Érkezik az Adobe CS5.5 programcsalád

0

Az Adobe bejelentette legfrissebb CS5.5 csomagjait, melyek felhasználói könnyebben fejleszthetnek kreatív tartalmakat okostelefonokra és táblagépekre.

A programcsomag többféle verzióban érkezik, melyeket ismét felhasználási területek szerint csoportosítottak.

Az Adobe Creative Suite 5.5 Web Premiumot webmesterek számára állították össze HTML5 és Flash kompatibilitást is kínálva. Az Adobe Creative Suite 5.5 Production Premium csomag a videó és audió szerkesztők számára készült, míg a dizájnerek és magazin szerkesztők vehetik majd birtokukba az InDesign 5.5-öt tartalmazó Creative Suite 5.5 Design Premiumot.

A legnagyobb csomag a Creative Suite 5.5 Master Collection lesz, többek között a Photoshop CS5 Extended, valamint a Premiere Pro és az After Effects 5.5-ös verzióival. A Master Collection ára 2599 dollár lesz.

Az Adobe CS5.5 csomagok forgalmazása 30 napon belül kezdődik.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Adobe Systems Incorporated ma bejelentette az új Adobe Creative Suite 5.5 termékcsaládot, amely lehetővé teszi a tervezőknek és fejlesztőknek, hogy a népszerű és egyre elterjedtebb okostelefonokat és táblagépeket célozzák meg.

A HTML5, Flash tartalomkészítés, digitális közzététel és videoeszközök jelentős fejlődése és a táblagépek kreatív munkafolyamatokba integrálását megindító új képességek jellemzik az új Adobe Creative Suite 5.5 termékcsaládot.

A mai bejelentés fontos változást jelent az Adobe Creative Suite termékcsaláddal kapcsolatos termékkiadási stratégiában. E termékcsalád az iparág vezető tervezési és fejlesztési megoldása szinte minden munkafolyamatban, a nyomtatott médiától kezdve, a video- és mobil médián át az online médiáig mindenhol. Az Adobe tervei szerint a Creative Suite termékek főverziói 24 havonta jelennek meg, és – a Creative Suite 5.5 termékcsaláddal kezdve – jelentős verzióközi kiadásokkal biztosítja, hogy a kreatív közösség mindig a tartalomkiadás fejlődésének élvonalában maradjon.

„A Creative Suite 5.5 új digitális élmények fejlesztését eredményezi a különböző eszközökön, többek között az összes jelentős okostelefonon és táblagépen” – mondta Shantanu Narayen, az Adobe elnök-vezérigazgatója. „Miközben a kiadók, médiavállalatok, hirdetők és nagyvállalatok átalakítják a tartalomfejlesztési és -terjesztési folyamataikat, az Adobe műszaki fejlesztései folyamatosan támogatják e törekvéseket a tartalomkészítés, -kezelés, -mérés és -terjesztés területén.”

Mobilfejlesztés az Android, a BlackBerry Tablet OS és az iOS platformokra

Az új Creative Suite 5.5 Web Premium Suite számos HTML5 és Adobe Flash tartalomkészítési fejlesztése gondoskodik arról, hogy az ügyfelek a megfelelő eszközökkel rendelkezzenek ahhoz, hogy szinte bármilyen képernyőre gazdag tartalmakat és alkalmazásokat készíthessenek és értékesíthessenek. Ezzel a kiadással a tervezők és fejlesztők mobilalkalmazásokat hozhatnak létre az Android™, BlackBerry Tablet OS, iOS és egyéb platformokra, gazdag böngészőalapú tartalmakat alkothatnak a különböző képernyőkre a HTML5 használatával, valamint kihasználhatják a Flash Player lehetőségeit a prémiumkategóriás videotartalmak, játékok és gazdag internetes alkalmazások elkészítéséhez. A Creative Suite 5.5 kiadása akkor történt, amikor a mobil eszközök terjedése és képességeik fejlődése robbanásszerű, így radikálisan megváltoztatja a tartalmak és alkalmazások fejlesztésének és felhasználásának módjait. Az Adobe Flash Builder™ 4.5 Premium (a Creative Suite 5.5 Web Premium részeként érhető el) és a Flex 4.5 keretrendszer kiadásával a fejlesztők könnyedén hozhatnak létre és tehetnek közzé mobilalkalmazásokat a 2011 végére már több mint 200 millió okostelefonon és táblagépen.

