Olympus SZ-20 és SZ-30MR

0

Az Olympus két új szuperzoom fényképezőgépet jelentett ma be, melyek közös tulajdonsága a 16,2 Mpixeles BSI-CMOS szenzor.

A világ eddigi legnagyobb felbontású BSI-CMOS szenzorával dolgoznak az Olympus SZ-20 és SZ-30MR fényképezőgépei. Az utóbbi modell ráadásul MultiRecording üzemmódot is támogat, mely egyidőben többféle felvételi mód használatát teszi lehetővé.
A két modell között egyébként leginkább az optikában találhatunk eltérést, míg az SZ-20 12,5×-es átfogást kínál 24 mm-től, az SZ-30MR 24×-es átfogású, legnagyobb nagylátószöge pedig 25 mm-nek megfelelő.

Az Olympus SZ-20 69.990 Ft-ért, az SZ-30MR 104.990 Ft-ért lesz megvásárolható.

A Olympus SZ-20 és SZ-30MR főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 16 Mpixel, 1/2,3″ BSI-CMOS
  • ISO80-3200 érzékenység
  • Objektív:
    • SZ-20: 12,5x-es zoomátfogás, 24-300 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,0-5,9 fényerő, 1 cm-es makró közelpont
    • SZ-30MR: 24x-es zoomátfogás, 25-600 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,0-6,9 fényerő, 3 cm-es makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • rekesz- és zársebesség előválasztás nincs
  • LCD: 3″ 460e szubpixel
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés max. 29 percig
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

A részletes specifikációkat adatlapjaink tartalmazzák, melyek linkjei hírünk alatt találhatók.

Olympus SZ-20

Olympus SZ-20

Olympus SZ-20

Olympus SZ-20

Olympus SZ-30MR

Olympus SZ-30MR

Olympus SZ-30MR

Sajtóközlemény:

A világ első egyszerre Full HD videó és 16 megapixeles fotó felvételére alkalmas fényképezőgépe

Az Olympus Super Zoom sorozat újra világelső Új SZ-30MR & SZ-20: színtiszta High-Tech

2011, Március 2, Hamburg – Amikor az Olympus februárban bemutatta az SZ-10 típust, senki sem gondolta volna, hogy egy kompaktban ennél nagyobb zoomteljesítményt is el lehet érni. Az új SZ-30MR megmutatja, hogy lehet. Az elképesztő 24x optikai zoomos nagylátószögű (25-600mm*) optika által ez az ultramodern zászlóshajó áthágja a kompakt kategória határait – és ezzel rekordokat állít fel. Az SZ-30MR a világ első fényképezőgépe, amivel egyszerre készíthetünk 1080p Full HD videókat és 16 megapixel felbontású fotókat. Így az SZ-30MR a nagy felbontású felvételek lehetőségét kínálja bármilyen helyzetben – felvételi módtól függetlenül. Rögzíthetünk egyszerre videót és digitális fotót – vagy nagylátószögű és közeli felvételt. Csakúgy, mint az SZ-30MR, az új SZ-20 meglepően karcsú egy óriási zoomátfogásra képes fényképezőgéphez képest. A szupervékony kialakításnak köszönhetően mindkét SZ modell ideális azok számára, akik sokat utaznak, de nem szeretnék a kiváló teljesítményt a méret kompromisszumának oltárán feláldozni. A rossz fényviszonyok között is nagyszerű képek felvételét biztosító, hátulról megvilágított CMOS képszenzorral, a 3D fotó üzemmóddal, illetve az Eye-Fi memóriakártya kompatibilitással büszkélkedő két új fényképezőgép a szemet gyönyörködtető szépség, a praktikus kialakítás és a lehengerlő teljesítmény ötvözete. Az SZ-30MR 104.990.- , az SZ-20 69.990.- HUF áron, 2011 márciusától kapható.

