Lovas Nemzetek – fotópályázat

0

Lovakkal kapcsolatos fotópályázatot írt ki a Lovas Nemzet szerkesztősége, melyre szeptember 30-ig lehet beküldeni a nevezéseket.
Pályázni három kategóriában lehet: junior, amatőr és profi.
A 3 évnél nem idősebb fotókat papírképként, vagy digitális formátumban várják a szervezők.

A pályázat nyertes képeit a pécsi Széchenyi téren állítják majd ki.

Sajtóközlemény:

A Lovas Nemzet Magazin 10 évvel ezelőtt írta ki először Nemzetközi Fotópályázatát, melyet 2010-ben PROFI, AMATŐR és JUNIOR kategóriában ismét megrendez LOVAS NEMZETEK címmel.

A pályázat fő témája a ló.

A képek mutassák be az ember és a ló kapcsolatát, a természet és a ló szoros egységét.

A pályázók beküldhetnek felvételeket bármely évszakban készült pillanatokról, lovasversenyekről, lovasbemutatókról, lovasjátékokról, lovas túrákról és minden lóval és/vagy lovasával kapcsolatos szituációról.

A 2010-es évben külön figyelmet szentelünk az arab lónak. Bárki, bármelyik kategóriából küldhet be képet az „A szél gyermekei” tárgykörben, mely a fajta jellegét, szépségét és az arab lovat, mint a kultúrák közti élő kapcsot mutatja be. A jubileumi fotópályázat külön díjait sorsoljuk ki az arab lóról készült fotók között.

Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:
PROFI: filmre vagy digitálisan rögzített felvételekkel, 16 év feletti természetes személy pályázhat, aki fotó-szakmai képesítéssel rendelkezik vagy a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja, illetve a fotózást megélhetés szerűen műveli. Ezen felül ebbe a kategóriába várunk minden olyan felvételt, melyeket a „profi” képekkel szeretnének megméretni.
AMATŐR: filmre vagy digitálisan rögzített felvételekkel, 16 év feletti természetes személy pályázhat, aki kedvtelésből, nem megélhetési jelleggel készít fotókat és nem rendelkezik fotó-szakmai képesítéssel, valamint nem tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének.
JUNIOR: filmre vagy digitálisan rögzített felvételekkel, 16 év alatti természetes személy pályázhat.

A fotókiállítás pályázati feltételei:
1. A felvétel készítésének dátuma ne legyen 3 évnél régebbi.
2. A papírképek mérete legfeljebb 30 x 40 cm közötti legyen. Ettől nagyobb méretet a zsűri nem fogad el. A képeket nem szabad felkasírozni, illetve nem lehetnek paszpartuzva.
A digitális képeket JPG/JPEG formátumban a lehető legmagasabb minőségben és 300 DPI felbontásban-ben várjuk.
Minimális méret: 2592 x 1944 pixel (5 megapixel), maximális méret: hosszabbik oldalon 20 000 pixel lehet.
A digitális képek beküldhetőek postai úton adathordozón (CD/DVD-lemez), ingyenes fájltovábbító weboldalakon keresztül a működő link és az egyéb adatok megjelölésével a lovasnemzet@lovasnemzet.hu e-mail címre, illetve a weboldalon alul található Jelentkezési űrlap segítségével mellékletként csatolva is.
3. Egy szerző legfeljebb 4 képpel pályázhat. A fotósorozat, ami legfeljebb 4 képből állhat, egy pályázatnak számít. A fotósorozat bármelyik elemével külön pályázni nem lehet.
4. A képeket kísérőlistával kérjük elküldeni. A lista tartalmazza a kép sorszámát, címét, a felvétel helyét, idejét, a szerző nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét. A szerző nevét, a kép címét, kategóriáját minden kép hátuljára kérjük felcímkézni. Kérjük, az arab lovakról készült képek hátoldalán tüntessék fel „A szél gyermekei” témakör-címet. (Postai küldés esetén az esetleges sérülésekért felelősséget nem vállalunk. Sem kidolgozott képet, sem adathordozót nem küldünk vissza.)
5. A szervezők felhívják a pályázók figyelmét, hogy a képek kizárólag a valóságot, illetve annak hihető ábrázolását mutathatják. Minden más jellegű felvétel kizárásra kerül.
6. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével, vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.
7. A zsűri a Magyar Fotóművészek Szövetsége tagjaiból, valamint a Lovas Nemzet Szerkesztőség delegáltjaiból áll.
A beküldött képeket a Király Arab Ménes Kft. korlátlanul és szabadon felhasználhatja a pályázó beleegyezése nélkül, de a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a kiadványaikban képeiket térítésmentesen használhassák.
A fotópályázat nyertes pályaművei értékes jutalomban részesülnek!
A zsűri által kiállításra javasolt képek 2010. november 1-30-ig az Európa Kulturális Fővárosa 2010 címet viselő Pécs városa főterén óriástablókon lesznek kiállítva!
A kiállításra javasolt képekre okt. 15-24-ig közönségszavazatokat fogadunk el kiadónk honlapján (http://www.lovasnemzet.hu).

Beküldési határidő:2010. szeptember 30.
Pályázati naptár:
Regisztráció: 2010. szeptember 1-től
Beküldés: 2010. szeptember 1-től szeptember 30.
A zsűrizés időpontja: 2010. október 2. hetében
Közönségszavazás (on-line): 2010. október 15-től október 24.
Ünnepélyes díjátadás és kiállítás megnyitója: 2010. november 6.

Minden, a fotópályázattal kapcsolatos kérdésükre választ kaphatnak a lovasnemzet@lovasnemzet.hu e-mail címen.