Még kisebb Sony tükör nélküli: Sony Alpha NEX-C3

0

Egy évvel és egy hónappal a Sony NEX családjának és két tagjának bejelentése után ma megjelent a harmadik, egyben legkisebb Sony cserélhető objektíves tükör nélküli (MILC) fényképezőgép, a NEX-C3.

A Sony Alpha NEX-C3 ugyanazt a 16,2 millió effektív képpontot tartalmazó APS-C EXMOR HD CMOS szenzort tartalmazza, mely az SLT-A35-be is került.
Az új gép méretei már egyértelműen a kompakt gépekkel vetekszik, vastagsága mindössze 33 mm, szélessége 110 mm, magassága 60 mm. Igaz, ehhez még hozzá kell számolni az objektívet is.

A Sony Alpha NEX-C3 is kapott új képfeldolgozási módokat, így szerepel benne a játék fényképezőgép (vignettálás hatás), részleges szín, retro, pop, nagy kontrasztú moniokróm, poszterizálás és high key. Mindezeket nem csak fotóknál, de a 720p HD videófelvételnél is használhatjuk.

A Sony Alpha NEX-C3 augusztustól lesz kapható ezüst, fekete és rózsaszín színekben, 650 amerikai dollárért (18-55mm-es kit objektívvel).

Sajtóközlemény:

A Sony bemutatja a világ legkisebb, cserélhető objektíves fényképezőgépét, a NEX-C3-at

A Sony legújabb fejlesztései mind helyett kaptak az új cserélhető objektíves, APS-C szenzoros fényképezőgépében, a NEX-C3-ban. A készülék 16,2 megapixeles érzékelővel, HD videofelvételi lehetőséggel, új kezelőfelülettel és rendkívül csekély külső méreteivel indul hódító útjára.

A Nex C3 apró mérete ellenére figyelemreméltó technikai paraméterekkel rendelkezik. A Sony kiemelkedően sikeres NEX sorozatának új tagja, nemcsak rendkívül gyors, de a képminőség, funkciók, használhatóság területén felül is múlja a nagyobb testvér, a NEX 3 tulajdonságait.

A nagyméretű Exmor™ APS HD CMOS szenzornak köszönhetően 16,2 megapixeles képek készítésénél, még gyenge fényviszonyok között is alacsony képzajszinttel dolgozik a NEX-C3. Ez a tekintélyes felületű szenzor ugyancsak alkalmas a professzionális megjelenésű, kis mélységélességű felvételek és 720p HD videók készítésére.

A fényképezőgép titka, hogy a fő áramkörök méretét lecsökkentve a C3 váza pusztán 225g – amely csaknem 6%-kal kevesebb a NEX-3-hoz képest. A NEX-C3 igen hatékonyan bánik az energiával is, így egyetlen töltéssel akár 400 kép is készíthető – ez 20%-kal több a NEX-5/NEX-3 lehetőségeinél.

A sorozat legújabb tagjának kezelése valóban egyszerű, hiszen átlátható menürendszerében minden helyzetnek megfelelő beállításokat alkalmazhat a felhasználó egyetlen gomb érintésével.

A NEX-C3 további funkciók közül kiemelkedik a fejlett, sorozatfelvételen alapuló 3D Sweep Panorama készítés, az Auto HDR 3 tulajdonság, amely különböző expozíciós beállításokkal készít egyetlen nagy árnyalatterjedelmű képet.

Az új NEX-C3 ultra-kompakt, cserélhető objektíves digitális fényképezőgép 2011. augusztusától kapható.

A Sony NEX-C3, a világ legkisebb, legkönnyebb * cserélhető objektíves APS-C szenzoros fényképezőgépe.

  • Nagy érzékenységen is kis képzajjal rendelkező képek a 16,2 megapixeles Exmor™ APS HD CMOS szenzornak köszönhetően
  • Új, intuitív ‘Photo Creativity’ interfész közérthető beállítási lehetőséget nyújt
  • Beépített ‘Picture Effect’ valósidejű előnézettel
  • Sorozatfelvételen alapuló technikák: 3D Sweep Panorama, Auto HDR és Handheld Twilight mód
  • Opcionális kiegészítő a HVL-F20S vaku és a 30mm F3.5 E-bajonettes makró objektív

* a cserélhető objektíves, APS-C szenzoros fényképezőgépek között, 2011 júniusi állapot

Kiegészítő információk

1.) Új, E-bajonettes 30mm makró objektív és kiegészítők
Az E-bajonettes kompakt fényképezőgépek használhatósága tovább növelhető a kiegészítők alkalmazásával.

Az E-bajonettes objektívek közül jelenleg a SEL30M35 a világ legkisebb1 objektívje (138g). Ez a 30mm F3.5 makró objektív 1:1 nagyítási, 2,4 cm-es minimális tárgytávolsági értékkel rendelkezik, így ideális segítőtárs, ha olyan apró tárgyak részlet gazdag megörökítése a cél, mint egy virág vagy rovar. Hihetetlen kis mérete ellenére a SEL30M35 egy ED üveget és 3 aszférikus lencsetagot tartalmaz a csúcskategóriás optikai teljesítmény elérésére, így minimális színelhajlás mellett tűéles kép készítését teszi lehetővé, precíz és halk autofókusz működése mellett.

2.) HVL-F20S vaku
Sokan vártak már egy nagyobb teljesítményű vakut a NEX-ekhez. A HVL-F20S, a „Smart Accessory Terminal” segítségével csatlakozik a fényképezőgéphez. Mivel az energiát közvetlenül a fényképezőgéptől kapja, a vaku használata nem igényel akkut, s ultra-kompakt mérete, kis tömege kifejezetten előnyös az utazás során. A vaku kulcsszáma GN20-as (50mm / ISO 100 mellett) ami már lehetővé teszi a vaku kültéri derítő vakuként történő használatát és a dönthető fej segítségével a visszavert fényű(indirekt) vakuzást.

3.) Negyedik generációs firmware frissítés a NEX-5, NEX-3 fényképezőgépekhez
Június 9.-től letölthető a NEX-5 és NEX-3 fényképezőgépekhez a NEX-C3-ra kifejlesztett új „Picture Effect” funkció. Továbbá a „Peaking” funkicó is, amellyel még precízebb, manuális fókuszbeállításra is lehetőség nyílik. A regisztrált felhasználó számára ingyenesen letölthető alkalmazás (Firmware Version 04) a NEX-5/NEX-3 készülékekhez a http://www.sony.hu/hub/dslr/tartozekok címen érhető el.

4.) Memory Stick™ PRO-HG Duo HX
A májustól kaphatóak az új a Memory Stick™ PRO-HG Duo HX memóriakártyák akár 32GB-os tárhellyel, amelyek 50MB/mp adatátviteli sebességre is képesek. A valaha gyártott leggyorsabb Memory Stick napjaink a DSLR és SLT Sony fényképezőgépek sorozatfelvételi funkcióit szolgálják ki.