MR, mint Multi Recording (többféle felvételi mód)
Az SZ-30MR a világ első fényképezőgépe, amivel egyszerre rögzíthetünk 1080p Full HD mozgóképeket és 16 megapixel felbontású fotókat – az Olympus által Multi Recording (MR) néven bemutatott ügyes funkciónak köszönhetően. Az MR a megváltást jelentheti azoknak, akik próbáltak már felvételt készíteni ugyanarról a témáról – de kétféle felvételi móddal. A Dual Engine TruePic III+ képalkotó processzor által az SZ-MR30 képes kétféle felvételi mód egyszerre történő használatára – és a módok különböző kombinációjára is. Készíthetünk egyszerre nagylátószögű és közeli mozgóképfelvételt; Full HD és kisebb felbontású felvételt; valamint eredeti és effekttel ellátott (az SZ-30MR hétféle, videofelvétellel együtt használható Mágikus szűrőjének egyikével megváltoztatott) mozgóképet. A fotó és videofelvétel beállítás használatával egy kép készítése előtt és után is rögzíthetünk mozgóképet. Ezen új szolgáltatások által a felvételkészítés egyszerre élvezetes és gondtalan, a különböző formátumú felvételek felhasználhatósága pedig minden eddiginél sokrétűbb – hiszen ugyanannak a témának nagyméretű nyomtatása, illetve a róla készült videó közösségi oldalakon történő megosztása sem jelenthet problémát. Mindkét új modell vezeték nélküli Eye-Fi memóriakártyákkal kompatibilis, így a képek akár automatikusan tölthetők fel weboldalakra – bármiféle kábel nélkül.

SZ, mint szuperzoom
Az SZ Super Zoom sorozat nevéhez hűen az SZ-30MR 24x optikai zoomot, míg a mérsékeltebb árú SZ-20 ugyancsak hatásos 12.5x nagylátószögű zoom optikát kínál. Ezzel a zoomteljesítménnyel kivételes képek készíthetők – például a templom tetején álló vízköpő portréjától az aréna közepén birkózókról készített közeli felvételig. A pixelgazdag 1080p Full HD videó formátum a legjobb minőségű kisfilmekhez is tökéletes – a kompaktok között ráadásul egyedülálló. A Full HD videók a legnagyobb méretű Full HD TV-készülékeken is realisztikus, kristálytiszta és lenyűgöző színekkel jeleníthetők meg.

SZ, mint szupermodern
Az SZ-30MR és az SZ-20 a kompakt fényképezőgépek világának legmodernebb technológiáit vonultatja fel, így használójuk számára a kreativitás szabadságát, vezeték nélküli adatátvitelt, és kiváló minőségű felvételek készítésének lehetőségét kínálják. Mindkét fényképezőgépben megtalálható 3D fotó üzemmód, illetve nyolc Mágikus Szűrő – a legújabb Csillagfény és Akvarell effektekkel. A kisállat felismerő mód segítségével automatikusan készíthetők felvételek kutyánkról, vagy macskánkról (ehhez mindössze ránk kell nézniük). Az Intelligens Panoráma funkcióval pedig csak körbe kell forgatnunk a gépet, így az egymás melletti képekből lélegzetelállító panorámakép készülhet.

Az SZ-30MR fekete színben 104.990.- áron, az SZ-20 pedig ezüst és fekete színben, 69.990.- HUF áron kapható, 2011 márciusától.

Kiemelt jellemzők:

OLYMPUS SZ-30MR
Képminőség

  • 24x optikai zoommal felszerelt nagylátószögű (25-600mm*) objektív fantasztikus közelképekhez

Kreativitás és sokoldalúság

  • Többféle felvételi mód a Dual Engine TruePic III+ képprocesszornak köszönhetően: mozgóképek és állóképek, illetve kétféle üzemmódban, vagy látószögben készült felvételek rögzítéséhez

OLYMPUS SZ-20
Képminőség

  • 12.5x optikai zoommal felszerelt extra-nagylátószögű (24-300mm*) objektív fantasztikus közelképekhez
  • TruePic III+ képprocesszor a lélegzetelállító színreprodukció és a kisebb képzaj érdekében

Általános jellemzők:
Képminőség

  • Kiváló minőségű 1080p Full HD – a kompakt kategóriában elérhető legnagyobb felbontású – videofelvétel hangrögzítéssel
  • 16 megapixel felbontású, hátulról megvilágított rendszerű CMOS képszenzor, mely ideális csúcsminőségű, nagyképernyős filmek felvételéhez, fotókhoz és nyomtatáshoz is
  • Kettős képstabilizátor gyorsan mozgó témák bemozdulásmentes felvételéhez

Használhatóság

  • 3.0” méretű, 460 000 pixel felbontású LCD a felvételek egyszerű komponáláshoz, illetve a képek kristálytiszta megjelenítéséhez
  • Intelligens panoráma funkció az egyszerűen kivitelezhető panorámafotózáshoz
  • Állvány nélkül használható Csillagfény felvételi mód elmosódás-mentes éjszakai fotózáshoz
  • Továbbfejlesztett arcfelismerő és árnyékkompenzáló technológia az emberi arcok egyszerű kihangsúlyozásához
  • Retus funkció a bőrhibák eltűntetéséhez
  • Intelligens automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF a könnyű beállításhoz és fókuszáláshoz
  • Kisállat felismerő funkció a kutyák, illetve macskák portréjának automatikus fotózásához
  • Témafüggő felvételi módok a speciális körülményeknek leginkább megfelelő beállítások automatikus kiválasztásával (pl.: Tájkép, Éjszakai felvétel funkció)

