Nikon külső sztereó mikrofon

0

A Nikon a D5100-zal egyidőben új kiegészítőt jelentett be, mely a videófelvételre képes és külső mikrofon fogadására alkalmas DSLR és kompakt fényképezőgépekhez készült.
A Nikon ME-1 külső sztereó mikrofonja vakupapucsba csúsztatható kivitellel készül. Piaci megjelenésére áprilisban számíthatunk, ára az USA-ban 180 dollár körül alakul majd.

Sajtóközlemény:

Teljes D-SLR videofelszerelés: A Nikon bejelentette első saját külső mikrofonját, az ME-1 modellt

Amszterdam, 2011. április 05. – A Nikon ma bejelentette első saját külső sztereó mikrofonját, az ME-1 típusnevű modellt. A mikrofon egyirányú, kifejezetten a Nikon D-SLR fényképezőgépek videofunkcióinak tökéletesítésére tervezték. Tiszta, éles hangot rögzít, miközben kiküszöböli a gép nem kívánt működési zajait.

Az új termék az igényes videósok fontos kelléke. Javítja a hangfelvétel minőségét, így a D-SLR géppel készített videóknak mostantól a hangja is ugyanolyan jó lehet, mint a képe.

Jobb hangminőség a D-SLR gépek számára
A Nikon eltökélten támogatja a minél jobb minőségű videorögzítést: e törekvés fontos lépése az ME-1. A mikrofont arra tervezték, hogy változatos körülmények között profi minőségű hangot rögzítsen. Ezáltal tökéletesíti a Nikon elismert D-SLR videofunkciója, a D-videó teljesítményét, intelligens alternatívát kínálva a fényképezőgép beépített mikrofonjának.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe B.V. objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Az ME-1 kiváló új eleme a Nikon folyamatosan bővülő, minőségi videofelvételi rendszerének. A profik és az amatőrök egyaránt teljesen új szintre emelhetik vele a hangrögzítést, így még nagyobb hatású videókat készíthetnek.”

Kristálytiszta sztereó hang
Az ME-1 mikrofont a D-SLR felhasználók igényeit figyelembe véve tervezték. Rázkódáscsökkentő mechanizmusa révén képes elnyomni az automatikus élességállítás nem kívánt működési zaját. Egyirányú mikrofonként pontos, célzott érzékelést garantál, lehetővé téve, hogy a felhasználók pontosan azt rögzítsék, amit hallani szeretnének a felvételen. A mellékelt szélvédővel kiszűrhetők a külső zajok, a felüláteresztő szűrő kapcsoló révén pedig még jobban ellenőrizhetők az alacsony frekvenciájú zajok. A mikrofon érzékenysége a fényképezőgép menüjéből állítható, így még jobban szabályozható a környezeti zajok és hanghatások rögzítése.

Az ME-1 könnyen csatlakoztatható a fényképezőgép vakupapucsához, tápellátását is a fényképezőgéptől kapja. Intelligens, ergonomikus kialakítása jóvoltából kézi fotózáshoz is remekül használható. A mikrofon rövidsége miatt a kereső továbbra is jól elérhető, a zavaró kábeleket pedig praktikus kábelfogó fogja le.

A termék olyan Nikon D-SLR és COOLPIX fényképezőgépekkel kompatibilis, amelyeknek 3,5 mm-es külső mikrofoncsatlakozója van. Az ME-1 mellékelt tartozéka a szélfogó és a puha tok.