Kecses vázban: Nikon Coolpix S8000

0

A Nikon bejelentette a Coolpix S8000-at, a gyártó adatai alapján a világ jelenlegi legvékonyabb (27,3 mm), 10x-es zoomos kompaktját. A nagy zoomátfogás ezúttal kisfilmes értéken 30-300mm-t jelent. A nagylátószögű Nikkor optika képminőségét egy alacsony szórású (ED) lencsetag is javítja, a kézremegés okozta elmosódottságot pedig az optikai stabilizátor (VR) csökkenti. Az elmosódott képek ellen egyébként négyféle stabilizációs üzemmóddal próbálkozhatunk, sőt megtalálható itt a Nikonoknál jól ismert BSS mód is, ami a sorozatban készült képek közül csak a legélesebbet menti. Makró állásban akár 1 cm-es munkatávolságból is fényképezhetünk.

Az alumínium külsőt kapott, stílusos kompakt 14,2 megapixeles CCD szenzorral rendelkezik, a fotók és videók feldolgozását pedig a jól bevált EXPEED rendszer kapta feladatul. A Coolpix S8000 videófelvételre is képes, mégpedig HD felbontásban, 1280 x 720 pixellel. A képfrissítési sebesség 30 kocka/mp. A Nikon rendkívül gyors reakcióidőt, és „DSLR osztályú” AF teljesítményt ígér.

A készülék hátuljára egy 7,5 cm-es (3”) LCD kijelző került, mely kiváló, 921 000 képpontos felbontással rendelkezik. Az erős fényben történő fotózáshoz tükröződésmentesítő bevonat került a kijelzőre. A fényképezőgép alaptartozéka egy lítium-ion akkumulátor, kiegészítő memóriakártyákat viszont külön kell vennünk hozzá. Ezek közül az elterjedt, SD és SDHC típusokat támogatja.

A készülék főbb tulajdonságai:

  • 14,2 megapixeles CCD képérzékelő
  • EXPEED feldolgozórendszer
  • 10x optikai zoom (30-300mm ekv.)
  • 1 cm-es makró munkatáv
  • ED lencsetag
  • optikai stabilizátor, négyféle üzemmóddal
  • arcfelismerés (12 személyig)
  • HD (1280 x 720 pixeles) videofelvétel, 30 kocka/mp sebességgel
  • HDMI kimenet
  • 7,5 cm-es LCD, 921 000 képponttal
  • SD/SDHC kártyák támogatása
  • 32 MB belső memória
  • lítium-ion akkumulátor alaptartozékként
  • 27,3 mm vastag fémház

Sajtóközlemény:

A Nikon bemutatja a világ legkarcsúbb, 10-szeres zoommal ellátott fényképezőgépét
Divatos és nagy teljesítményű kompakt fényképezőgép

Amszterdam, Hollandia, 2010. február 3. – A Nikon örömmel jelenti be az S8000 modellt, a világ legkarcsúbb, nagy látószögű 10-szeres zoomobjektívvel ellátott fényképezőgépét. Az idén tavasszal forgalomba kerülő COOLPIX fényképezőgépek közé tartozó modell divatos, nagy teljesítményű, és HD-videó készítésére is képes. Vastagsága mindössze 27,3 mm.

Ha nem akar egy vaskos fényképezőgépet cipelni és nem kíván időt tölteni a beállításokkal, ám mégis kiváló minőségű fényképeket szeretne készíteni, az S8000 modell tökéletes választás. Automatikus beállítások sorozata, köztük négy továbbfejlesztett elmosódásgátló funkció teszi a fényképezőgépet könnyedén használhatóvá. A 14,2 megapixeles és DSLR osztályú AF-rendszerrel felszerelt modell gyorsan indul és pillanatok alatt használatra kész. Amennyiben pedig egy fénykép nem elegendő az esemény megörökítéséhez, a külön videógomb használatával azonnal rögzíthet HD-videót is. A sztereó hanggal ellátott nagyfelbontású (HD) videó funkció 720p-s felbontást nyújt és másodpercenként kiemelkedő számú, 30 képkockát rögzít.

Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A NIKKOR nagy látószögű, ED üvegű, 10-szeres zoomobjektívtől a négy elmosódásgátló beállításig, a fényképezőgép minden egyes funkciója azt szolgálja, hogy a fényképezés a lehető legjobb élményt nyújtsa. Ideális választás azok számára, akik nem kívánják kívülről-belülről megismerni a fényképezőgépet, ám minden helyzetben a lehető legjobb felvételeket szeretnék készíteni. Ehhez elengedhetetlen a karcsú váz által nyújtott hordozhatóság, illetve a hihetetlenül gyors reakcióidő. Az LCD-monitoron meglátott ideális kompozíció köszön majd vissza az elkészült fényképről is.”

Kiváló teljesítmény
A nagy látószögű, 10-szeres optikai zoommal ellátott NIKKOR objektív és az extra-alacsony szórású (ED) üveg éles fényképeket biztosítanak fényképezéskor és nagyfelbontású (HD) videók készítésekor egyaránt. Gyönyörű és részletes közeli fényképeket készíthet makró módban, akár egy centiméterről is. A távoli és nagylátószögű felvételeken pedig akár egy egész focicsapatot megörökíthet. A szabadság korlátlan.

A fejlett vakuvezérlő rendszernek köszönhetően természetesebb hatású felvételek készíthetők gyenge fényviszonyok között. A hihetetlenül tiszta képű, 7,5 cm-es nagyfelbontású (921 ezer képpontos) LCD-monitorral a fényképezés és a visszajátszás is kényelmesebb, mivel a tükröződés még erős napfényben is minimális.

Kreatív szabályzó
A COOLPIX S8000 modellt Kreatív szabályzóval is felszereltük, amely új lehetőségeket nyújt a fényképek PC használata nélküli beállításában. A fényerő, a színtelítettség és a tónus mind könnyedén beállítható a forgatható választótárcsa segítségével. Így a fényképek pontosan olyanok lesznek, amilyennek szeretné.

Kiemelkedő képminőség
Az S8000 négyféle elmosódásgátló funkciója segítségével könnyedén készíthet éles fényképeket mozgó témákról, illetve a fényképezőgépet kézben tartva is fényképezhet este és éjszaka. A 3200-as ISO fényérzékenység hatására csökken annak a kockázata, hogy elmosódott lesz a fénykép gyorsan mozgó téma vagy gyenge fény esetén. További segítséget nyújt az objektív-eltolásos VR (rázkódáscsökkentés). Ez a funkció csökkenti a fényképezőgép rázkódásának hatását, különösen gyenge fényviszonyok között vagy a fényképezőgép mozgása esetén. A fejlett mozgásérzékelés ellensúlyozza a fényképezőgép vagy a téma bemozdulását, így kiválóan alkalmas éjszakai jelenetek vagy beltéri sportesemények fényképezéséhez. Végezetül, a legjobb kép kiválasztása (BSS) funkció használata esetén a fényképezőgép maximum 10 egymást követő felvételt készít, majd kiválasztja és menti a legélesebbet. Az optimalizált képfeldolgozó rendszer a Nikon eredeti, EXPEED nevű képfeldolgozó koncepciójára épül. A fényképezőgép PC vagy laptop használatával is tölthető az USB-töltőadapternek köszönhetően. Ideális megoldás, ha nincs a közelben csatlakozó.

A COOLPIX S8000 vonzó alumínium vázzal rendelkezik, a gumi bevonat pedig jobb markolatot biztosít. A modell a következő három színben kapható: fekete, barna és ezüst.

my Picturetown
Egyszerűen és biztonságosan tárolhatja fényképeit a Nikon my Picturetown ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja fényképeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. 2 GB ingyen tárhelyen több ezer fényképet tárolhat. Amennyiben még több helyre van szüksége, bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.