Nikon Coolpix S1200pj

0

A rengeteg ma bejelentett kompaktgép között a Nikon frissítette projektoros fényképezőgépét is, s elkészítette a harmadik változatot Coolpix S1200pj néven.

A Nikon Coolpix S1200pj a korábbi S1100pj modell javarészt megegyezik, így felbontásuk és optikájuk azonos.
A legnagyobb fejlesztésen a kivetítő esett át, mely az előd 14 lumenes fényerejét 20 lumenre növelte. A DLP projektor segítségével 26-152 cm átlójú képeket vetíthetünk falra, vagy vászonra.

A különlegesebb fotók elkészítéséhez a Nikon Coolpix S1200pj lágy fókusz, nosztalgikus szépia, keresztszűrő, miniatűr és halszem effektusokat is kínál.

A Nikon Coolpix S1200pj rózsaszín és fekete színekben lesz kapható.

A Nikon Coolpix S1200pj főbb jellemzői:

  • CCD: 14,1 Mpixel, 1/2,3″
  • ISO80-1600 érzékenység, 3 Mpixelen ISO3200 és ISO6400 is választható
  • Objektív: stabilizált, 4x-es zoomátfogású, 28-140 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,9-5,8 fényerő, 3 cm-es makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • LCD: 3″ 460e szubpixel
  • 1280×720 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) optikai zoommal, max. 4 GB-ig, ill. fél óráig
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • beépített DLP projektor 20 lumen fényárammal
  • 94 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (220 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

Részletes adatlapunk hírünk alatti linken érhető el.

Sajtóközlemény:

Életrevalók: A Nikon két új COOLPIX fényképezőgépe
COOLPIX S1200pj továbbfejlesztett kivetítővel, valamint COOLPIX S100 háromdimenziós fényképezési funkcióval

Amszterdam, Hollandia, 2011. augusztus 24. – A Nikon Europe örömmel jelenti be a COOLPIX Style sorozatot erősítő két új modelljét, amelyek új magasságokba emelik a kompakt vázban rejlő divatos megjelenést és funkcionalitást. Az első modell a COOLPIX S1200pj, amely a beépített kivetítővel felszerelt kompakt fényképezőgépek legújabb darabja. A COOLPIX S1100pj utódjaként megjelenő COOLPIX S1200pj kivetítőjének fényereje 20 lumennel erősebb, a fényképek és videók megosztásában pedig még több lehetőséget kínál azonnali iPhone-, iPad- és iPod Touch-csatlakoztathatósága révén. A második modell a COOLPIX S100, mely egy divatos, többérintéses vezérlésű, 16 megapixeles fényképezőgép, 8,7 cm-es OLED-érintőképernyővel és 3D-fényképezési funkcióval.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A fényképek készítése és megosztása még egyszerűbbé vált. A COOLPIX S1200pj innovatív kivetítős fényképezőgépeink sorozatának legfrissebb darabja, amely iPhone vagy iPad készülékhez is közvetlenül csatlakoztatható, és kivetíti a rajtuk lévő képeket. Ugyanakkor A COOLPIX S100 divatos megjelenésével hódít, míg 3D-fényképezési módja örömtelivé teszi a kísérletezést a világ megörökítéséhez.”

Fényképezés és megosztás – COOLPIX S1200pj
Soha többé nem kell egy apró képernyő köré gyűlnie, ha képeket, videókat vagy bemutatókat szeretne nézegetni. A beépített kivetítővel rendelkező COOLPIX S1200pj egyszerűvé teszi a fényképezést és a megosztást, ráadásul számos módot kínál a tartalmakhoz való hozzáférésre. A COOLPIX S1100pj utódjának számító S1200pj már az iPhone, iPad és iPod Touch készülékekkel is kompatibilis, valamint Mac-hez vagy PC-hez is csatlakozik, így a fényképek és videók bármilyen sima felületre azonnal kivetíthetők. A 20 lumen fényerő és a DLP technológia révén a kivetített képek fényesebbek mint valaha, méretük pedig 26-tól 152 cm-ig terjedhet. A fényképezőgép sötét környezetben is könnyedén használható a világító vezérlőszerveknek és a külön megvásárolható távirányítónak köszönhetően.

A COOLPIX S1200pj 14 megapixeles CCD-képérzékelője, HD-minőségű (720p) sztereó videofelvétel-funkciója, nagy látószögű 5x-ös NIKKOR zoomobjektíve és négy automatikus elmosódásgátló funkciója biztosítja a kiemelkedő, tűéles felbontású és pontosságú fényképeket és videókat.

A COOLPIX S1200pj a kreatív fotósok kiváló társa: a fényképek és videók különleges effektusokkal is készíthetők, számos szűrőeffektus pedig utólag is hozzáadható a fényképekhez. A fényképezés során többek közt Lágy élesség és Nosztalgikus szépia effektusok választhatók, a fényképek tökéletesítésére szolgáló beépített szűrőeffektusok közt pedig megtalálható a Csillagfény-effektus, a Halszemoptika és a Miniatűr hatás is.

Az új fényképezőgép fekete és rózsaszín színekben kapható.

ViewNX 2
A ViewNX 2 olyan átfogó, integrált szoftvercsomag, amely lehetővé teszi a fényképek és videók gyors és könnyed importálását, böngészését, szerkesztését és megosztását. A rendkívül sikeres ViewNX szoftver alapján készült ViewNX 2 a PC-k operációs rendszereinek funkcióinál sokkal többet nyújtó felhasználóbarát programcsomag. Az újonnan beépített videoszerkesztő funkciókat egyenesen a Nikon díjnyertes digitális tükörreflexes termékeiből vettük át, így a felhasználók lenyűgöző videofelvételeket készíthetnek. A ViewNX 2 minden Nikon digitális fényképezőgép tartozéka, de ingyenesen letölthető az internetről is.

EXPEED C2
Az eredeti EXPEED képfeldolgozó rendszer a Nikon hosszú történelme során összegyűjtött tudásának és kifejlesztett technológiáinak legjavát ötvözte. A Nikon kiváló rendszerének legújabb fejlesztése, az EXPEED C2 pedig még tovább bővíti a fényképészet nyújtotta lehetőségeket továbbfejlesztett videofelvétellel, kiemelkedő érzékenységű teljesítménnyel és maximális képminőséggel. A kiváló fényképek és videók érdekében az EXPEED C2 maximalizálja az érzékelő teljesítményét, így élénk színű, alacsony képzajú, folyamatos színátmenetű, tiszta és életszerű képeket ad.

Nikon my Picturetown
Egyszerűen és biztonságosan tárolhatja fényképeit a Nikon my Picturetown (www.mypicturetown.com) ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja fényképeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. A 2 GB ingyenes tárhelyen több ezer fényképet tárolhat. Amennyiben még több helyre van szüksége, bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.