Sony Alpha SLT-A35

0

A Sony új modellt jelentett be az SLT (Single Lens Translucent), vagyis cserélhető objektíves, féligáteresztő tükrös fényképezőgépeinek családján belül. A főként videózásnál és sorozatfelvételnél előnyös kialakítás mellőzi a TTL optikai keresőt, cserébe az előbb említett alkalmazások során folyamatos élességállítást kínál fázis-különbség alapon.

A Sony Alpha SLT-A35 a kevesebb, mint 1 évvel ezelőtt bejelentett, jelenleg kapható SLT-A33-at váltja le. Az új modell nagyobb felbontású és gyenge fényben jobb képminőséget ígérő szenzort kapott, mely így 16,2 millió képpontos képek készítését teszi lehetővé. További újdonság az SDXC kártyák támogatása.
Funkciók tekintetében is van néhány apróbb változás, ilyen a toy camera effekt (vignettálás hatás) és a retró mód használhatósága, Az elődhöz képest kisebb tömegű gép egyéb műszaki paramétereiben megegyezik a korábbi SLT-A33-mal.

A Sony Alpha SLT-A35 ára várhatóan 700 amerikai dollár lesz.

Sajtóközlemény:

Sony α35 fényképezőgép: akciódús képek kreatív effektekkel, elképesztő felbontásban

A Sony új α35 (SLT-A35) fényképezőgépe a dinamikus képek rajongóinak készült. A folyamatos autofókusz, a 7 kép / mp sorozatfelvételi sebesség és a beépített kreatív képeffekt funkciók segítségével a nehezen elkapható, akciódús pillanatokról is professzionális minőségű képek készíthetők.

Könnyű, kompakt és egyszerűen használható az új α35 (SLT-A35), amelyben a Sony α33 és α55 fényképezőgépeiből már ismert félig áteresztő tükör technológia biztosítja a precíz autófókusszal kiegészített sorozatfelvételi lehetőséget. Ezt a teljesítményt az α35 innovatív, dinamikus funkciói fokozzák, a nehezen elkapható pillanatokhoz kifejlesztve.

A „Tele-zoom High Speed Shooting” titka, hogy nem használja az érzékelő egész területét, hanem hozzávetőleg 1,4x nagyítással dolgozik, így ebben a kategóriában is lehetővé teszi a 7 kép/mp sebességgel történő fényképezést. Mivel az autófókusz folyamatosan követi a jelenetet, a „Tele-zoom High Speed Shooting” ideális sportesemények, kisgyerekek vagy távolban lévő tárgyak sorozatfényképezéséhez. (Az 5,5 kép/mp módban a teljes felbontás rendelkezésre áll, követéses AF funkció mellett.)

A 16,2 megapixeles felbontással az újonnan kifejlesztett Exmor™ APS HD CMOS szenzor fantasztikus részletgazdagságot és alacsony zajszintet kínál mind a fotók, mind a HD videofelvételek esetében, akár ISO 12800-es érzékenység mellett is.

Az α35 fényképezőgép beépített „Picture Effect” funkciója segítségével a felhasználók extra effekteket adhatnak fényképeikhez vagy HD videofelvételeikhez, így megspórolható a számítógépes utómunka. Az effektek hatásai a fényképezőgép kijelzőjén azonnal láthatóvá válnak. A művészi színvonalú, inspiráló funkciók között megtalálható a „Retro Photo”, a „High-key”, a „Toy Camera” és a „Posterisation” eszközök is.

Az új α35 digitális fényképezőgép félig áteresztő tükör technológiával 2011 augusztusában jelenik meg.

Legfontosabb műszaki paraméterek

  • 16,2 megapixeles Exmor™ APS HD CMOS szenzor
  • A Sony különleges félig áteresztő tükör technológiája a gyors, folyamatos AF funkciót szolgálja ki fotó és AVCHD videók rögzítésekor
  • a Tele-zoom High Speed Shooting módban, akár 7 kép/mp képtovábítási sebesség kb. 1,4x-es nagyítással
  • Rendkívüli minőségű, alacsony zajszintű képek akár ISO 12800 érzékenyég mellett
  • Beépített „Picture Effect” funkció a még kreatívabb fotók és AVCHD videók érdekében

Kiegészítő információk

2.00 firmware frissítés az α33, α55 készülékekhez
A június 9-től rendelkezésre álló firmware frissítés a Sony α33 és α55 fényképezőgépeihez kínál számos kreatív és vezérlésbeli lehetőséget.
Többek között az α35-ben bemutatott „Picture Effect” funkció válik elérhetővé. A High-Speed Synch vagyis a nagy zársebességre történő vakuszinkron már a külső vezetékmentes vaku vezérlés esetén is megvalósítható. A továbbfejlesztett menüstruktúra segítségével a fotózási beállítások is kikapcsolhatók a precíz komponálás érdekében. A gyakran használt funkciók egyszerűen hozzárendelhetők a D-RANGE gombhoz a kívánt eszköz gyors, menürendszer használata nélküli előhívásához.

Memory Stick™ PRO-HG Duo HX
Májustól kapható az 32GB-os maximális tárkapacitással rendelkező csúcskategóriás Memory Stick™ PRO-HG Duo HX amely képes az akár 50MB/mp adatátviteli sebességre. Minden idők leggyorsabb Memory Stick kártyája napjaink Sony DSLR és SLT fényképezőgépeinek sorozatfelvételei funkcióját szolgálja ki. Éppen ezért ideális választás Full HD vagy 3D filmek rögzítésénél a legújabb Handycam® kamerákhoz. A Sony új HX Engine technológiája stabil, ultragyors olvasás/írási teljesítményt tesz lehetővé, különösen nagy fájlok esetén.