Európa kedvence: Nikon Coolpix S220

0

A GfK felmérése szerint a tavaly februárban megjelent Nikon Coolpix S220 volt 2009 legnagyobb példányszámban fogyó digitális fényképezőgépe az európai piacon. A 10 megapixeles, 3x-os zoomot kínáló gépből és kompakt társaiból összesen 740 000 darabot vásároltak a kontinens fogyasztói. A Nikon 2010-ben a 12 megapixeles, 4x-es zoomot és nagylátószöget kínáló, Coolpix S3000-et ajánlja a modell utódjaként.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Nikon COOLPIX S220 az európai értékesítési listák élén

A felmérések szerint a Nikon COOLPIX S220 2009 legnagyobb példányszámban eladott digitális fényképezőgépe Európában

Amszterdam, 2010. március 1. – A Nikon Europe örömmel jelenti be, hogy a december 31-i adatok szerint a COOLPIX S220 volt Európa legnagyobb példányszámban eladott digitális fényképezőgépe 2009-ben.

A GfK felmérése szerint az európai fogyasztók több mint 740 000 COOLPIX digitális fényképezőgépet vásároltak 2009 folyamán. A COOLPIX S220, a népszerű S sorozat tagja 2009. februárban került piacra. A könnyű, kisméretű gép vázába rejtett számos funkció között megtalálható a 3x optikai zoom, a 10 megapixeles felbontás és az elektronikus rázkódáscsökkentés (VR).

A németországi központtal működő GfK kutatása a digitális fényképezőgépek 2009. január és december közötti eladásait vizsgálta Európa-szerte, az európai kiskereskedőktől származó értékesítési adatok alapján.

Mark Pekelharing, a Nikon fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta a felmérés eredményéről: „A COOLPIX S220 piacra dobásakor egy olyan egyszerű, mégis sokat tudó digitális fényképezőgéppel szerettünk volna előállni, amelyet bárki könnyen használhat, és bárhová magával vihet. Ezek a számok azt bizonyítják, hogy elértük a célunkat. Általában véve, a fényképezőgép remek ára, kiváló színválasztéka, formatervezése és teljesítménye elnyerte célközönségünk tetszését. Izgatottan várjuk, hogy megismerjék új COOLPIX fényképezőgépeinket is, köztük az S220 utódját, a COOLPIX S3000 típust.”

Az S3000

Az S220 utódjaként a COOLPIX S3000 még egyszerűbbé és szórakoztatóbbá teszi a fényképezést, bárhol és bármikor. A szuperkarcsú váz, amelynek vastagsága mindössze 19 mm, 12 megapixeles felbontást és nagy látószögű, 4x zoom NIIKOR objektívet rejt – utóbbi jó szolgálatot tesz, amikor minden barátját szeretné egyetlen képen megörökíteni, vagy szeretne közelebb kerülni a témához.

A 6,7 cm-es (2,7 hüvelyk) monitoron a készített képek rendkívül egyszerűen megtekinthetők. Legyen ön a tengerparton, a sílejtőkön vagy kiránduláson, a programválasztó automatikusan alkalmazza a legmegfelelőbb motívumprogramot, hogy ön gyorsabban és egyszerűbben fényképezhessen.

Színek: fekete, ezüst, vörös, kék, narancssárga, bíbor és zöld.

*A GFK piackutatása szerint (a 2009. január és 2009. december közötti értékesítési adatok alapján).

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, akkor látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu