Belépőszinten: Casio Exilim EX-ZS5 és EX-ZS10

0

A Casio két új belépőszintű fényképezőgépet jelentett be, melyek mindegyike 14 Mpixel felbontású. Optikájuk is azonos, s LCD-jük méretében sincs eltérés. Az egyetlen különbség, hogy a ZS10 modell 720p videórögzítésre képes, míg a ZS5 csak VGA felbontásban vesz fel mozgóképeket.
A mindössze 100 és 120 dollárért piacra kerülő gépek egyszerűségét jelzi az is, hogy a gyártó sem árult el róluk sokat sajtóközleményében.

Casio Exilim EX-ZS10

Casio Exilim EX-ZS5

Casio Exilim EX-ZS10

Casio Exilim EX-ZS5

Casio Exilim EX-ZS10

Casio Exilim EX-ZS5

A Casio Exilim EX-ZS5 és EX-ZS10 főbb jellemzői:

  • CCD: 14,1 Mpixel, 1/2,3″
  • Objektív: 5x-ös zoomátfogás, 24-130 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-6,5 fényerő
  • átnézeti kereső nincs
  • ultrakompakt méret
  • dedikált videófelvétel gomb
  • automata üzemmód
  • LCD: 2,7″
  • 1280×720 pixeles videórögzítés az EX-ZS10-nél, VGA felvétel az EX-ZS5-nél
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés

Sajtóközlemény:

A CASIO bemutatja: stílusos EXILIM digitális fényképezőgépek minden alkalomra
Két új modell 14.1 megapixel felbontással, 5x optikai zoommal és 26 mm nagylátószöggel

Norderstedt, 2011. Január 6. – A CASIO Europe GmbH és anyacége, a CASIO Computer Co., Ltd., bemutatja az EXILIM kollekció két legújabb tagját, a kompakt és elegáns, 14.1 megapixel felbontással büszkélkedő EXILIM EX-ZS10 és az EXILIM EX-ZS5 fényképezőgépeket. Mindkét gép 5x optikai zoommal, illetve 26mm (35mm ekvivalens) nagylátószögű objektívvel rendelkezik. E kombináció szabad kreativitást és széleskörű témaválasztást kínál a csoportképektől kezdve a távoli témák közeli felvételének lehetőségéig.

EXILIM EX-ZS10 – elképesztően vékony kivitel és HD videofelvétel
A mindössze 16.5 mm vékony és egy hitelkártyánál alig nagyobb EXILIM EX-ZS10 fényképezőgépre valóban illik a „kompakt” jelző. Elegáns megjelenése igazán szemet gyönyörködtető. Szinte bármilyen zsebben elfér – ráadásul igazán hatásos technikai megoldásokat rejt. HD videofelvétel funkciója például elképesztő részletgazdagságot biztosító, 1280 x 720 képpont felbontást kínál. Az EX-ZS10 ötféle – ezüst, fekete, pink, piros és kék – színben választható.

EXILIM EX-ZS5 – stílusos és kiemelten felhasználóbarát, belépő szintű modell
Az EX-ZS5 ideális kezdők számára a fotózás élvezetének megismertetéséhez. A kompakt EXILIM EX-ZS5 nagy, 6.86 cm (2.7“) méretű, színes TFT kijelzője kristálytiszta és éles képmegjelenést biztosít. A letisztult menürendszer, az egyszerű gombfunkciók, valamint a videofelvétel, a lejátszás és a törlés különálló gombjai mind-mind a tökéletes felvételhez szükséges beállítások gyors elvégzését szolgálják. Az EX-ZS5 ezüst, fekete, pink és narancssárga színekben kapható.