Kreativitás és sokoldalú felhasználási lehetőségek

  • Eye-Fi memóriakártya kompatibilitás a képek weboldalakra, vagy számítógépre történő automatikus, vezeték nélküli feltöltéséhez
  • 3D fotó felvételi mód háromdimenziós hatású képekkel
  • Mágikus szűrők a fotók és HD videofelvételek kreatív effektezéséhez: Punk, Pop Art, Pin Hole, Rajz, Halszem, illetve az új Csillagfény (csak fotókhoz) és az Akvarell

További kiemelt funkciók

  • Képböngészés és [ib] szoftver a felvételek szereplő, helyszín, illetve alkalom alapján történő rendszerezéséhez és megtekintéséhez
  • HDMI technológia a csatlakoztatott HD készülékkel történő vezérlés lehetőségével
  • ISO 80 – ISO 3200 érzékenység
  • SDHC és SDXC memóriakártya kompatibilitás**
  • Beépített vaku
  • Beépített használati útmutató
  • USB töltés funkció

** 35mm ekvivalens.
*** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye.

Részletes ismertető

1080p Full HD videofelvétel
A kompakt kategóriában jelenleg egyedülálló 1080p (1980 x 1080) felbontású Full HD mozgóképfelvétel funkcióval készült filmek lenyűgöző minőségű, realisztikus, kristálytiszta megjelenítése lehetséges Full HD TV-készüléken (mintha egy ablakon keresztül néznénk a világot).

3D felvétel mód (3D fotó)
Egy témát két látószögből rögzít, így (3D kompatibilis képernyőn) háromdimenziós hatást érhetünk el. Kétféle 3D mód közül választhatunk: manuális és automatikus. Mindkét módban a fényképezőgép jelzi, ha a fényképezőgépet az első kép elkészítése után át kell úsztatnunk vízszintesen a második felvétel pozíciójába. Automatikus beállításnál a második felvételi pozíciót elérve a felvétel automatikusan elkészül. A manuális üzemmód a 3D-ben jártas fotósok számára készült – ahol a fotós dönti el, melyik a megfelelő pozíció a második felvétel elkészítéséhez.

Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely főtémaként azonosítja az arcot a kompozícióban. Az arcot automatikusan élesre állítja, és beállítja az optimális expozíciót, így a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép az eredmény. A továbbfejlesztett arcfelismerő technológia akár 16 arc megkülönböztetésére képes.

Követő AF
E funkció a mozgó témát automatikusan követi és folyamatosan fókuszban tartja. Így a mozgás ellenére a kép bármikor optimálisan fókuszált és tökéletes expozíciójú lehet. Amennyiben a téma kimozog a látótérből, majd visszatér, a fényképezőgép felismeri, mint témát és tovább folytatja a követést.

Retus üzemmód
A retus üzemmód segítségével fotóalanyunk bőrhibáit, ráncait, illetve árnyékait tüntethetjük el – akár a kép elkészülte után is. A funkció felismeri az arcokat és a problémásnak ítélt részleteket automatikusan simábbnak, világosabbnak, így sokkal fiatalosabbnak mutatja.

Kettős képstabilizátor
A megkettőzött védelemnek köszönhetően a fényképezőgép mozgatásától, vagy a gyorsan mozgó témából adódó elmosódás teljes mértékben kiküszöbölhető. A speciális funkció nagy ISO értéket és a beépített gyro-szenzort használó, CCD-mozgatásra képes mechanikus képstabilizátort együttesen alkalmazza.

Eye-Fi memóriakártya kompatibilitás
Az Eye-Fi memóriakártya segítségével az új fotók és HD videók automatikusan, vezeték nélküli kapcsolattal számógépre, illetve fotómegosztó weboldalakra kerülnek.

i-Auto mód
Az “intelligens-Automatikus” üzemmód kifinomult automatikus szituációfelismerő rendszere a hat leginkább használt témát felismeri és a fényképezőgép beállításait automatikusan a témának leginkább megfelelőre hangolja.

