Canon PowerShot SX40 HS

0

A tavalyi SX30 IS modell nyomdokait követve megérkezett az utód, a PowerShot SX40 HS, amely az elődhöz hasonlóan 35x-ös zoomátfogású objektívet kínál. Az optika tulajdonságai is ugyanazok, tehát 24-840mm-nek megfelelő gyújtótávolságot kapunk, F2,7-5,8 fényerővel.

A képérzékelő viszont teljesen megújult. Egyrészt a CCD helyett most jóval gyorsabb CMOS-t kapunk, másrészt a gyártó beérte 12 megapixellel az előd 14 megapixele helyett. A minél gyorsabb adatfeldolgozásért a legújabb DIGIC 5 processzor felel, és talán ennek is köszönhető, hogy a gép teljes felbontásban is gyors sorozatra, valamint az elődöt túlszárnyalva immár Full HD videofelvételre is képes.

A bemozdításmentes képek érdekében Intelligens IS stabilizátor rendszerrel látták el a gépet, a kényelmes képkomponálásért pedig egy 2,7″-os, kihajtható, elforgatható LCD kijelzővel, mely egyébként az előző modellel azonos.

A PowerShot SX30 HS abban is hasonlít elődjére, hogy automata módok mellett manuális beállításokat, így rekesz- és záridő előválasztást és teljes kézi kontrolt is kapunk.

A készülék a tervek szerint 429 dollárért kerül majd a boltokba.

A Canon PowerShot SX30 HS főbb tulajdonságai:

  • 12 megapixeles CMOS szenzor
  • DIGIC 5 feldolgozóprocesszor
  • 35x-ös optikai zoomátfogás (24-840 mm ekvivalens)
  • F2,7-5,8 fényerő
  • Intelligens optikai stabilizáció
  • Nagy felbontásban is gyors sorozat
  • Kézi beállítási lehetőségek
  • Full HD videó
  • Kihajtható, elforgatható LCD kijelző (2,7″ képmérettel)

Részletes adatlap hírünk alatti linken érhető el.

Sajtóközlemény:

35-szörös ultrazoom a Canontól: új PowerShot SX40 HS

Budapest, 2011. szeptember 15.– A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatatta a legújabb nagy teljesítményű, ultrazoomos PowerShot SX40 HS fényképezőgépet. Az új modell 35-szörös, ultraszéles látószögű zoom objektívet, teljes körű kézi vezérlést és Full HD minőségű videofelvételt biztosít a felhasználók számára. Ideális választás olyan fotósoknak, akik a DSLR gépek rugalmasságát és beállítási lehetőségeit, valamint a hatalmas fókusztávolságot egy kompakt gépben egyesítve szeretnék használni.

A PowerShot SX40 HS modellben található új DIGIC 5 processzor növeli a HS System rendszer teljesítményét, és a Full HD (1080p) minőségű videofelvétel támogatás mellett speciális felvételi beállításokat is kínál a felhasználók számára. A hatalmas zoomtartománynak köszönhetően bármilyen téma – a versenypályák nagy- sebességű eseményeitől az afrikai síkságok távoli állatain át, az absztrakt közeli felvételekig – könnyedén rögzíthető. Az új Intelligens képstabilizáló rendszernek köszönhetően minden esetben éles képeket, valamint egyenletes és tiszta a videofelvételeket készíthetünk.

Kiemelkedő teljesítmény, ultrazoom
A PowerShot SX40 HS modellben található, nagyteljesítményű zoom segítségével – amely ugyanazon optikai szakértelmen alapul, mint a Canon piacvezető professzionális objektívei – a közeli és a távoli témákat is lenyűgöző pontossággal örökíthetjük meg. A sokoldalú 35-szörös zoom – amelyben ultrahangos és lengőtekercses motorok biztosítják a gyors és halk zoomolást és fókuszálást – a 24 mm-es ultraszéles szögtől a 840 mm-es maximális teleobjektív tartományig terjed. Így a felhasználók a portrék és a távoli jelenetek mellett fantasztikus tájképeket is fényképezhetnek.

