Az USA-ba érkezik a Pentax 645D

0

Azt még egyelőre mindig nem tudni, hogy pontosan mikor érkezik Európába a Pentax középformátumú digitális váza, a 645D, de a gyártó már pontosította az Egyesült Államokbeli megjelenés dátumát.

A 2010. decemberében piacra kerülő fényképezőgép 10.000 dollárba fog kerülni, szintén ettől a dátumtól érhető majd el a géphez való 55mm f/2,8 nagylátószögű objektív is, amelyért 1.200 dollárt kell a pénztárnál hagyni.
A Pentax persze gyorsan hozzátette, hogy a váz előrendelhető, s igyekezzünk is ezt megtenni, mert a 645D nagyon korlátozott számban kerül a kontinensre.
Sajtóközleményükben azt is közölték, hogy a 645D elnyerte az American Photo Magazine Editor’s Choice 2010 díját. Nem sűrűn fordult még olyan elő, hogy egy kereskedelmi forgalomban még nem is kapható termék díjat kapjon, az viszont tény, hogy jóideje várja már a fotóstársadalom, hogy végre piacra kerüljön a gép.

Emlékeztetőül: az európai megjelenést ez év végére vagy jövő év januárjára tervezi a gyártó, de a pontos dátumot még nem ismerjük.