HP újdonságok a Photokináról

0

A HP három fontos termékét jelentette be a Photokinán, melyek között megtalálhatjuk a száraztechnológiás HP ML2000D minilabort, a kisebb forgalmat kielégítő HP Compact Instant Print fotókioszk, mely 20, vagy opcionális második nyomtatóegységgel 30 cm széles nyomatokat képes létrehozni, valamint a HP Photo Creations szoftver, ami képeink kreatív felhasználását segíti elő.

Az 522 kg-os minilabor szörny 6 színű tintarendszert alkalmaz (sárga, bíbor, világos bíbor, világos cián, középszürke és fekete), nyomtatási sebessége 10×15 cm-es képeknél 1500 lap/óra, amely komolyabb igények kielégítésére is alkalmassá teszi.

Sajtóközlemény:

A HP a 2010-es Photokina kiállításon: új berendezések, új szoftverek, új lehetőségek

2010. szeptember 27. – Számos újdonságot mutattak be ma a Hewlett-Packard (HP) böblingeni központjában, melyek új, egyedi üzleti lehetőségeket kínálnak a HP megoldásait alkalmazó partnereknek.

A HP új utakat nyitott a világviszonylatban több milliárd dolláros fotókidolgozó szolgáltatások piacán. Rugalmas, alakítható, folyamatosan bővíthető rendszerei lehetőséget kínálnak a fotós szolgáltatóknak ahhoz, hogy az egyszerű képkidolgozás csökkenő piacán túllépve a kreatív, személyre szabható termékek, sokkal jövedelmezőbb, gyorsan fejlődő területére lépjenek.

A szeptember 21-e és 26-a között Kölnben megrendezett Photokina kiállításon a HP egyebek között a következő újdonságokat mutatta be:

  • Új ML2000D minilabor – a piac leggyorsabb, legnagyobb kapacitású száraztechnológiás minilaborja, amely keret nélküli egyoldalas, és immár keret nélküli kétoldalas nyomatokat készít hibátlan fotóminőségben. E képességekkel a berendezés fotós termékek nagy választékának – pl. fotókönyvek, naptárak, üdvözlőkártyák – automatikus, villámgyors elkészítésére képes.
  • HP Compact Instant Print fotókioszk – a rendszer optimális megoldás olyan üzletek számára, ahol korlátozott hely áll rendelkezésre, és viszonylag alacsony a várható forgalom, de az ügyfelek számára vonzó kínálatot jelent a fotószolgáltatás bevezetése. Az új HP fotókioszk amellett, hogy a leggyakrabban keresett 10×15, 13×18 és 15×20 cm-es, – vagy az opcionálisan beépíthető második nyomtatóval akár 20×30 cm-es – képméreteket azonnal el tudja elkészíteni, lehetőséget biztosít összetett fotós termékek, így pl. nagyítások, üdvözlőkártyák, fotókönyvek, poszterek megrendeléseinek rögzítésére, és egy távoli HP fotóstúdióba való továbbítására.
  • HP Photo Creations – a szoftverrel otthoni számítógépünkkel szórakozva tervezhetünk professzionális kinézetű kiadványokat, ajándéktárgyakat, fotóink felhasználásával. Az elkészített terveket egy kiválasztott HP fotós partnerhez küldhetjük, ahol akár pár óra múlva átvehetjük a kész termékeket. A HP Photo Creations szoftver megjelenik előre telepítve milliónyi HP számítógépen, szállítják minden HP otthoni nyomtatóval, de a HP partnerek arculatukra formálva, mint saját fotós megoldást is terjeszthetik ügyfeleik, vagy reménybeli ügyfeleik számára.

A bejelentéseket kommentálva Michael Diehl, a HP Retail Publishing Solutions üzletágának igazgatója így fogalmazott: „A fotószolgáltatók iparága ma egészen különleges helyzetben van. Az üzletek ma, a kreatív, innovatív technológiákba tett beruházással hirtelen egy olyan, gyorsan növekvő iparág kulcsszereplőjévé válhatnak, mely 2013-ra világviszonylatban várhatólag 56 milliárd Eurós potenciállal fog bírni. A HP az új, kreatív termékek bevezetésével uralja a piac e forradalmi átalakulását, miközben megoldást nyújt a hagyományos fotókidolgozás folytatására is.”