Az új Intelligens képstabilizáló rendszerrel bővített 4,5 fokozatú optikai képstabilizátor érzékeli a felvétel körülményeit, és a hét lehetséges mód közül (Normál képstabilizátor, Dinamikus képstabilizátor, Erőteljes képstabilizátor, Mozgásos képstabilizátor, Makró képstabilizátor, Állvány üzemmód, Dinamikus makró képstabilizátor) automatikusan kiválasztja a legideálisabb képstabilizációs beállításokat. Egy versenypálya eseményeinek követésekor a Mozgásos képstabilizátor lép működésbe, míg a Makró képstabilizátor a Hybrid képstabilizátor technológiával együtt tökéletes a tiszta, közeli képek készítéséhez. Az Erőteljes képstabilizátor a zoom használatakor a Canon videokamera-technológiájával rögzíti a távoli témákat, az Állvány üzemmód pedig kikapcsolja a képstabilizátort, amikor a fényképezőgép stabil felületen vagy állványon áll.

A képminőség szintjének emelése
A PowerShot SX40 HS a legújabb modell, amely egy nagy érzékenységű, háttér-világítású, 12,1 megapixeles CMOS érzékelőt valamint a Canon új képfeldolgozó processzorát ötvöző HS System rendszert is tartalmaz, így minden körülmények között gyönyörű, alacsony zajszintű képek készíthetők. Az új DIGIC 5 processzor még fejlettebb zajcsökkentő technológiát kínál, így minden ISO-szinten akár 75 százalékkal kisebb a képek zajszintje2, és a felhasználók állvány vagy vaku használata nélkül is természetesebb, éles képeket készíthetnek. Az új, több területes fehéregyensúly érzékeli a két különböző fényforrást tartalmazó jeleneteket, és a természetesebb felvétel eléréséhez az adott területekre érvényes fehéregyensúly-korrekciót alkalmazza. Ha például izzólámpás világítás mellett készítünk portrét, a fényképezőgép egyidejűleg alkalmazza a háttéren az izzólámpás fehéregyensúlyt és az arcon a vakus fehéregyensúlyt, amely biztosítja, hogy a fotóalany és a háttér is természetesen nézzen ki.

Kiemelkedő sebesség, drámai képek
Az új DIGIC 5 processzor új szintre emeli a 12,1 megapixeles CMOS érzékelő nagy sebességű felvételi képességeit, így a fotósok minden pillanatot lenyűgöző részletességgel és minőségben örökíthetnek meg. A felhasználók 2,4 kép/mp sebességgel teljes felbontású képeket, az új nagy sebességű, kiváló minőségű sorozatfelvételi móddal 10,3 kép/mp sebességgel pedig akár 8 teljes felbontású képből álló gyors sorozatot készíthetnek a kártya kapacitásáig. A Szuperlassú videó mód lelassíthatja a témát, és 120 kép/mp sebességgel VGA, vagy 240 kép/mp sebességgel QVGA felbontású videók készíthetők. A felvételt a tényleges sebesség töredékével játssza vissza, így drámai hatást kölcsönöz a videónak, és akár egy gól vagy egy golfütés kielemezhető (a QVGA videók (320×240) visszajátszása az eredeti sebesség egynyolcadával történik, a VGA videók (640×480) visszajátszása pedig az egynegyedével). A sötétedés utáni, állvány nélküli fényképezést támogató Kézi éjszakai üzemmód pedig nagy sebességű felvételsorozatot készít, majd összegzi a képadatokat egyetlen, a lehető legjobb minőségű fénykép megalkotásához.

Full HD minőségű filmek – egyszerű felvétel és megosztás
A videó gomb segítségével a fotósok az állóképekről azonnal videó készítésre válthatnak, és 24 kép/mp sebességgel, sztereó hanggal rendelkező Full HD (1080p) videókat rögzíthetnek. A hatalmas teleobjektív ultrahangos és lengőtekercses motorjának köszönhetően a PowerShot SX40 HS gyorsan és halkan zoomol és fókuszál, így a fotósok a teljes fókusztartományt kihasználhatják felvételkészítés közben.

Az új modell támogatja az Apple iFrame videoformátumot, így felgyorsítja az utómunkálatokat. Segítségével a videoklipek könnyedén importálhatók a gyakran használt szoftverekbe és azonnal szerkeszthetők. A 6,8 cm (2,7”) képátlójú, változtatható szögű PureColor II VA LCD kijelzőn a felhasználók azonnal megszerkeszthetik és megtekinthetik a videókat és a fotókat. A HDMI-CEC csatlakozó pedig megkönnyíti a videók megosztását nagy képernyőn, valamint lehetővé teszi a képek visszajátszását a kompatibilis HDTV készülékeken a tv távirányítójával.

