Ultragyors frissítés: Casio Exilim EX-ZR100

0

A Casio az ultragyors fényképezőgépeit is frissítette, s be új gépcsaládot is bevezetett egycsapásra. Az Exilim EX-ZR100 egy új koncepció alapján készült, amely gyakorlatilag az utazózoomok közé sorolja az egyébként speciális képességekkel felvértezett ultragyors masinát.

A 12 Mpixeles, hátsó megvilágítású BSI-CMOS szenzorral dolgozó fényképezőgép 12,5×-es zoomátfogású, 24 mm-nek megfelelő kezdő nagylátószögű objektívvel rendelkezik. Különlegességei közé tartozik a FullHD videórögzítés sztereó hanggal, az akár 1000 kép/mp-es képfrissítésű videó (224×64 pixelben), a 40 kép/mp sebességű, 10 Mpixeles sorozatfelvétel készítés és a HDR, valamint a HDR Art módok, melyekkel extrém nagy dinamikaátfogású, illetve különleges hatású fotók készíthetők.

Az EX-ZR100-ból sem maradt ki az EX-H30-ban is megtalálható Slide Panorama, amely a panorámafotózást könnyíti meg azáltal, hogy a fényképezőgépet csak körbe kell forgatnunk. A többit a gép megoldja.

A Casio Exilim EX-ZR100 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 12,1 Mpixel, 1/2,3″ BSI-CMOS
  • ISO100-3200 érzékenység
  • Objektív: 12,5x-es zoomátfogás, 24-300 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,0-5,9 fényerő, 5 cm-es makró közelpont
  • kompakt méret
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • LCD: 3″ 460e szubpixel
  • 1920×1080 pixeles FullHD videórögzítés sztereó hanggal
  • automatikus és manuális élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

Sajtóközlemény:

A CASIO bemutatja nagy érzékenységű, nagylátószögű objektívvel és nagyteljesítményű zoommal felszerelt, legújabb generációs digitális fényképezőgépét
Csúcsteljesítményű EXILIM ENGINE HS képprocesszor és HDR ART funkció a művészi digitális képalkotás élvezetéért

Tokió, 2011. január 6. ― A Casio Computer Co., Ltd. bemutatja EXILIM családjának új modelljét, az EX-ZR100 fényképezőgépet. A csúcsteljesítményű EXILIM ENGINE HS képalkotó egységgel és a nagylátószögű, nagy zoom objektívvel felszerelt EX-ZR100 annak a legújabb fényképezőgép generációnak képviselője, mely újradefiniálja a fotózás élvezetének lehetőségeit.

A Casio a hagyományos kompakt digitális fényképezőgépek újragondolását az EX-ZR10 névre hallgató elődmodellel kezdte. A nagysebességű képrögzítésre és képfeldolgozásra képes, nagyteljesítményű EXILIM ENGINE HS képprocesszornak köszönhetően az új generációs EX-ZR10 csodaszép fotók készítésére alkalmas és a fotókon keresztüli önkifejezés új útjait megmutató digitális fényképezőgép lett. A kiválóan használható, intuitív funkciókkal és megnövelt műveleti sebességgel büszkélkedő EX-ZR10 nagyon jó visszajelzéseket kapott. A Casio High Dynamic Range (HDR) technológiáját alkalmazó, egyedi HDR ART funkciójával lélegzetelállító, művészi felvételek készíthetők – mindössze egy gombnyomással. Így a használók számára a digitális fotóművészet élvezetét kínálva az EX-ZR10 új értéket teremtett a digitális fényképezőgépek piacán.

Az EX-ZR10-hez hasonlóan az új EX-ZR100 is a EXILIM ENGINE HS képalkotó egységgel, valamint a nagy érzékenységű, 12.1 megapixel felbontású, hátulról megvilágított rendszerű CMOS képszenzorral rendelkezik. A nagylátószögű, nagy zoomátfogású objektívjével, illetve a kifinomult HDR ART funkcióval felszerelt EX-ZR100 egy élvonalbeli, a hagyományos használati értékeken jóval túlmutató digitális fényképezőgép.

