Nikon Coolpix P100 és L110

0

Nikon Coolpix P100

Nikon Coolpix P100

A friss Nikon bejelentések között találjuk a gyártó kompakt ultrazoom csúcsmodelljének, a P90-nek utódját is. A Coolpix P100 néven megjelenő új fényképezőgép 10,3 megapixeles (1/2,3″), hátsó megvilágítású CMOS szenzort kap, mely a korábbiaknál jobb képminőséget és gyorsabb fényképezést ígér. A hátsó megvilágítású szenzorban a legalul lévő szilikonréteget közvetlenül a színszűrő réteg alá, vagyis a „szenzorszendvics” tetejére helyezték, így sokkal több fény éri. A több fény pedig jobb érzékenységet jelent. A gyártó sajtóanyaga alapján alacsonyabb zajszintet remélhetünk a fényképezőgéptől, mint korábbi testvéreitől. Az érzékenység ennél a modellnél ISO160 és 3200 között állítható.

A Coolpix P100 26x-os zoomátfogású objektívet kapott, kisfilmes értéken 26-678mm-nek megfelelő gyújtótávolsággal és 1:2,8-5,0 fényerővel. Az optikában – a jobb képminőség érdekében – egy alacsony szórású (ED) lencsetag is található. Az objektív természetesen stabilizátorral is rendelkezik, ami eze esetben a CMOS szenzor elmozdításának elvén (Sensor-shift) működik.

A készülék további érdekessége a kiváló videófelvételi felbontás, amely ezúttal 1920 x 1080, tehát Full HD. Felvétel közben sztereó hangot is rögzíthetünk, de működik a teljes optikai zoomtartomány és az automata élességállítás is. A mozgóképek frissítési sebessége teljes felbontásban 30 kocka/mp. A felvétel elindításához egy külön videogomb került a gépre. A Coolpix P100 HDMI kimenetet kapott a nagyfelbontású kijelzőkhöz való csatlakozásért.

Mint a kompakt fényképezőgépek jó része ez a készülék is SD és SDHC kártyákra – vagy a gép 43 MB-os belső memóriájába – rögzíti az elkészült képeket és videókat. Ezek a gép 7,5 cm-es (3″) hátsó kijelzőjén is visszajátszhatók, mely kihajtható és elfordítható, felbontása pedig átlag fölötti, 460 000 képpont. A képkomponáláshoz ezen felül a kategóriától megszokott EVF (elektronikus) keresőt használhatjuk, amely 0,24″-es és 230 000 képpontos. Áramellátása a hozzá adott lítium-ion akkumulátorral biztosítható, melyhez töltő is jár. Egy feltöltéssel kb. 250 kép készíthető.

Nikon Coolpix P100

Nikon Coolpix P100

A készülék főbb tulajdonságai:

  • 10,3 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS képérzékelő
  • EXPEED feldolgozórendszer
  • 26x optikai zoom (26-678mm ekv.)
  • ED lencsetag
  • 1 cm-es makró mód
  • ISO160-3200 érzékenység
  • mechanikus stabilizátor (sensor-shift), négyféle üzemmóddal
  • arcfelismerés (12 személyig)
  • Full HD (1920 x 1080 pixeles) videofelvétel, 30 kocka/mp sebességgel
  • HDMI kimenet
  • 7,5 cm-es, 460 000 képpontos, kihajtható, elforgatható LCD
  • EVF kereső, 230 000 képponttal
  • SD/SDHC kártyák támogatása
  • lítium-ion akkumulátor és töltő

Nikon Coolpix L110

A másik ultrazoom újdonság – a Coolpix L110 – az árérzékenyebb, de sok szolgáltatást és jó zoomátfogást kereső vásárlóknak ajánlott. 15x-ös átfogású (28-420mm ekv.) Nikkor objektívvel rendelkezik, mely kényelmes nagylátószöget kínál. Az elmosódásmentes képek érdekében ötféle stabilizációs üzemmód közül választhatunk (Sensor-shift stabilizátor), a közelképek pedig akár 1 cm-ről is készülhetnek. A készülék érzékenysége ISO80 és 1600 között, legfeljebb 3 megapixelen pedig ISO6400-ig szabályozható.

Nikon Coolpix L110

Nikon Coolpix L110

Nikon Coolpix L110

Nikon Coolpix L110

CCD képérzékelőjének felbontása 12,1 megapixel, a videók pedig HD felbontásban készülhetnek, 1280 x 720 pixellel. A mozgóképek mellé sztereó hangot is képes rögzíteni a gép.

Az automata beállítások között 15 témamódot találunk, a felmerülő fotós helyzetek legtöbbjére. A képek és videók elsősorban a 7,5 cm-es, 460 000 képpont felbontású LCD kijelzőn nézhetők vissza, a készülék nem rendelkezik elektronikus keresővel – valószínűleg a kisebb méret miatt.

Nikon Coolpix L110

Nikon Coolpix L110

Nikon Coolpix L110

Nikon Coolpix L110

A képadatok a 43 MB-os belső memóriába, vagy külön megvásárolható SD és SDHC kártyákra menthetők. Külön szerezhető be az áramellátáshoz szükséges AA elem vagy akkumulátor pakk, valamint a töltő is. A Coolpix L110 fekete és vörös/fekete színekben lesz megvásárolható.

