Canon PowerShot SX220 HS és SX230 HS

0

Canon PowerShot SX220 HS

A PowerShot SX210 IS utódjaként érkezik nemsokára a SX220 HD modell, mely 12 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS képérzékelőt és 14x-es optikai zoomátfogást kínál. Az objektív kisfilmes értéken számolt gyújtótávolsága 28-392mm. Ezen kívül Full HD videofelvétel, kis felbontásban akár 240 kocka/mp-es mozgókép, gyors sorozat és 3” méretű LCD kijelző gazdagítja a szolgáltatások körét.

A Canon PowerShot 220 HS főbb tulajdonságai:

    Vékony, fém váz
  • 12,1 megapixeles hátsó megvilágítású CMOS szenzor
  • 14x optikai zoomátfogású objektív (28-392mm ekv.)
  • Manuális beállítások
  • Full HD (1080p) videofelvétel, 24 fps
  • Kis felbontásban 240 fps videó képfrissítés
  • HDMI kimenet
  • 3” PureColor II G LCD kijelző (461 ezer képpont)
  • Optikai stabilizátor
  • Dynamic IS stabilizátor videónál
  • Smart Auto mód, 32 témaprogrammal
  • Max. 8 kép/mp sorozat (3 Mpx)
  • Kreatív effektusok
  • Movie Digest és iFrame videó módok
  • SD, SDHC és SDXC kártyák támogatása

PowerShot SX220 HS

PowerShot SX220 HS

PowerShot SX220 HS

PowerShot SX220 HS

Canon PowerShot 230 HS

Ez a modell pontosan megegyezik az előzőleg bemutatottal, annyi különbséggel, hogy GPS vevővel is felszerelték. Mindkét fényképezőgéphez opcionális vízalatti tok is vásárolható.

A Canon PowerShot 230 HS főbb tulajdonságai:

    Vékony, fém váz
  • 12,1 megapixeles hátsó megvilágítású CMOS szenzor
  • 14x optikai zoomátfogású objektív (28-392mm ekv.)
  • Manuális beállítások
  • Full HD (1080p) videofelvétel, 24 fps
  • Kis felbontásban 240 fps videó képfrissítés
  • HDMI kimenet
  • GPS vevő
  • 3” PureColor II G LCD kijelző (461 ezer képpont)
  • Optikai stabilizátor
  • Dynamic IS stabilizátor videónál
  • Smart Auto mód, 32 témaprogrammal
  • Max. 8 kép/mp sorozat (3 Mpx)
  • Kreatív effektusok
  • Movie Digest és iFrame videó módok
  • SD, SDHC és SDXC kártyák támogatása

PowerShot SX230 HS

PowerShot SX230 HS

PowerShot SX230 HS

PowerShot SX230 HS

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Rögzítse élményeit utazás közben az új, Canon PowerShot SX230 HS és PowerShot SX220 HS modellekkel

Budapest, 2011. február 7. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata a lenyűgöző PowerShot SX230 HS és PowerShot SX220 HS modellekkel bővíti vezető PowerShot SX családját. A kivételes zoom teljesítmény, a nagy-látószög nyújtotta rugalmasság, és a teljes manuális vezérelhetőség lehetősége is megtalálható a keskeny, divatos, zsebben elférő fényképezőgépekben. A PowerShot SX230 HS1 modellt a Canon kompakt fényképezőgépei közül elsőként GPS vevővel is ellátták, így a felhasználók rögzíthetik hol készítették a felvételeiket, és a GPS naplózó segítségével nyomon követhetik utazásukat.

A népszerű PowerShot SX210 IS típust váltó modellek számos új, – az utazások megörökítésére tökéletesen alkalmas – funkcióval rendelkeznek. Mindkét fényképezőgépben megtalálható a Canon HS System rendszere, amely kiváló képminőséget biztosít, minden körülmények között. A PowerShot SX230 HS és PowerShot SX220 HS modellek nagy-látószögű, 14-szeres optikai zoomos objektívvel rendelkeznek, és a felhasználók sztereó hanggal ellátott, Full HD (1080p) minőségű videókat is rögzíthetnek velük. A PowerShot SX230 HS modell rózsaszín, kék és fekete, míg a PowerShot SX220 HS lila és szürke színekben érhető el.