[ib] szoftver
Az [ib] az Olympus legújabb fejlesztésű, integrált fotókereső és rendszerező szoftvere. Általa a képek rendszerezhetők a rajtuk szereplő személy szerint (az új arcfelismerő technológia felhasználásával), helyszín szerint (a GPS alapú helymeghatározó funkciónak köszönhetően), illetve alkalom szerint.

Mágikus szűrők
Segítségükkel speciális effekteket használhatunk közvetlenül a fényképezőgépen:

  • Halszem (csak fotók): a halszem optika különleges hatását érhetjük el, mely teljesen új perspektívákat nyit meg a maga „körülölelő” felvételi képességével.
  • Pin Hole: csökkenti a periferikus fényt, mintha tűlyukon keresztül látnánk a képet. Ehhez adódik az egyedi színárnyalat, ami titokzatosságot sugalló stílust, vagy olyan portrékat eredményez, mintha elvesztünk volna egy másik dimenzióban vagy az űrben.
  • Pop Art: fokozza, erősebbé és élénkebbé teszi a színeket, melyekkel jobb hatású fotók készíthetőek, melyek a pop art stílus érzetét fejezik ki.
  • Punk: a képeket rózsaszín és fekete kontraszttal teszi élesebbé, ezzel punk stílus hatását kelti.
  • Rajz: olyan érzést kelt, mintha a témát egy művész csupán vonalakkal vázolta volna fel.
  • Lágy fókusz: lágy tónust, légies, másvilági hangulatot kölcsönöz a képeknek. Olyan megjelenést ad, mintha a képre mennyei fény borítana fátylat, a részleteket, mint például a hajat vagy virágszirmokat azonban nem tompítja.
  • Csillagfény (csak fotók): a tárgyakon megcsillanó fényt örökíti meg.
  • Akvarell: művészi varázslat, melynek köszönhetően a fotók lágy fénnyel körülölelt, vízfestékkel festett képekké változnak.

Multi Recording (többféle felvételi mód)
Az Olympus Dual Engine technológia a világon elsőként teszi lehetővé többféle álló- és mozgókép felvételi mód egyszerre történő alkalmazását az alábbi lehetőségek szerint:

  • Fotó és mozgókép: Full HD videó és 16 megapixel felbontású fotók készítése egyszerre.
  • Fotó és videoklip: Full HD videoklip készítése fotózás előtt és után.
  • Többféle formátumú mozgókép: Full HD videó és kisebb felbontású mozgókép felvétele egyszerre.
  • Többféle méretű mozgókép: Nagylátószögű és közeli Full HD mozgóképfelvétel készítése.
  • Mágikus Szűrő és effekt nélküli mozgóképfelvétel: Normál és Full HD mozgóképfelvétel Mágikus Szűrővel.

Kisállat felismerő funkció
Automatikusan ismer fel kutyákat, illetve macskákat (két különböző módban) és működik együtt az automatikus önkioldó funkcióval – így pontosan az a pillanat örökíthető meg, amikor kedvencünk a fényképezőgép felé fordul.

Képböngészés
E megjelenítés funkció segítségével a képek között dátum, téma, személy, illetve helyszín szerint kereshetünk.

Téma felvételi mód
A fotózni kívánt témának leginkább megfelelő felvételi mód kiválasztásával a téma – például tájkép, éjszaka, vízpart és hó, valamint kisállatok – fotózásához ideális beállítások automatikusan kerülnek megadásra.

Árnyékkompenzáló (SAT) technológia
A SAT technológia a sötét képterületek expozíciójának növelését végzi. Egy emberi szemhez hasonlóan működő szenzor a kompozíció sötét részeit (például egy fa árnyékát) meghatározza, majd a fényképezőgép az expozíció beállításait ennek megfelelően módosítja. Az eredmény egy még inkább valósághű és részletgazdag kép.

Intelligens panorámafelvétel
Segítségével hatásos, elképesztően nagy látószögű panorámaképek készíthetők mindössze a fényképezőgép vízszintes, vagy függőleges körbeforgatásával. Közben megállni nem szükséges – a fényképezőgép automatikusan illeszti össze az elkészült képeket.

TruePic III+ képfeldolgozó processzor
Automatikusan javítja a képminőséget: a színreprodukciót (árnyalat, színtelítettség és fényerő), a képélességet (kevesebb zaj, jobb él-reprodukció) és a feldolgozási sebességet. Mindemellett a processzor által alkalmazható Mágikus szűrők felvételkészítés funkciók példátlan kreatív önkifejezést tesznek lehetővé.