A készülék főbb tulajdonságai:

  • 12,1 megapixeles CCD képérzékelő
  • EXPEED feldolgozórendszer
  • 15x optikai zoom (28-420mm ekv.)
  • Sensor-shift rendszerű stabilizátor, ötféle üzemmóddal
  • 1 cm makró munkatávolság
  • arcfelismerés (12 személyig)
  • 15 témamód
  • HD (1280 x 720 pixeles) videofelvétel, 30 kocka/mp sebességgel
  • HDMI kimenet
  • sztereó hangfelvétel
  • 7,5 cm-es LCD kijelző, 460 000 képponttal
  • SD/SDHC kártyák támogatása

Nikon Coolpix L110

Nikon Coolpix L110

Nikon Coolpix L110

Nikon Coolpix L110

Sajtóközlemény:

Továbbfejlesztett COOLPIX sorozat a Nikontól
Minden igényt kielégítő, divatos fényképezőgépek: az érintőképernyőtől a nagy teljesítményű, nagy látószögű 26-szoros zoomobjektívig

Amszterdam, Hollandia, 2010. február 3. – A Nikon örömmel jelenti be izgalmas fényképezőgépek sorozatát, amelyek a COOLPIX kompakt digitális fényképezőgépek kollekciójának új tagjai. Megtalálható köztük a Nikon első Full HD-fényképezőgépe, egy kompakt érintőképernyős modell, valamint egy kompakt fényképezőgép 15-szörös zoomobjektívvel felszerelve. A fényképezőgépek az S3000 és S8000 modelleket követve teszik teljessé az új kollekciót.

Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „Legyen szó a legtöbb funkcióval ellátott fényképezőgépről, egy kedvező árú modellről vagy akár egy igazán divatosról, a COOLPIX sorozat mindenki számára megfelel. Mindazonáltal garantáljuk, hogy mindegyik fényképezőgép a Nikontól elvárható minőséget nyújtja és a lehető legkönnyebbé teszi a kiváló fényképek készítését.”

A funkciókban gazdag P100
Azoknak készült, akik a legtöbbet várják a kompakt fényképezőgépüktől. Ez a modell átmenetet képez a kompakt és a tükörreflexes fényképezőgépek között, és lehetővé teszi, hogy a fotós minden témát és motívumot kiváló minőségben örökíthessen meg. A nagy látószögű, 26-szoros NIKKOR zoomobjektív extra alacsony fényszóródású (ED) üvegével a fényképezés nagyobb szabadságát nyújtja, egyben mindig biztosítja, hogy kristálytiszta fényképek készülnek. A forradalmi, hátsó megvilágítású CMOS-képérzékelő továbbfejlesztett érzékenységet nyújt és csökkenti a zajt, így gyenge fényviszonyok mellett is szép felvételeket készíthet. A 10,3 megapixel jóvoltából pedig a legapróbb részleteket is megörökítheti, valamint kiváló minőségű nagyításokat nyomtathat. Legyen nappal vagy éjszaka, a Full 1080p HD-videófelvétellel mindig kiváló videókat készíthet: sztereó hang, optikai zoom, automatikus élességállítás. Mindez másodpercenként 30 képkockában rögzítve. A fényképezőgép által nyújtott technológia nem jelenti azt, hogy feláldoztuk a könnyű használhatóságot: külön videórögzítő gomb és 7,5 cm-es, elforgatható LCD-monitor gondoskodik a kényelemről. Csak a látott képpel törődjön: az öt elmosódásgátló beállítás a segítségére lesz.

A COOLPIX P100 modell fekete színben lesz megvásárolható.

L110: lenyűgözően sokoldalú
Az L110 modell egyesíti a magas szintű technológiát a könnyed használattal. Megbízható partner a fontos pillanatok megörökítéséhez. A nagy látószögű, 15-szörös NIKKOR zoomobjektív kimagasló precizitást és éles felbontást nyújt. Választhat gyönyörű fényképek vagy sztereó hanggal ellátott, kiváló HD-videók készítése közül, majd bármit kényelmesen megtekinthet a nagyméretű és nagyfelbontású, 7,5 cm-es LCD-monitoron. 12,1 megapixel, ötféle elmosódásgátló funkció, kényelmes fogás, 1 cm-es makró, valamint 15 motívumprogram gondoskodik arról, hogy a fényképek mindig jól sikerüljenek. Az alacsony energiafelhasználású L110 modell több fényképet tud készíteni, mint a legtöbb AA-elemekkel működő digitális fényképezőgép. Így sem otthon, sem külföldi utazásai során nem kell aggódnia, hogy nem fog tudni fényképezni. (Fekete és vörös színekben kapható)

my Picturetown Egyszerűen és biztonságosan tárolhatja fényképeit a Nikon my Picturetown ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja fényképeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. 2 GB ingyen tárhelyen több ezer fényképet tárolhat. Amennyiben még több helyre van szüksége, bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.