LUMIX G Vario 14-42mm F3,5-5,6 ASPH. MEGA O.I.S.

0

A 4/3-rendszerhez kínált „nagytestvér” után, most a Mikro 4/3 sorozatban is tiszteletét teszi a 14-42mm-es, olcsó alapzoom. A teljes nevén Panasonic Lumix G Vario 14-42mm F3,5-5,6 ASPH MEGA O.I.S. A műanyag bajonettes objektív kisfilmes értéken 28-84mm-nek megfelelő gyújtótávolságot kínál.

Többrétegű bevonatai és aszférikus lencsetagja az esetlegesen fellépő optikai hibák kiküszöbölésében segítenek, a beépített optikai stabilizátor pedig a fotós kezének bizonytalanságait kompenzálja. A hátérelmosáshoz 7 db, lekerekített rekeszlamellát alkalmazott a gyártó.

Az objektív 30 cm-es közelpontot kínál, mely távolságból 0,32x-es nagyítás érhető el a legnagyobb gyújtótávolságot használva.

Sajtóközlemény:

A Panasonic kompakt és könnyű standard zoomobjektívvel bővíti LUMIX G Mikro 4/3-os rendszerű objektív palettáját

Az új LUMIX G VARIO 14-42 mm / F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S. objektívvel fantasztikus fotók és HD-videók készíthetők

Budapest, 2010. március 11. – A Panasonic bejelentette új, a LUMIX G sorozathoz illeszkedő cserélhető Mikro 4/3-os rendszerű objektívjét. A kisméretű és könnyű LUMIX G VARIO 14-42mm / F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S. objektív gyújtótávolsága (amely filmes gépeken 28-84 mm-nek felel meg) jól használható számos szituációban a tájképektől a portrékig. Az objektív kíváló kontrasztot nyújt a teljes zoomtartományban, aszférikus lencsetegja pedig tovább javítja az optikai teljesítményt, és minimalizálja a torzítást még 28 mm-es nagylátószögű állásban is. A léptető motort alkalmazó belső fókuszú rendszer hozzáadásával villámgyors és precíz AF-teljesítményt sikerült elérni.

Az új LUMIX G VARIO 14-42 mm / F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S. a Panasonic MEGA O.I.S. (optikai képstabilizátor) technológiájával érkezik, melynek köszönhetően gyenge fényviszonyok mellett is kiváló képek készíthetők a kézremegés okozta elmosódást kiküszöbölve. A Lumix G szériás fényképezőgépeken a továbbfejlesztett kontraszt alapú autofókusz rendszer is használható, mely számos praktikus és kényelmi funkció elérhetőségét biztosítja.

30 cm-es minimum fókusztávolságnál teljes tele állásban az objektív maximális fotográfiai nagyítása 0,32-szeres (35 mm-es filmes megfelelés). A hét lemezből álló rekesz a kép életlen részeit finoman, kör alakban mossa el még nagy rekeszértékek használata esetén is. Az új objektív többszörös bevonatú lencsetagokból áll, melyek abszolút minimumra csökkentik a szellemképességet és a becsillogást, hozzájárulva a magas optikai teljesítményhez.