Kiemelkedő képminőség a HS System rendszer segítségével

A PowerShot SX230 HS és a PowerShot SX220 HS fényképezőgépek egyaránt Canon HS System rendszert tartalmaznak, így a felhasználók bármilyen helyzetben kiváló minőségű felvételeket készíthetnek. A HS System rendszer a 12,1 megapixeles felbontású, háttérvilágítással rendelkező CMOS érzékelő és a nagyteljesítményű Canon DIGIC 4 képfeldolgozó processzor egyedülálló kombinációja. A rendszernek köszönhetően kevésbé zajos, nagyobb dinamika tartománnyal rendelkező, részletes, természetes hatású, éles felvételek készíthetők még a legnagyobb kihívást jelentő helyzetekben is.

A HS System rendszer akár 60 százalékkal kevesebb zajjal2 képes rögzíteni a felvételeket minden ISO érzékenységi szinten, ezáltal a felhasználók nappal és este egyaránt gyönyörű, csúcsminőségű felvételeket készíthetnek vaku és állvány használata nélkül. A Canon DIGIC 4 processzor pontos színtónusokat eredményez, és nagyon jó a reakcióképessége a mindennapi használat során.

Rögzítse utazása minden egyes pillanatát

Mindkét modellben 14-szeres optikai zoomos, eredeti Canon objektív található, így a fényképezőgépek a nagy zoomtartománynak köszönhetően számos különböző téma rögzítésére használhatók. A 28 mm-es nagy-látószög beállítás egyetlen képkockán teszi lehetővé nagy tájképek készítését vagy nagyobb témák rögzítését. A kisfilmes megfelelője szerinti 392 mm-es gyújtótávolságú maximális zoom beállítással pedig távoli felvételek rögzíthetők anélkül, hogy a felhasználónak közelebb kellene mennie a témához. A Canon vezető, négyfokozatú optikai képstabilizátora kiküszöböli a fényképezőgép beremegését, amely megakadályozza a képek elmosódását. Segítségével a felhasználók mindig éles, részletgazdag képeket készíthetnek akkor is, ha a gépet kézben tartva, vagy kevés fény mellett fényképeznek távoli témákat.

A PowerShot SX230 HS fényképezőgép ideális az utazásokhoz, hiszen GPS vevője rögzíti, hogy hol és mikor készültek a képek, a GPS naplózó funkció pedig a felhasználó pontos útját. Így a fényképezőgéphez kapott, Google Maps szolgáltatással integrálható Map segédprogrammal3 később egyszerűen áttekinthetők az utazások.

Mindkét modell 1920×1080 képpontos felbontással, 24 képkocka/mp sebességgel, sztereó hanggal rögzít Full HD videókat, így a különleges pillanatok tökéletesen élesen és tisztán örökíthetők meg. Az optikai zoomnak köszönhetően a felhasználók a videók rögzítése közben is fókuszálhatnak a távoli témákra. A Dinamikus optikai képstabilizátor ellensúlyozza a filmezés közbeni mozgásból eredő rázkódást, amely segítséget nyújt az egyenletesebb, élesebb felvételek készítéséhez. A felhasználók a Videorögzítés ikon segítségével azonnal válthatnak az állóképek és a videók rögzítése között.

A nagyméretű 7,5 cm (3,0”) képátlójú PureColor II G LCD kijelző tökéletes alkalmas a felvételek megkomponálására és lejátszására. A felvételnél és lejátszásnál is éles képet és kiváló színvisszaadást biztosító 460.000 képpontos kijelző, a kiemelkedő tartósságot biztosító edzett üvegből készült külső rétegnek köszönhetően szélesebb szögből is jól látható. A 16:9 oldalarány tökéletesen optimalizált a HD videók rögzítésére, a felhasználói felületen megjelenő tippek és trükkök pedig röviden bemutatják az egyes funkciókat, így a felhasználók mindent megtudhatnak a fényképezőgépükről.

Spontán fényképezés, lélegzetelállító eredmények

Az PowerShot SX230 HS és a PowerShot SX220 HS fényképezőgépek tartalmazzák a Canon Integrált Smart Auto technológiáját, így a felhasználók bonyolult beállítások nélkül, egyszerűen készíthetnek felvételeket. Az Integrált Smart Auto technológia fejlett Témafelismerő technológia segítségével minden egyes felvétel előtt több szempont szerint elemzi a témát, 32 változó alapján kiválasztja az optimális beállításokat, majd automatikusan, a kívánt jelenetnek megfelelően módosítja azokat. A felhasználóknak így csupán a kép megkomponálására kell koncentrálniuk.

