Nikon Coolpix S100

0

Új ultrakompakt, rejtett objektíves fényképezőgépet is piacra dob a Nikon.
A Coolpix S100 nem kevesebb, mint 16 Mpixeles hátsó megvilágítású (BSI – Back Side Illuminated) CMOS szenzorral dolgozik, amelynek köszönhetően nem csak nagy felbontású fotókat, de FullHD videókat is rögzíthetünk, sztereó hanggal. Szintén a gyors szenzor teszi lehetővé a 180 vagy 360 fokos pásztázó panorámakészítést, valamint a gyors, 8 kép/mp-es sorozatfelvételt. További érdekesség a 3D fotó mód, amely két eltérő helyről fotózott képet fűz össze egyetlen térhatású képpé.
A gép hátuljára egyáltalán nem került gomb, így a kezelést a hátsó részt teljesen uraló 3,5″ képátlójú érintésérzékeny OLED kijelzőn végezhetjük.

A Nikon Coolpix S100 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 16 Mpixel, 1/2,3″ BSI-CMOS
  • ISO125-3200 érzékenység
  • Objektív: stabilizált, 5x-ös zoomátfogás, 28-140 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,9-4,8 fényerő, 1 cm-es makró közelpont
  • Kijelző: 3,5″ 820e szubpixeles érintésérzékeny OLED
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) optikai zoommal és sztereó hanggal
  • slow motion videó 240 kép/mp-ig
  • 8 kép/mp sebességű sorozatfelvétel
  • pásztázó panorámakészítés
  • 3D fotó mód
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 53 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (150 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

Részletes adatlapunk hírünk alatti linkről érhető el.

Sajtóközlemény:

Életrevalók: A Nikon két új COOLPIX fényképezőgépe
COOLPIX S1200pj továbbfejlesztett kivetítővel, valamint COOLPIX S100 háromdimenziós fényképezési funkcióval

Amszterdam, Hollandia, 2011. augusztus 24. – A Nikon Europe örömmel jelenti be a COOLPIX Style sorozatot erősítő két új modelljét, amelyek új magasságokba emelik a kompakt vázban rejlő divatos megjelenést és funkcionalitást. Az első modell a COOLPIX S1200pj, amely a beépített kivetítővel felszerelt kompakt fényképezőgépek legújabb darabja. A COOLPIX S1100pj utódjaként megjelenő COOLPIX S1200pj kivetítőjének fényereje 20 lumennel erősebb, a fényképek és videók megosztásában pedig még több lehetőséget kínál azonnali iPhone-, iPad- és iPod Touch-csatlakoztathatósága révén. A második modell a COOLPIX S100, mely egy divatos, többérintéses vezérlésű, 16 megapixeles fényképezőgép, 8,7 cm-es OLED-érintőképernyővel és 3D-fényképezési funkcióval.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A fényképek készítése és megosztása még egyszerűbbé vált. A COOLPIX S1200pj innovatív kivetítős fényképezőgépeink sorozatának legfrissebb darabja, amely iPhone vagy iPad készülékhez is közvetlenül csatlakoztatható, és kivetíti a rajtuk lévő képeket. Ugyanakkor A COOLPIX S100 divatos megjelenésével hódít, míg 3D-fényképezési módja örömtelivé teszi a kísérletezést a világ megörökítéséhez.”

Stílus a javából – COOLPIX S100
A COOLPIX S100 ideális választás mindazoknak, akik egyszerűen használható és könnyedén hordozható fényképezőgépre vágynak. A kifinomult kialakítás és a kimagasló technológia tökéletes ötvözetét nyújtó formás modell látványos rózsaszín, vörös és fekete színekben kapható, a csupán 18,1 mm vastag váz pedig kényelmesen hordható kézben, zsebben és táskában egyaránt. A többérintéses funkcióképernyő azonnal érzékeli az ujjak érintését, és rendkívül intuitív módon működik a 8,7 cm-es OLED-kijelzőn.

A COOLPIX S100 új, 3D-fényképezési funkciója ideális azoknak, akik némi szórakozásra vágynak fényképezés közben. A külön 3D-fényképezésmód két, külön pozícióból készített fénykép ötvözésével hozza létre a háromdimenziós képet, amely megtekinthető a 3D technológiát támogató televíziókon és számítógépeken. Akárcsak a többi COOLPIX modell, az S100 is minden lehetséges fényviszony mellett kiválóan teljesít, köszönhetően kiemelkedően érzékeny, 16 megapixeles CMOS-érzékelőjének. A készülék Full HD-minőségű (1080p) sztereó videofelvétel-funkcióval, nagy látószögű 5x-ös NIKKOR zoomobjektívvel, elmosódásgátló technológiával, valamint külön módokkal rendelkezik az eltérő fényviszonyok közti fényképezéshez, beleértve az Éjszakai Portré módot.

Az Easy Panorama funkció 360-os és 180-os fényképek készítését teszi lehetővé, így még szélesebb látképet biztosít. Miközben függőleges vagy vízszintes irányba pásztázza a tájat, a fényképezőgép CMOS-érzékelője gyors sorozatfelvételt készít, amelynek darabjai azonnal összeállnak, csodálatos panorámaképet alkotva.

A COOLPIX S100 rózsaszín, fekete és vörös színekben kapható.

ViewNX 2
A ViewNX 2 olyan átfogó, integrált szoftvercsomag, amely lehetővé teszi a fényképek és videók gyors és könnyed importálását, böngészését, szerkesztését és megosztását. A rendkívül sikeres ViewNX szoftver alapján készült ViewNX 2 a PC-k operációs rendszereinek funkcióinál sokkal többet nyújtó felhasználóbarát programcsomag. Az újonnan beépített videoszerkesztő funkciókat egyenesen a Nikon díjnyertes digitális tükörreflexes termékeiből vettük át, így a felhasználók lenyűgöző videofelvételeket készíthetnek. A ViewNX 2 minden Nikon digitális fényképezőgép tartozéka, de ingyenesen letölthető az internetről is.

EXPEED C2
Az eredeti EXPEED képfeldolgozó rendszer a Nikon hosszú történelme során összegyűjtött tudásának és kifejlesztett technológiáinak legjavát ötvözte. A Nikon kiváló rendszerének legújabb fejlesztése, az EXPEED C2 pedig még tovább bővíti a fényképészet nyújtotta lehetőségeket továbbfejlesztett videofelvétellel, kiemelkedő érzékenységű teljesítménnyel és maximális képminőséggel. A kiváló fényképek és videók érdekében az EXPEED C2 maximalizálja az érzékelő teljesítményét, így élénk színű, alacsony képzajú, folyamatos színátmenetű, tiszta és életszerű képeket ad.

Nikon my Picturetown
Egyszerűen és biztonságosan tárolhatja fényképeit a Nikon my Picturetown (www.mypicturetown.com) ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja fényképeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. A 2 GB ingyenes tárhelyen több ezer fényképet tárolhat. Amennyiben még több helyre van szüksége, bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.