Az EX-ZR100 stílusos kompakt kivitele magas szintű funkcionalitásra hívja fel a figyelmet. A 24mm nagylátószögű, 12.5x optikai zoommal ellátott objektívje a Casio Multi Frame SR Zoom technológiának köszönhetően igen magasra helyezi a mércét: az egy felvétellel rögzített sorozatképek összedolgozásával kristálytiszta és akár 25x optikai zoomnak megfelelő képek készíthetők. Ezzel a sokoldalúan használható objektívvel és az új technológiákkal a témák széles skálája – a nagylátószögtől a telefotókig – örökíthető meg.

A művészi fotók felvételére alkalmas HDR ART funkció hatásfoka háromféle lehet: erős, normál és gyenge. Így az elérni kívánt hatásnak megfelelően mi állíthatjuk be a megfelelő szintet. A fényképezőgép kifinomult, teljesen automatikus Premium Auto funkciójának köszönhetően csodaszép képek készíthetők mindössze egy gombnyomással. E funkció, a felvételek manuális beállítása, illetve a HDR ART használata esetén a felvételi módválasztó tárcsával gyorsan és hatékonyan választhatjuk ki a megfelelő beállításokat. Az EX-ZR100 fekete és fehér színben választható.

A Casio EXILIM márkanevét az “Amazing Gear” szlogennel fémjelzi – kifejezve azt az állandósult törekvést, mely a márkát a meglepő újítások és izgalmas fejlesztések képviselőjévé teszi. A Casio a digitális képalkotás forradalmának motorja – digitális fényképezőgépeivel az elődök által felállított határokat lépi át, újra és újra értéket teremtve.

Nagy érzékenységű, új generációs fényképezőgép a hagyományos digitális gépeken jelentősen túlmutató funkciókkal

Új EXILIM ENGINE HS képalkotó egység nagysebességű képrögzítéssel és képalkotással
Az EX-ZR100 a legújabb fejlesztésű EXILIM ENGINE HS képprocesszor segítségével képes a nagysebességű képrögzítés és képalkotás funkciók által támasztott igények kiszolgálására. A multi-CPU – a funkcionális és rugalmas teljesítményre képes, újrakonfigurálható, dupla processzorral, valamint a nagysebességű képrögzítést lehetővé tevő elemekkel rendelkező új Casio képalkotó egység számos olyan – korábban egyszerűen elképzelhetetlen – funkcióval bír, mint például a HDR ART, melynek köszönhetően fantasztikus művészi fotók, videók és sorozatképek készíthetők. Emellett a nagy pontosságú képanalízis és feldolgozó rendszer kompozíciós funkciójának köszönhetően elképesztően részletgazdag, finom textúrákat is megjelenítő felvételek rögzíthetők.

HDR technológia – a színek életre keltése
A CASIO HDR technológiájának használatával egy kattintás eltérő expozíciójú képek sorozatát rögzíti villámgyorsan, majd a képek kombinálásával egyetlenegy, nagy dinamikatartományú, fantasztikus fotót készít. Ezáltal a fényes és sötét részletek is kristálytisztán, a lehető legkevesebb elmosódással és minimális sötét területekkel kerülnek megjelenítésre – az emberi szem által látott képhez hasonló kivitelben. Az EX-ZR100 egy teljesen új fejlesztésű algoritmus alkalmazásával éri el a dinamikatartomány kibővítését (13 FÉ lépésig), lehetővé téve azokat a felvételi beállításokat, melyekkel a sötét és a világos képrészletek kontrasztja erőteljes lehet. Miközben a ZR-100 automatikusan kiküszöböli a mozgó témák elmosódott felvételét, a HDR technológia sorozatkép rögzítésekor, a témák elmozdulásából adódó eltéréseket szűri ki – így gyönyörű, kristálytiszta képeket biztosít.

HDR ART – valóban művészi fotók
A HDR ART a folyamatos felvételkészítéssel és eltérő expozícióval rögzített képeket dolgozza össze, miközben nagy pontosságú képanalízis alapján állítja be a kontrasztot és a színtelítettség szintjét a szükséges képterületeken. Ezáltal a hagyományos digitális fényképezőgépekkel elérhető eredményekhez képest teljesen más, valóban művészi, drámai hatást érhetünk el. A funkció igénytől függően három alkalmazási szinten használható.

