Új Sony kiegészítők

0

A Sony új kiegészítőket jelentett be, melyek között egy vakut, egy puha táskát és egy videózásnál használható keret található.

A Sony HVL-F43AM a jelenlegi HVL-FM58AM és a HVL-FM28AM közötti teljesítményt kínálja. A 24-105 mm közötti automatikus zoomfejjel ellátott vaku 105 mm-nél 43-as kulcsszámú (ISO100, m). Beépített kihúzható diffúzora segítségével akár 15 mm-nek megfelelő látószög is kivillantható. A fejet lefelé 8, felfelé 150 fokban dönthetjük, illetve jobbra-balra 90-90 fokban forgathatjuk el, így a legtöbb esetben indirekt vakuzás is könnyedén elérhető.

A jobbra és balra döntés ráadásul a többi gyártó megoldásával ellentétben nem a vaku függőleges tengelye mentén történik, hanem az optikai tengely mentén (ehhez előzőleg felfelé kell elforgatni a vakufejet). Ez riport jellegű fotózásnál gyorsabb vakufej beállítást tesz lehetővé.
A működési módok között ADI elővillantás, TTL és manuális módok választhatók ki. Utóbbi esetben 1/128 minimális teljesítményig mehetünk le, 1/3 Fé lépésekben.

Az egyéb különleges funkciók között található még a fehéregyensúly információ, az automatikus zoomfej szenzormérethez igazítva, a nagy sebességű (HSS) szinkron, a teszt villantást és a stroboszkópikus villantás és a vezeték nélküli vakuvezérlés 3 csoportig.

A négy alkáli elemről vagy akkumulátorról üzemeltethető vaku 2,9 mp alatt töltődik fel.

Az új vakun kívül egy kis méretű, egy tükörreflexes vázat és a hozzá kapcsolt objektívet védő táskát is bejelentett a japán gyártó, ezen kívül egy videózáskor kiegészítők felhelyezésére alkalmas keret is megjelent.