Kézi vezérlés és kreatív támogatás
A PowerShot SX40 HS teljes körű kézi vezérlést biztosít a haladó felhasználók számára. A kezdőket a képernyőn megjelenő Tanácsok és Tippek vezetik végig a fényképezőgép különböző beállításain, és segítenek fényképészeti tudásuk fejlesztésében. Az integrált Smart Auto technológia akár 32 féle különböző jelenetet érzékel (videofelvételi üzemmódban 21 jelenetet ismer fel), és a lehető legjobb kép elkészítéséhez automatikusan kiválasztja az optimális beállításokat a fényképezőgépen. A követési AF használatával, mozgó témák követésekor pedig a nem középen lévő kompozíciók fókusza is tökéletes marad a fénykép készítésének pillanatában.

A számos kreatív szűrővel – mint például a halszem effektus, szuperélénk mód, poszter effektus és miniatűr effektus – a felhasználók még kreatívabbá tehetik a fényképeket és a videókat. A játék-fényképezőgép effektus a lyukkamerával készített felvételek nosztalgikus hangulatát adja vissza, a monokróm effektus pedig fekete-fehér, szépia és kék tónusokban ábrázolja a felvételeket.
A PowerShot SX40 HS a Canon Speedlite EX vakukkal, objektívszűrő adapterekkel és egyéb kiegészítőkkel bővíthető, így a fényképezőgép használói az EOS DSLR rendszer számos előnyét is élvezhetik.

Csatlakozzon a CANON iMAGE GATEWAY közösségéhez
A fotók és videók megosztásához a PowerShot SX40 HS tulajdonosainak lehetősége nyílik a CANON iMAGE GATEWAY weboldalhoz is csatlakozni. A felhasználók így akár egy 2 GB kapacitású személyes tárhelyen őrizhetik a kiváló minőségű fényképek százait. A webhely támogatja a mobil böngészést is, amely megkönnyíti a fotók megtekintését út közben is (a szolgáltatás nem minden régióban érhető el).

A PowerShot SX40 HS legfontosabb jellemzői

  • 35-szörös, ultraszéles látószögű zoom, ultrahangos motorral
  • Képstabilizátor (4,5 fokozatú), és Intelligens képstabilizáló rendszer
  • HS System (12,1 megapixel) DIGIC 5 processzorral
  • Full HD, HDMI
  • 6,8 cm (2,7”) képátlójú, kihajtható LCD kijelző, EVF
  • Integrált Smart Auto technológia, több területes fehéregyensúly
  • Nagy sebességű, kiváló minőségű sorozatfelvétel
  • Manuális üzemmódok
  • Zoomtámogató funkció
  • Egyéb kiegészítők

Technológiai ismertető

HS System rendszer
A HS System rendszer egy nagy érzékenységű érzékelő és egy nagy teljesítményű DIGIC képfeldolgozó processzor kombinációja. A Canon új, DIGIC 5 processzora akár hatszor több információt képes feldolgozni, mint a korábbi DIGIC 4 processzor, így a felhasználók egyedülálló minőségű képeket készíthetnek szinte bármilyen fényviszonyok között, különösen alacsony megvilágítás esetén.

A Canon HS System rendszerének új generációja kiváló képminőséget biztosít, és rossz fényviszonyok mellett is nagyszerű teljesítményre képes. Ezen kívül figyelemreméltó előnyöket biztosít a HS System rendszerrel nem rendelkező modellekkel szemben.

  • • Jobb képminőség minden helyzetben – A HS System rendszer jelentősen kevesebb zajjal képes rögzíteni a képeket minden ISO érzékenységen, mint a HS System rendszerrel nem rendelkező modellek. A HS System rendszerrel nem rendelkező fényképezőgépekkel készített nagy ISO érzékenységű fényképek meglehetősen zajosak és szemcsések, főleg rossz fényviszonyok esetén. Ezzel ellentétben a HS System rendszer több részletet ismer fel és rögzít, valamint jelentősen csökkenti a képzajt, így szebb és élethű felvételek készíthetők.
  • • Kiemelkedő teljesítmény rossz fényviszonyok mellett – Amikor a fotósok rossz fényviszonyok között – például gyengén megvilágított helyiségben, vagy a szabadban naplemente után – fényképeznek, állvány használata nélkül könnyen elmosódott lehet a felvétel. A vaku használata ilyen helyzetekben teljesen tönkreteheti a jelenet hangulatát, miközben nem biztosít elegendő fényt ahhoz, hogy világos kép készülhessen. A HS System rendszert úgy alakították ki, hogy gyenge fényviszonyok között is kiválóan működjön, és kiemelkedő felvételeket eredményezzen. A magasabb ISO érzékenységi szinteken készített felvételek lehetővé teszik, hogy a felhasználók nagyobb zársebességeket alkalmazzanak, ezáltal kimerevíthetik a tárgyak mozgását, megakadályozhatják az elmosódást, és elkerülhetik az állvány használatát. Ha gyengén megvilágított környezetben vakura van szükség, a HS System rendszer kiterjeszti a vaku hatókörét, ezáltal a felhasználók többet rögzíthetnek a háttérből, és jobban megvilágíthatják a fő témát is.
  • • Nagyobb ISO tartomány – A HS System rendszer a nagy és az alacsony ISO beállítások által biztosított kiváló teljesítményt egyaránt kihasználja. Így a nagyobb, akár ISO 6400 értékű érzékenységnek köszönhetően minden jelenet hangulata kiemelkedő minőségben örökíthető meg.
  • • Dinamikatartomány – A HS System rendszer megnövelt érzékenységének köszönhetően változatosabb fényviszonyok mellett nagyobb dinamikatartományban rögzíthetők felvételek, mint a HS System rendszer nélküli modellek esetében.

DIGIC 5 Képfeldolgozó processzor
A Canon DIGIC processzor új generációja a részletesebb képadatokat minden eddiginél gyorsabban dolgozza fel. Az új DIGIC 5 processzor négyszer több képadatot képes elemezni, hogy pontosan visszaadja a kép minden egyes képpontját, mely nagyobb részletgazdagságot és élethűbb színeket eredményez. A képadatok feldolgozása is hatszor gyorsabb, mint a korábbi DIGIC 4 processzor esetében. A megnövekedett adatfeldolgozó képességnek, és továbbfejlesztett zajcsökkentő algoritmusoknak köszönhetően a nagyfelbontású képek akár 75 százalékkal kisebb zajszinttel rögzíthetők a korábbi DIGIC 4 modellekkel készített felvételekhez képest.

Több területen mért fehéregyensúly
Az új DIGIC 5 processzor exkluzív új funkciója a több területen mért fehéregyensúly. A legtöbb digitális fényképezőgép a jelenet legdominánsabb fényforrása alapján határozza meg a fehéregyensúly mértékét. Ha azonban több fényforrás van jelen a képen, ez a megközelítés inkonzisztenssé teheti a színek megjelenítését. Ha a felhasználó például a vakut arra használja, hogy egy izzólámpával megvilágított környezetben jobban megvilágítsa a fő témát, a téma természetesnek fog tűnni, de a környezet túlságosan „melegnek” látszódhat mellette. Ez a vaku és az izzólámpák színhőmérséklete közötti különbség miatt van így.
A megfelelő egyensúly kialakítása érdekében a több területen mért fehéregyensúly funkció észleli a különböző fényforrásokat, és kiegyenlíti az izzólámpák, a napfény és a vaku fénye közötti különbségeket, ezáltal élethűbbé és egyenletesebbé teszi a felvételeket.

24 mm-es ultraszéles látószögű objektív, 35-szörös optikai zoommal
Ez az eredeti Canon objektív kihasználja a vállalat több mint 70 éves, optikai termékek fejlesztése során szerzett tapasztalatát, és 35-szörös optikai zoommal rendelkezik. Ez az eddigi legnagyobb optikai zoom a digitális Canon kompakt fényképezőgépek esetében, mely széles zoom tartományt biztosít a felhasználók számára a felvételek elkészítéséhez. A fényképezőgép fókusztartománya a kisfilmes gépnek megfelelő, ultraszéles 24 mm-től a figyelemre méltó 840 mm-ig terjed. Így a felhasználók gyorsan, egyszerűen és kiváló minőségben fényképezhetnek sokféle témát: legyen szó nagy látószögű tájképekről, beltéri felvételekről, vagy távolról készített témáktól.
Ez az objektív ugyanazon technológiák és eljárások használatával készült, mint a Canon professzionális EF objektívei, valamint a Canon broadcast objektívjeiből ismert UD, valamint Hi-UD lencsetagokat is tartalmaz, amelyekkel könnyű kivitelben is csökkenthető a színhiba.