A fejlett Témafelismerő technológiának köszönhetően a fényképezőgép nem csupán embereket, hanem például állatokat és a mozgó tárgyakat is képes azonosítani. Az azonosítást követően a szervo AF/AE biztosítja, hogy a téma fókuszban legyen, és jól exponált maradjon, egészen a zár kioldásáig és a kép elkészüléséig. A továbbfejlesztett integrált i-Contrast technológiának és Intelligens vakuexpozíciónak köszönhetően az Integrált Smart Auto technológia a lehető legnagyobb részletességgel rögzíti a témákat, valamint csökkenti az éles árnyékok és túlexponált fényes területek előfordulását.

Mindkét új modell rendelkezik nagysebességű sorozatfelvételek készítésére használható funkciókkal, melyek ideálisak a gyorsan mozgó témák megörökítéséhez. Nagysebességű sorozatfelvétel módban 3,0 megapixeles felbontással akár 8,1 képkocka/mp sebességgel készíthetők sorozatfelvételek, ezáltal az esemény minden pillanata rögzíthető. A Szuperlassú videó mód kiválóan alkalmas a gyors mozgások, például sportesemények lelassítására. Használatával 320×240 képkocka felbontással 240 képkocka/mp, 640×480 képkocka felbontással pedig 120 képkocka/mp sebességgel örökíthetők meg a jelenetek.

Az új Videomontázs (Movie Digest) mód szórakoztató lehetőséget biztosít a nap eseményeinek rögzítésére, így a felhasználók speciális videotudósítást fűzhetnek hozzá az egyazon napon készített állóképekhez. A Videomontázs (Movie Digest) mód minden egyes állókép elkészítése előtt legfeljebb négy másodperc hosszú videókat rögzít, majd ezeket egyetlen, VGA felbontású filmmé fűzi össze. A felhasználók a videókat Apple®4 iFrame videó formátumban is rögzíthetik, amely segítségével a videók egyszerűen kezelhetők a számítógépen. Az iFrame videó formátum PC és Mac rendszerekre készült videó-alkalmazásokkal is működik, így jelentősen felgyorsítja a videók importálását, szerkesztését és megosztását több platformon és készüléken.

Kreatív szabadság

A PowerShot SX230 HS és a PowerShot SX220 HS fényképezőgépek minden beállítása vezérelhető teljesen manuálisan – a rekesz, a zársebesség, az ISO érzékenység és a fókuszálási beállítások is –, így a felhasználók bátran kísérletezhetnek, kreatívabbak lehetnek, valamint továbbfejleszthetik fényképészeti tudásukat.

Élmények – akár víz alatt is

A külön megvásárolható új, WP-DC42 vízálló tok mindkét új PowerShot modellel kompatibilis, 40 méter mélységig vízálló, és megvédi a fényképezőgépeket a portól, szennyeződésektől és sérülésektől. Sznorkelezéshez és búvárkodáshoz egyaránt tökéletes.

A PowerShot SX230 HS legfontosabb jellemzői

  • HS System rendszer (12,1 megapixeles felbontás)
  • 28 mm-es, 14-szeres zoom, optikai képstabilizátor
  • GPS
  • Full HD optikai zoommal, dinamikus képstabilizátor
  • Széles, 7,5 cm (3,0”) képátlójú PureColor II G LCD kijelző
  • Integrált Smart Auto technológia (32 téma felismerésével)
  • Videomontázs (Movie Digest) és iFrame videó formátum
  • Manuális vezérlés
  • Vízálló tok

A PowerShot SX220 HS legfontosabb jellemzői

  • HS System rendszer (12,1 megapixeles felbontás)
  • 28 mm-es, 14-szeres zoom,
  • Optikai képstabilizátor
  • Full HD optikai zoommal, dinamikus képstabilizátor
  • Széles, 7,5 cm (3,0”) képátlójú PureColor II G LCD kijelző
  • Integrált Smart Auto technológia (32 téma felismerésével)
  • Nagysebességű sorozatfelvétel és Szuperlassú videó mód
  • Videomontázs (Movie Digest) és iFrame videó formátum
  • Manuális vezérlés
  • Vízálló tok