DxO Optics Pro 6.5

0

A DxO Labs bejelentette legismertebb termékének a DxO Optics Pro-nak friss v6.5-ös változatát. Az frissített szoftver egyik legfőbb újdonsága az úgynevezett Single Shot HDR technológia, melynek segítségével egyetlen RAW fotóból készíthetünk nagy dinamikaátfogású fényképet.

A fejlesztők teljesen átalakították a DxO Optics Pro RAW konverterét. 100%-ig automatizált konverziót kapunk, a korábbinál jobb képminőséggel. Különösen ügyeltek az alacsony frekvenciás szín- és világossági zaj kezelésére, mely az összes érzékenységi szinten a korábbinál természetesebb végeredményt ígér. A szenzor kalibráció és a zajkarakter megállapítása szintén automatikus.

Javítottak a program kezelésén is, mely mostantól Adobe Lightroom 3-ba is integrálható. Fejlődött a kezelőfelület és persze a sebesség is, mely OpenCL grafikus kártyákkal 25%-os javulást jelenthet.

Az új változatból persze nem maradhatott ki az újabb fényképezőgépek támogatása, valamint a DxO Optics védjegyének számító optikai modulok kibővítése sem. A v6.5-os verzió 150 új modult tartalmaz, mely egy adott fényképezőgép és objektív optikai jellemzőit írja le a szoftver számára. Ezzel több mint 2500 modult tartalmaz a program. A készítők reményei szerint a következő év végére megduplázzák ezt a számot. Fényképezőgépekből a következő modellek támogatása került a szoftverbe:

  • Canon EOS-60D
  • Canon PowerShot S95
  • Canon PowerShot G12
  • Pentax K-x
  • Sony A290