Optikai képstabilizátor (4,5 fokozatú)
A Canon rendkívül hatékony optikai képstabilizátor (IS) technológiája jelentősen csökkenti a fényképezőgép bemozdulásának hatásait, és ezzel megakadályozza a képek elmosódását. Abban az esetben, amikor a fényképezőgép bemozdulása miatti elmosódás valószínű – például sötétebb környezetben vagy a zoom használata esetén – az optikai képstabilizátor segíthet az éles képek készítésében. Ehhez apró giroszkópokat használ, amelyek érzékelik a fényképezőgép, kéz remegése miatti mozgását. A jeleket egy önálló képstabilizátor-vezérlő chip dolgozza fel, amely megkülönbözteti a kéz remegése miatti, és a szándékos mozgást. A jelek ezután a képstabilizátor-egységbe érkeznek, amely az egyik objektívelem elmozdításával összehangolja a beérkező fénysugarakat, és kiküszöböli a kéz remegésének hatását.

Intelligens képstabilizáló rendszer
Az Intelligens képstabilizáló rendszer észleli a felvételkészítés körülményeit, és az elmosódás megakadályozása érdekében automatikusan kiválasztja a legmegfelelőbb optikai képstabilizáló üzemmódot. Mivel a fényképezőgép mozgásának jellege a felvételkészítés körülményeitől függ, hét különböző képstabilizáló üzemmód közül lehet választani:

  • Normál képstabilizátor: olyan állóképek rögzítéséhez használható, ahol csak a fényképezőgép alapvető remegését kell korrigálni. A fényképezőgép a legjobb teljesítmény érdekében a téma fókusztávolsága és a fókuszhossz függvényében alkalmazza a megfelelő mértékű elfordulási és eltolódási korrekciót.
  • Mozgásos képstabilizátor: ha mozgó témáról, például haladó autókról vagy kerékpárosokról készítünk felvételt, a Mozgásos képstabilizátor észleli a fényképezőgép oldalirányú elmozdulását. Az üzemmód a fényképezőgép elmozdulási tengelyével ellentétes irányban alkalmazza a képstabilizátort, amely biztosítja az egyenletes elmozdulást és a téma élességét.
  • Makró képstabilizátor: a közeli témák, például virágok fényképezésekor az elfordulást és a jelentősebb oldalirányú remegést egyaránt korrigálja.
  • Állvány üzemmód: ha a fényképezőgép érzékeli, hogy a felhasználó egy állványhoz csatlakoztatja, automatikusan kikapcsolja a képstabilizátort, mivel nincs rá szükség.
  • Dinamikus képstabilizátor: mozgóképek rögzítése vagy mozgás közbeni felvételkészítés esetén ellensúlyozza az alacsony frekvenciájú vibrációt, ezáltal a felhasználó stabilabb videofelvételeket készíthet.
  • Erőteljes képstabilizátor: ha a felhasználó távoli témáról a lehető legnagyobb teleobjektív zoom beállítással készít videofelvételt, az Erőteljes képstabilizátor a teleobjektív használatakor fokozottan jelentkező fényképezőgép-remegés ellensúlyozásával biztosítja, hogy a téma éles maradjon.
  • Dinamikus és makró képstabilizátor: ha a felhasználó közeli témáról készít videofelvételt az üzemmód bekapcsol és kijavítja a jellemzően makro felvételek készítésekor felmerülő oldalirányú bemozdulás és elfordulás miatt elmosódott területeket.