Flash-kompatibilis eszközök terjedése

Várakozásaink szerint az év végéig több mint 131 millió okostelefonon fut majd a Flash Player, amelynek segítségével az Adobe Flash szoftverrel fejlesztett gazdag tartalmak eljuttathatók a személyi számítógépek és más eszközök böngészőibe. Jelenleg a Flash Player alkalmazást az Android, a HP webOS és a Google TV támogatja. A BlackBerry Tablet OS, a Windows Phone következő verziói, a Samsung SmartTV és más rendszerek várhatóan már a közeljövőben támogatni fogják a Flash Player szoftvert.

A digitális kiadás legújabb fejlesztései

A Creative Suite 5.5 Design Premium csomag az Adobe legfrissebb digitális kiadványszerkesztési fejlesztéseire épül. E fejlesztéseket a világ néhány vezető magazin- és üzleti kiadója már használja a lenyűgöző digitális verziók létrehozására a táblagépeken. Az Adobe InDesign CS5.5 és a beépített Folio Producer eszközkészlet együttes használatával a grafikusok új szintű interaktivitást adhatnak a táblagépekre készülő oldalaikhoz. A dokumentumok tartalmazhatnak videoanyagokat, hangot, panorámanézeteket, 360 fokban elforgatható objektumokat, támogatják a képek nagyítását és eltolását, illetve a beépített HTML5 tartalmakat és interaktív rétegeket, így erőteljesebb és lebilincselő olvasási élményt biztosítanak. A Creative Suite 5.5 kiegészíti az Adobe Digital Publishing Suite megoldást, így számos táblagépen támogatja a kiadás, az értékesítés és a tartalomelemzés folyamatait.

Táblagépek integrálása a kreatív munkafolyamatokba

A mai bejelentéssel az Adobe az asztali rendszerek világából kilépve a digitális táblagépek integrálásával bővíti a kreatív munkafolyamatot. Az új Adobe Photoshop Touch Photoshop SDK (szoftverfejlesztői eszközkészlet) új parancsfájlmotorja lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy olyan alkalmazásokat hozzanak létre a táblagépekre, amelyek együttműködnek a Photoshop programmal az Android, a BlackBerry és az iOS eszközökön. Az Adobe emellett bejelentett három új iPad alkalmazást is, amelyek a táblagépek általános Photoshop munkafolyamatokban való használatának kreatív lehetőségeit jelzik – ezek az alkalmazások az Adobe Color Lava for Photoshop, az Adobe Eazel for Photoshop és az Adobe Nav for Photoshop.

Erőteljes új videoképességek

A video- és audioszakemberek számára az Adobe Creative Suite 5.5 Production Premium Suite a műsorszórók, filmkészítők és videoszakemberek körében a Production Premium csomag iránti, világszerte tapasztalható hatalmas érdeklődésére építve az áttörést jelentő teljesítményt, munkafolyamat-fejlesztéseket, kreatív újításokat és hatékony új hangszerkesztési lehetőségeket biztosít. A fejlesztések egyike például a hatékony Adobe Mercury Playback Engine, amely az Adobe Premiere Pro CS5 verzióban jelent meg, még jobb támogatást biztosít a grafikus processzorokhoz (GPU). További videokártyákat és laptopokat támogat, így a felhasználók gyorsabban megnyithatják a projekteket, több GPU által gyorsított szolgáltatásról kaphatnak valós idejű visszajelzést, és zökkenőmentesebben dolgozhatnak a 4k vagy nagyobb felbontású munkákon.

A kreatív munkafolyamatok felgyorsítása és optimalizálása

Az Adobe Creative Suite 5.5 termékek tartalmazzák az Adobe CS Live szolgáltatáscsomagot, amelynek különböző internetes szolgáltatásai meggyorsítják a kreatív munkafolyamat kulcselemeit, és lehetővé teszik a tervezők számára, hogy a kiváló munkavégzésre összpontosítsanak. A CS Live online szolgáltatásai közé tartozik az Adobe BrowserLab; az Adobe CS Review; az Acrobat.com; az Adobe Story, valamint az Adobe SiteCatalyst NetAverages™.

Az új Creative Suite termékcsalád vezérterméke, az Adobe Creative Suite 5.5 Master Collection egy csomagban tartalmazza az Adobe összes meghatározó iparági kreatív eszközét, így például a Photoshop, az Illustrator, az InDesign, az Acrobat, a Flash Builder, a Flash Catalyst, a Flash Professional, a Dreamweaver, az Adobe Premiere Pro és az After Effects alkalmazást. Ezek a termékek külön-külön vagy az öt Creative Suite kiadás valamelyikében is elérhetők. A teljes Creative Suite 5 termékcsaládba tartozik a Creative Suite 5.5 Master Collection, a Creative Suite 5.5 Design Premium, a Creative Suite 5.5 Web Premium, a Creative Suite 5.5 Production Premium és a Creative Suite 5.5 Design Standard.

Forrás:Szoftver.hu