Keret nélküli, kétoldalas nyomatok a piac legsokoldalúbb minilaborjától
A HP új ML2000D száraztechnológiás minilaborja gyorsan, egyszerűen és rendkívül takarékos módon készít kivételes minőségű fényképeket 9×13 és 30×45 cm közötti méretekben. Ezek mellett négy méretben automatikusan, beavatkozás nélkül készít kétoldalas képeket, melyek fotókönyvek, üdvözlőkártyák, naptárak villámgyors, kiváló minőségben való elkészítését teszi lehetővé. A berendezés a piacon elérhető egyik legnagyobb kapacitású és leggyorsabb minilaborja is – egy óra alatt akár 1500 db 10×15 méretű fényképet, vagy 335 kétoldalas fotókönyv-lapot is el tud készíteni. Mindezt immár a legkényesebb professzionális felhasználók igényeinek is megfelelő minőségben.

A HP száraztechnológiás rendszerek az üzemeltetők részére számos olyan előnyt is nyújtanak, melyek a folyamatos használat mellett jelentős költségcsökkentést jelentenek a hagyományos, vegyszeres berendezésekkel szemben. A lényegesen alacsonyabb energiaigény, a vegyszerkezelés elmaradása, a kisebb helyigény mellett a legfontosabb tétel a felszabaduló munkaerő: az eddig a minilabor működtetésével, vagy a vevők képeinek kézi szerkesztésével a pult mögé kényszerített dolgozónk e feladatok alól felszabadulva az üzlet eladóterében a vevőkkel foglalkozhat, újabb, magas árrés-tartalmú fotós termékek eladására koncentrálva.

A költségek mellett a HP rendszer a környezettel szemben is kíméletes. Az ML2000D működtetése nem jár kellemetlen szagokkal, nem igényli veszélyes vegyszerek használatát. Működéséhez nem szükséges víz és csatorna; áramfelhasználása a hasonlítható kapacitású vegyszeres laborgépekének mintegy harmada. A fotókönyv kötéséhez alkalmazott eljárás nem igényel sem ragasztóanyagot, sem energiafelhasználást.

Megdöbbentő adat, hogy ha a világon üzemelő valamennyi vegyszeres minilabort felváltaná a HP száraztechnológiás rendszer, Földünk évente 65,000 jármű kibocsátásának megfelelő szén-dioxid szennyeződéstől szabadulhatna meg.

Új piacok, új vevők a HP fotós partnerek számára
A Photokina kiállításon a HP több olyan új megoldást mutat be a fotókidolgozással foglalkozó szolgáltatók részére, melyek segítségével alacsony beruházás mellett nyílik lehetőség a fotópiac új irányainak követésére.

A „Központi üzlet – Fióküzlet” („Hub & Spoke”) elrendezéssel olyan üzletben is mód nyílik a legkeresettebb kreatív fotós termékek – fotókönyvek, naptárak, üdvözlőkártyák, poszterek – eladására, ahol az ehhez szükséges infrastruktúra kialakítása nem volna gazdaságos. A HP „Fióküzlet” megoldásával így a kisebb forgalmú üzletben a vevő a terminálon összeállíthatja a kívánt fotósterméket, majd rendelését a rendszer a központi üzletbe továbbítja, ahol az akár néhány órán belül elkészülhet. Így a vevő a várt terméket másnap már átveheti abban az üzletben, ahol rendelését feladta.

Folyamatosan növekszik a fotóstermékeket Interneten keresztül megrendelők száma. A most bemutatott HP Home Client szoftverrel ezt a hatalmas vevőkört tette a HP elérhetővé fotós partnerei számára. A program páratlan könnyedséggel kezelhető, mégis egyedülállóan rugalmas lehetőségeket biztosít igazán professzionális fotós termékek – fotókönyvek, naptárak, fotókollázsok, üdvözlőkártyák, poszterek – megtervezéséhez. A vevő által otthon összeállított rendelést a HP Home Client szoftver a HP fotóstúdióba továbbítja, ahol az automatikusan bekerül az elkészítésre váró rendelések sorába. Az operátor jóváhagyása után néhány percen belül pedig a termék elkészül – így például a HP Internetes rendszeren át megrendelt fotókönyv akár egyetlen óra múlva át is vehető a kiválasztott fotóstúdióban.