Nagy sebességű funkciók
A nagy sebességű funkciók széles skálája lehetővé teszi, hogy a felhasználók gyors mozgásról és másképpen csak nagyon nehezen rögzíthető jelenetekről készítsenek felvételeket:

  • Nagy sebességű sorozatfelvétel mód – Lehetővé teszi, hogy a felhasználó a kioldó lenyomásával akár 8 darab, 12,1 megapixel felbontású állóképből álló, folyamatos sorozatfelvételt készítsen, 10,3 kép/mp sebességgel. Így számos felvétel rögzíthető, és gyorsan mozgó, változó témákat is megörökíthetők.
  • Kézi Éjszakai mód – Annak érdekében, hogy nagyon sötét körülmények között is lehessen képeket rögzíteni, a kamera nagy sebességgel egy képsorozatot készít, majd azt egyetlen közös képpé alakítja, hogy a lehető legkisebb legyen az elmosódás és a lehető legjobb az expozíció.
  • Szuperlassú videó mód – Kihasználja a CMOS érzékelő képességeit VGA felbontású (640×480 képpont) videók rögzítéséhez 120 képkocka/mp sebességgel; vagy 320×240 képkocka felbontás használata esetén 240 képkocka/mp sebességgel. Nagyon jó megoldás gyorsan mozgó jelenetek, például sportesemények lelassításához, és kiválóan használható például mozgássorok – egy golf- vagy teniszütés – kielemzéséhez.

Integrált Smart Auto technológia
Az integrált Smart Auto technológia a létező legjobb automatikus fényképezési mód, amely ötvözi a Canon által kifejlesztett technológiák – például a témafelismerés, a mozgásérzékelés és az arcfelismerés – által nyújtott előnyöket. A technológia segítségével a felhasználók a lehető legjobb képeket készíthetik el, melyekhez egyszerűen csak a témára kell irányítani a fényképezőgépet, és meg kell nyomni a kioldó gombot. Az integrált Smart Auto technológia a témafelismerő technológia használatával a téma fényerejének, kontrasztjának, távolságának és általános színárnyalatának elemzésével meghatározza a felvételi körülményeket. A fényképezőgép ezután kiválasztja a jelenet típusát, majd az optimális eredmény érdekében a legjobb beállításokat alkalmazza a 32 változó esetében.

Az integrált Smart Auto technológia használatakor az LCD kijelzőn egy színes ikon jelenik meg, amely jelzi az érzékelt jelenet típusát és fényviszonyait. A technológia része a továbbfejlesztett i-Contrast technológia és az Intelligens vakuexpozíció is, amelyek a túlexponált világos területek és az alulexponált árnyékok kiküszöbölésével biztosítják, hogy a gép a végső képen megfelelő részletességgel rögzítse a világosabb és sötétebb területeket. Ezáltal azok a felhasználók is kiváló minőségű képeket készíthetnek, akik nem ismerik a fényképezőgép beállításait.

Arcfelismerő technológia
Az Arcfelismerő technológia segítségével minden eddiginél egyszerűbben készíthetünk kitűnő felvételeket. A rendszer gyorsan és pontosan érzékeli az arcokat, majd úgy optimalizálja a fényképezőgép beállításait, hogy mindenki a lehető legjobban mutasson. Mivel a gép egy képen belül akár 35 arcot is felismer, így nem csak portrékhoz, hanem csoportképek készítéséhez is kitűnően használható.

  • Arcfelismerés AF: nem a legközelebbi témára, hanem az arcokra állítja a fókuszt.
  • Arcfelismerés AE: az expozíciót minden fényviszony esetén az arcokra optimalizálja – hasznos a hátulról megvilágított jeleneteknél és a beltéri felvételeknél.
  • Arcfelismerés FE: vaku használatakor kiküszöböli a túl világos arcokat – tökéletes éttermekben, szórakozóhelyeken vagy más, gyengén megvilágított helyeken készített közeli felvételekhez.
  • Arcfelismerés WB: a fehéregyensúly optimalizálásával, valósághű, természetes bőrszínt eredményez a bőrszíntől és a fényviszonyoktól függetlenül.
  • Vörösszem-korrekció: automatikusan eltávolítja a vakuval készített fényképek nem kívánt hatásait a felvétel elkészítése után. A lejátszási módban egy gombnyomással természetessé tehető a szemek színe.

Fejlett témafelismerés
Az Integrált Smart Auto technológia egy további funkciója, a fejlett témafelismerés lehetővé teszi a mozgó, nem emberi témák, például állatok azonosítását és követését, amely biztosítja, hogy a téma a zár kioldásáig fókuszban és jól exponált maradjon.

