható.

Alaptartozékként egy lítium-ion akkumulátor jár a géphez. Hét változatban, fekete, ezüst, vörös, kék, narancs, bíbor és zöld színekben kerül forgalomba.

A szintén 12 megapixeles és 4x-es (27-108mm ekv.) zoomátfogású Coolpix S4000 kezelése szinte teljes egészében a 3” képátlójú, 460 000 képpontos felbontású érintőképernyőjéről történhet. Ennek köszönhetően a kívánt AF mező kiválasztása is csak egy pillanat. A képernyőhöz egy műanyagvégű érintőtoll is tartozik, mellyel nem csak kezelhetjük, de a kész fotókat retusálhatjuk is.

Nikon Coolpix S4000

Nikon Coolpix S4000

Nikon Coolpix S4000

Nikon Coolpix S4000

A gép négyféle bemozdulásgátló üzemmóddal rendelkezik, melyeknek gyenge fényviszonyok között, vagy mozgó témánál vesszük majd hasznát, de mechanikus stabilizátort nem kapunk. Az érzékenységet ISO80 és 3200 között állíthatjuk.

A Coolpix S4000 HD felbontású, azaz 1280 x 720 pixeles mozgóképek felvételére is képes. A felvett videók és állóképek a gép belső, 45 MB-os memóriájában, illetve SD vagy SDHC memóriakártyákon tárolhatók, melyek opcionálisan megvásárolhatók. Alaptartozékként egy lítium-ion akkumulátor jár hozzá, melynek egy feltöltésével kb. 190 felvétel készülhet. A gép négyféle színváltozatban kerül a boltokba.

Nikon Coolpix S4000

Nikon Coolpix S4000

A készülékek főbb tulajdonságai:

  • 12 megapixeles CCD képérzékelő
  • EXPEED feldolgozórendszer
  • 4x optikai zoom, nagylátószöggel
  • elektronikus stabilizátor (eVR)
  • 4 elmosódottság gátló funkció
  • videofelvétel (S3000: VGA; S4000: HD)
  • 16 témamód és intelligens témamód felismerés
  • arcfelismerés (12 személyig)
  • mosolyindítású önkioldó és pislogásra figyelmeztetés
  • követő fókusz
  • 6,7 cm-es LCD kijelző (S3000)
  • 7,6 cm-es, érintőképernyő (S4000)
  • SD/SDHC kártyák támogatása
  • lítium-ion akkumulátor alaptartozékként

Sajtóközlemény:

Örökítsen meg bármilyen eseményt egy igazán sokoldalú fényképezőgéppel
12 megapixel, nagy látószögű 4-szeres zoom NIKKOR objektív, valamint könnyedén használható fényképezési funkciók: mindez egy mindössze 19 mm vastag kompakt fényképezőgépben.

Amszterdam, Hollandia, 2010. február 3. – A Nikon örömmel jelenti be az S3000 modellt. A karcsú és különlegesen divatos kompakt fényképezőgép a COOLPIX sorozat idén tavasszal forgalomba kerülő új része. A népszerű S220 utódjaként a modell tele van olyan funkciókkal, amelyek révén a fényképezés könnyű és szórakoztató bárhol és bármikor.

A különlegesen karcsú, mindössze 19 mm vastag váz 12 megapixelt és nagy látószögű 4-szeres NIKKOR zoomobjektívet rejt. Tökéletes közeli felvétel készítéséhez, valamint akkor is, ha minden barátját egy fényképen szeretné látni. A 6,7 cm-es monitoron pedig könnyedén megtekintheti a kiváló felvételeket. A modell fejlett fényképezési funkciók széles tárházát nyújtja, köztük négy elmosódásgátló funkcióval. Ezek közé tartozik az elektronikus rázkódáscsökkentés (eVR) az éles fényképek érdekében. A 16 motívumprogrammal rendelkező automatikus programválasztó mindig kiválasztja a megfelelő motívumprogramot. Így könnyebben és gyorsabban készíthet gyönyörű fényképeket a strandon, a sípályán vagy akár a városban. Nem kell aggódnia amiatt, hogy mosolyog-e a portré modellje. A mosolyidőzítő automatikusan felismeri a mosolyt, és a megfelelő pillanatban készíti el a fényképet.

Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „Az S3000 modell ideális választás mindazoknak, akik egy divatos és komoly értéket képviselő fényképezőgépet keresnek, amelynek a használata is szórakoztató. Fantasztikus fényképeket készít, ahogyan az egy Nikon modelltől elvárható. Megjelenését népszerű elődjétől, az S220 modelltől örökölte. Bizonyosan még népszerűbb lesz vásárlóink körében, hiszen a kisebb váz több funkciót és erősebb zoommal ellátott objektívet rejt. Az S3000 egy tökéletesen sokoldalú modell.”

