Samsung W200 víz- és ütésálló minikamera

0

A Samsung új vízálló minikamerát jelentett be, mely 3 méterig biztosít vízállóságot.

A Samsung W200-at 5 Mpixeles BSI-CMOS szenzorral szerelték, optikája fix gyújtótávolságú, lítium-ion akkumulátora 2 óráig nyújt elegendő energiát.
Az élőképet 2,3″ képátlójú 230 ezer szubpixeles LCD-n láthatjuk felvételkészítés előtt és közben, a H.264 tömörítésű FullHD videókat és a JPEG képeket microSD/microSDHC memóriakártyára menthetjük.

Sajtóközlemény:

Víz, por és ütések. A Samsung W200 szinte mindent túlél.
Full HD videokamera zsebméretben extrém körülményekhez

Budapest, 2011. augusztus 10. – A Samsung Electronics idén nyáron Magyarországon is bevezette legújabb, strapabíró, kompakt méretű, de Full HD felbontásra képes videokameráját, amely ellenáll a rázkódásoknak, a víznek és a pornak is. A W200 a Full HD felbontásnak és az „Aqua” funkciónak köszönhetően kiválóan alkalmas víz alatti mozgó- és állóképek rögzítésére. 5 Mpixeles, hátsó megvilágítású (BSI – back side illuminated) CMOS érzékelőjének és az F2.2 fényerejű optikájának köszönhetően még gyenge fényviszonyok között is gyönyörű, részletgazdag felvételek készíthetők vele.

A Samsung W200 3 méteres mélységig csodálatos víz alatti felvételek készítésére is képes. Az 1920 x 1080 30p / 25p Full HD felbontású felvételek gazdag színvilággal és dinamikus részletekkel rendelkeznek. A készülék BSI CMOS technológiájú, azaz hátsó megvilágítású érzékelője kétszer olyan érzékeny – amely különösen praktikus a fényszegény víz alatti képek esetén –, mint a hagyományos CMOS szenzorok, így jelentősen csökken a képzaj és a torzítás, valamint javul a felvétel minősége még a kevés fényben készített videóknál vagy állóképeknél is. A W200 Bright Lens optikájának fényereje kategóriájában kiemelkedő (F2.2), így a rövidebb záridőnek köszönhetően akár még viszonylag mélyen a víz alatt is könnyedén készíthetők éles és elmosódástól mentes képek. Mindemellett a W200 zsebkamera lencséjén páramentesítő bevonat oszlatja el a lecsapódó gőzt, így a felvételek akár a hideg vízből kilépve is tiszták és kiváló minőségűek lesznek.

A kamera alján levő saját USB-csatlakozó segítségével a felvételek számítógépeken, tévéken vagy egyéb eszközökön közvetlenül is lejátszhatók, illetve a készülék akkumulátora ily módon is feltölthető. A kompromisszummentes lejátszási minőség elérése érdekében pedig egy HDMI-csatlakozó is található a gépen. A 2,3″ méretű 230 ezer képpontos, széles betekintési szögű Clear Pixel LCD kijelzőn a képek egyaránt visszanézhetők és módosíthatók.

A kamera mérete 60×113×19,7 mm, ajánlott bruttó fogyasztói ára pedig 39 990 Ft.