Szervo AF/AE
Ha a téma a fényképezőgép felé mozog vagy onnan távolodik, és a felhasználó félig lenyomja a zárkioldó gombot, akkor a szervo AF/AE folyamatosan követi a témát, hogy biztosítsa annak élességét és jó exponáltságát a zár teljes lenyomásakor.

Követési AF
A Követési AF segítséget nyújt a mozgó tárgyak követéséhez, illetve elősegíti a kreatív kompozíciók összeállítását. Az üzemmódban a fotós kiválaszthatja a kép közepén található témákat, és követheti azokat, ha azok elmozdulnak, illetve ha újra megkomponálja a képet.

Mozgásérzékelő technológia
A mozgásérzékelő technológia felvételkészítés közben automatikusan felismeri a mozgást. Az elmosódottság minimalizálása és a képminőség optimalizálása érdekében a fényképezőgép, a mozgás érzékelését követően növeli az ISO érzékenységet és a zársebességet.

Intelligens zár
Az intelligens zár funkció az arcfelismerő technológia segítségével biztosítja, hogy a felhasználók egyszerűen, és nyugodtan készíthessenek csoportképeket, és akár önarcképet is. A zár távolról háromféleképpen oldható ki:

  • Mosolyfelismerés: ha a fényképezőgép mosolygó arcot érzékel a képen, kioldja a zárat.
  • Kacsintásra induló önkioldó: két másodperccel azután oldja ki a zárat, hogy a képen látható szereplő kacsintott, így nem szükséges a távirányítás.
  • Új arcra induló önkioldó: tökéletes csoportképek és önarcképek készítését teszi lehetővé azáltal, hogy a zárat egy új arc megjelenését követően két másodperccel oldja ki.

Pislogásfelismerés
A pislogásfelismerő technológia az arcfelismerés segítségével meghatározza, hogy a felvétel készítésekor valakinek csukva volt-e a szeme. A felvétel áttekintésekor egy keret jelenik meg a csukott szemű személy arcán, és az LCD kijelző jobb oldalán megjelenik a „Pislogás ikon”.

Full HD minőségű film sztereó hanggal és HDMI-CEC csatlakozással
A gép 1080p felbontással, 24 kép/mp sebességgel rögzít Full HD videókat sztereó hanggal, amelyek kiváló minőségben, közvetlenül lejátszhatók HD képernyőkön. Egy külön videofelvételi gomb aktiválja az azonnali videorögzítést. A HDMI-CEC csatlakozón keresztül – egy külön megvásárolható kábellel – a készülék közvetlenül csatlakoztatható HD-kijelzőkhöz, például nagyfelbontású tv-készülékhez. Amennyiben a felhasználó HDMI-CEC csatlakozást támogató kijelzővel is rendelkezik, a fényképezőgépen lévő képek lejátszását a televízió távirányítójával vezérelheti.

Miniatűr effektus videókban
A miniatűr effektus a videók rögzítése során is használható, így lehetővé teszi a makettszerű jelenetek készítését 720p felbontásban. A miniatűr effektus alkalmazásakor a jelenet teteje és alja, illetve bal és jobb oldala fokozatosan egyre homályosabbá válik, így hangsúlyozva a perspektívát. A felhasználó kiválaszthatja a videó képsebességét (6, 3 vagy 1,5 kép/mp), így a videó a lejátszáskor olyan hatást kelt, mintha hosszú időközű, makettről készült videó lenne.

Kreatív felvételi módok
Az új modell további felvételi módokkal rendelkezik, amelyek könnyebbé teszik csúcsminőségű, kreatív felvételek készítését. Ezek a felvételi módok többek között:

  • Kreatív szűrők – A különböző szűrő effektusokkal hatásosabb, vagy különféle hangulatú képeket készíthetünk, amelyek szórakozatóvá varázsolják a fényképezést
    • Játék-fényképezőgép effektus – sötétebbé teszi a kép széleit, valamint a kép feldolgozásával növeli a teljes kép kontrasztjában jelentkező különbségeket, így egy régebbi vagy lyukkamera típusú fényképezőgéppel készült képre emlékeztető hatást kelt. Ezen kívül háromféle effektustípussal lehet tovább gazdagítani a képet: meleg, normál vagy hideg.
    • Monokróm effektus – a felhasználók számára háromféle egyszínű effektus használatát teszi lehetővé a felvételkészítéshez: fekete-fehér, szépia vagy kék.
    • Halszem effektus – a hal szemének torzító hatását utánozza három választható szinten (gyenge, közepes, erős).
    • Szuperélénk mód – az intenzívebb színhatás érdekében növeli a kép színeinek telítettségét.
    • Poszter effektus – csökkenti a színátmenetek szintjét a régi poszterek nyújtotta retró hangulat felidézése céljából.
    • Miniatűr effektus videókban – nagyon kis mélységélesség hatást kelt, ezért úgy néz ki, mintha a téma egy kisléptékű modell lenne. Felvételek készítése közben a kép tetejének és aljának – vagy ha a felhasználó a fényképezőgépet függőlegesen tartja, akkor jobb és bal oldalának – bizonyos kijelölt részeit homályossá teszi, míg a kép többi része éles marad.
  • Képcsoport lejátszása – A Nagysebességű sorozatfelvétel mód sok, hasonlóan megkomponált képet készít. A fényképezőgép a Nagysebességű sorozatfelvétel módban készült képeket csoportosítja, így lehetőség van csak a csoport első képének megjelenítésére. Ez a lejátszás menü csoportos megjelenítési beállításai között adható meg.
  • iFrame videók – Az Apple® iFrame videoformátuma egy számítógépbarát videó formátum, mely jelentősen megkönnyíti a fényképezőgéppel rögzített videók feldolgozását. Az iFrame alkalmazásnak köszönhetően a fényképezőgép ugyanabban a formátumban rögzíti a felvételeket, mint amelyben azokat szerkeszteni fogja, így nagyon gyorsan importálhatók a videók. Azonnal elkezdhető a videók szerkesztése és megosztása, többféle platformra és készülékre. Mivel az iFrame olyan szabványos technológiákra épül, mint a H.264, az AAC, az MP4 és a QuickTime, ezért PC és Mac rendszerre készült alkalmazásokkal is használható.

PureColor II VA LCD-kijelző
A 6,8 cm-es (2,7”) PureColor II VA LCD kijelző kiváló láthatóságával elősegíti a képek és videók rögzítését és lejátszását. A 4:3 oldalarányú, 230.000 képpontos felbontású kijelző a PureColor II technológiának köszönhetően tökéletes színhűséggel és nagy kontraszttal jeleníti meg a képeket. A kijelző kihajtható és elforgatható, így szokatlan szögekből is kényelmesen készíthetők felvételek. A gyors világosodási funkciónak köszönhetően a kijelző azonnal eléri a maximális fényerejét, így erős napfényben is jobban leolvasható.

Eye-Fi csatlakozási funkciók
A PowerShot S100 Eye-Fi kapcsolatot használó funkciói lehetővé teszik a felhasználók számára a vezeték nélküli tartalomátvitelt. Az átvitelhez a modell felhasználói felületén a funkciót vezérlő ikonokat tartalmazó külön terület található, amely az adattovábbítás során letiltja az automatikus kikapcsolási funkciót, lehetővé téve a tartalom egyszerű, megszakítás nélküli továbbítását.
A termék nem biztos, hogy minden esetben támogatja az Eye-Fi kártyák funkcióit (beleértve a vezeték nélküli adatátvitelt). Amennyiben problémája merül fel egy Eye-Fi kártyával kapcsolatban, lépjen kapcsolatba a kártya gyártójával. Ezenkívül vegye figyelembe, hogy sok országban és régióban engedélyre van szükség az Eye-Fi kártyák használatához. Engedély nélkül a kártyát nem használhatja. Amennyiben nem biztos benne, hogy a kártya használata engedélyezett-e egy adott területen, lépjen kapcsolatba a kártya gyártójával.

Többféle oldalarányú felvétel
A többféle oldalarányú felvétel funkció segítségével a felhasználók különböző formátumban készíthetnek felvételeket anélkül, hogy utómunkára lenne szükség. A 4:3, 1:1, 16:9 és 3:2 arányok közül azonnal kiválaszthatják azt a kompozíciót, amely a legjobban megfelel a témának és a kívánt eredményeknek.