Karcsú és divatos csomagolás
A nagy látószögű, 4-szeres NIKKOR zoomobjektív ellenére az S3000 mindössze 19 mm vastag. Tökéletesen belefér a zsebbe, hogy a megfelelő pillanatban előkaphassa. A hét színben kapható divatos alumínium vázával hívja fel magára a figyelmet: fekete, ezüst, vörös, kék, narancssárga, magenta és zöld.

Lendüljön akcióba
Az S3000 modell kiváló fényképeket készít, használatával szórakoztató a fényképezés. Nem fordulhat elő, hogy lemarad egy kiváló felvételről, mert a kézi beállításokkal kell tölteni az időt. A nagyobb méretű gomboknak köszönhetően könnyen és gyorsan elérhetők a kívánt funkciók. A fényképezőgép tetején elhelyezett zoom szintén könnyen elérhető, így az esemény megörökítésén kívül nem kell mással foglalkoznia. Az optimalizált képfeldolgozó rendszer a Nikon eredeti, EXPEED nevű képfeldolgozó koncepciójára épül. A fényképezőgép PC vagy laptop használatával is tölthető az USB-töltőadapternek köszönhetően. Ideális megoldás, ha nincs a közelben csatlakozó.

A fényképezőgép gondoskodik róla, hogy semmi ne álljon a kiváló fényképek készítésének útjába. A 6,7 cm-es LCD-monitoron, a tükröződésgátló bevonatnak köszönhetően még napsütésben sem okoz problémát a fényképek elkészítése és megtekintése. Az automatikus programválasztó segítségével minden helyzetben tökéletesen örökítheti meg környezetét, ráadásul egyik beállítást sem szükséges megváltoztatnia.

Tökéletes fényképek bárhol és bármikor
Az S3000 számos fejlett automata funkcióval segíti, hogy a fényképek pontosan olyanok legyenek, amilyennek elképzelte őket. A Nikon intelligens portré rendszere fejlett automatikus funkciók sorozatát nyújtja, amelyek segítségével mindig kiváló portrékat készíthet. Az arc-prioritásos AF-rendszer automatikusan felismer akár 12 embert a felvételen, beállítja az élességet és az expozíciót. A bőrlágyítás funkció pedig automatikusan érzékeli és lágyítja a portrén szereplők bőrtónusait, így biztosítva a lehető legjobb felvételeket. A témakövetés ráállítja az élességet a mozgó témára, majd egészen addig a pillanatig követi, amíg Ön úgy nem dönt, hogy elkészíti a felvételt.

A mosolyüzemmód automatikusan kioldja a zárat, ha a fő modell mosolyog. A pislogásmentesítés funkció pedig automatikusan két, egymást követő felvételt készít, majd menti azt a fényképet, amelyiken a modell szemei nyitva vannak. Amennyiben a fénykép készítésekor a modell szemei csukva vannak, a fényképezőgép pislogás-figyelmeztető funkciója lehetővé teszi, hogy új fényképet készítsen. Így nem fordul elő, hogy a csukott szemet csak a képek megtekintésekor veszi észre. Végezetül a vörösszemhatás-csökkentés funkció automatikusan korrigálja a vörösszemhatást a fénykép mentése előtt.

S4000: szórakoztató, divatos és intuitív
A legújabb technológia és divat követőinek ideális ez a 12 megapixeles fényképezőgép. A 7,6 cm-es, intuitív és karcsú érintőképernyő révén könnyedén hordozható. A képernyő érintésével áttekintheti az összes fényképet, az érintéses kioldás használatával való fényképezés során pedig a fényképezőgép a megérintett elemre automatikusan beállítja a megfelelő élességet és expozíciót. Videót is rögzíthet a nagyfelbontású (HD) videó funkció segítségével. A nagy látószögű 4-szeres NIKKOR zoomobjektív mindig éles képeket biztosít. A négy fejlett elmosódásgátló funkció minimálisra csökkenti a téma mozgásából, a gyenge fényviszonyokból vagy a fényképezőgép rezgéséből eredő bemozdulás hatását. Az érintőképernyőhöz tartozó toll segítségével a fényképezőgépen is könnyen és gyorsan retusálhatja a fényképeket. Feljegyzéskészítő és rajzoló funkciók szintén a rendelkezésére állnak.

A COOLPIX S4000 modell fekete, bronz, rózsaszín, valamint csillogó vörös színekben kapható.

my Picturetown
Egyszerűen és biztonságosan tárolhatja fényképeit a Nikon my Picturetown ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja fényképeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. 2 GB ingyen tárhelyen több ezer fényképet tárolhat. Amennyiben még több helyre van szüksége, bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.