Multi Frame SR Zoom funkció az akár 25x zoom mellett is kiváló képminőség biztosítására
A 24mm nagylátószögű, 12.5x optikai zoommal ellátott objektív a Casio Multi Frame SR Zoom technológiájának köszönhetően 25x optikai zoomnak megfelelő zoomátfogást kínál. A Multi Frame SR Zoom a kiváló képminőséget több, egy kattintással rögzített felvétel összedolgozásával éri el.

Nagy érzékenységű, 12.1 megapixel felbontású, hátulról megvilágított rendszerű CMOS szenzor
Az EX-ZR100 12.1 megapixel felbontású, hátulról megvilágított rendszerű CMOS képérzékelője minőségi képek készítését teszi lehetővé alacsony képzaj mellett – még rossz fényviszonyok között is. A kiváló képek készítését CMOS-Shift képstabilizáló rendszer is támogatja.

Lélegzetelállítóan szép, részletgazdag Full HD videók sztereó hangrögzítéssel
A Full HD mozgóképfelvétel funkcióval gyönyörű felvételek készíthetők 1,920 x 1,080 képpont felbontás mellett. Az EX-ZR100 beépített sztereó mikrofonja segítségével a felvételek sztereó hanggal élvezhetők. A mozgóképfelvétel közben 10 megapixel felbontású állóképeket is készíthetünk az ultragyors felvételkészítés technológiának köszönhetően, valamint az optikai zoomot és a folyamatos autofókusz funkciót is használhatjuk. A fényképezőgépben a video mód által nyújtott számtalan felvételi lehetőség közül választhatunk.

A Premium Auto funkciónak köszönhetően fantasztikus képek készíthetők – mindössze egyetlen kattintással
A Premium Auto üzemmód automatikusan állapítja meg a fotózás témájának és körülményeinek megfelelő – például az éjszakai képek, ellenfény, kék ég, zöld erdő, vagy a naplemente tökéletes felvételéhez szükséges eltérő – beállítások szükségességét. Emellett érzékeli, ha a képen egy emberi arc, vagy mozgó téma kerül rögzítésre, illetve azt is, hogy használunk-e állványt a fotózáshoz. A felderített körülmények alapján pedig kiválasztja az optimális beállításokat: az expozíciót, az ISO-érzékenységet, az élességállítás helyét, az elmosódás korrekcióját, az árnyalatok és színek egyensúlyát, valamint a zajcsökkentés szintjét. A kép minden képpontja analizálásra kerül – így megkülönböztethető a téma és a háttér. A Premium Auto funkció a teljesen automatikus képkészítés prémium kategóriáját képviseli – és lehetővé teszi minőségi képek készítését mindössze egy gombnyomásra. A Premium Auto használatával a fényképezőgép automatikusan választja ki a Makeup felvételi módot, ha portrét készítünk, illetve a Tájkép módot, amennyiben egy látképet szeretnénk lefotózni – így lehetővé téve kiváló képek készítését bármilyen szituációban.

Ultragyors felvételkészítés a legfontosabb pillanatok biztos megörökítéséért – másodpercenként 40 kép rögzítésével
Az EX-ZR100 a nagysebességű felvételkészítés funkcióval legfeljebb 30 darab 10 megapixel felbontású kép rögzítésére képes másodpercenként 40 kép felvételi sebességgel. Sőt! Ha a gépet Prerecord folyamatos felvételi módba állítjuk, egyetlen pillanatról sem maradhatunk le az exponáló gomb kései megnyomása miatt: a fényképezőgép már akkor kezdi a felvételkészítést, ha a gomb még csak félig lenyomott állapotban van.

Akár 1000 fps sebességű mozgóképfelvétel a gyors mozgások részleteinek megjelenítéséért
Az EX-ZR100 a nagyon gyors, emberi szem számára nem követhető mozgások felvételére is képes (1000fps, 480 fps, 240 fps, 30-240 fps,).

Slide Panorama 360° látószögű panorámaképek készítéséhez
A fényképezőgép körbeforgatása közben a fényképezőgép érzékeli, ha mozgás, vagy egy emberi arc tűnik fel, így a megfelelő beállítások használatával panorámaképünk a lehető legkevesebb elmosódással készülhet el.

Dinamikus Fotó funkció montázsszerű mozgóképek készítéséhez
A Dinamikus Fotó funkció segítségével a korábbi felvételről kiválasztott mozgó téma kombinálható egy teljesen más háttérrel, mely állókép és mozgókép is lehet.