Sony NEX-VG20E Handycam

0

A Sony új szenzorral frissítette cserélhető objektíves NEX Handycam vonalát, s bejelentette a NEX-VG20E-t.

Az új modellt 16,1 Mpixeles Exmor HD CMOS szenzorral szerelték, az új AVCHD 2.0 kodeknek köszönhetően pedig FullHD felbontásban is támogatja a progresszív videókészítést.
Az APS-C méretű szenzornak hála természetesen a fotózás terén sem kell kompromisszumut kötnünk, a valós 16 Mpixeles fotók akár poszter méretű nyomatokhoz is elegendő részletgazdagságúak lesznek.

A Sony NEX-VG20E novembertől lesz kapható.

Sajtóközlemény:

A legkiválóbb Full HD videó és audiominőség, ergonomikus kialakítás: a Sony bemutatja a NEX-VG20E Handycam®-et
Az E-bajonettes, cserélhető objektíves kamera 16,1 megapixel felbontással, AVCHD 50p/25p felvételi lehetőséggel és új érintőképernyővel rendelkezik

  • 16,1megapixel Exmor APS HD CMOS szenzor
  • AVCHD Full HD videófelvétel 50p és 25p progresszív képfeldolgozással
  • DSLR-minőségű, 16 megapixel felbontású fotók RAW támogatással*
  • Továbbfejlesztett audió technológia a „Quad Capsule Spatial Array” mikrofon segítségével, amely sztereó vagy 5.1 csatornás hangfelvételt biztosít
  • A továbbfejlesztett manuális vezérlés és a még ergonómikusabb új markolat, testreszabható vezérlőtárcsa és kijelölt funkciógombok
  • 7,5cm-es (3”) Xtra Fine LCD érintőkijelző Tru-Black technológiával
  • Széles E-bajonettes objektív-választék

* Valós, 16 megapixeles képek JPEG módban

Az új Handycam® NEX-VG20E kamera által a Sony tovább bővíti a kreatív lehetőségeket: segítségével mozifilm minőségű Full HD videók és nagyfelbontású fényképek készíthetők.

A manuális vezérlés a lehető legrugalmasabb kezelést nyújtja, amely által a NEX-VG20E tulajdonosok széles körben képesek kihasználni a kompatibilis E-bajonettes objektívek művészi képességeit. Kifinomult ergonómiával, továbbfejlesztett képalkotással és hangzással számos fejlesztést kínál az elismert NEX-VG10E kamerához képest – amely a világ első, cserélhető objektíves kamerája az amatőr kategóriában.

A 16,1 megapixel felbontással az Exmor APS HD CMOS szenzor kivételes kép- és hangminőséget biztosít, mely következtében még gyenge fényviszonyok között készült felvételeken sem látható zavaró képzaj. A 16 megapixeles fényképek RAW támogatása egyben azt is jelenti, hogy a DSLR felhasználókhoz hasonló szintű utólagos szerkesztésre is lehetőség van*.

Mindegy, hogy fénykép, vagy videófelvétel kerül éppen rögzítésre, a nagyméretű szenzorral rendkívül kifejező képek készíthetők, amely bármely DLSR készülék becsületére válna. Többek között gyönyörű, elmosódott hátterű (bokeh effektus) fényképek készíthetők a kompatibilis E-bajonettes objektívekkel.

A Full HD videofelvételeket AVCHD formátumban tárolja a kamera, ami mellett 50p vagy 25p (progresszív) felvételi mód is választható. A 25p minőség esetében további finomítás érhető el a Cinema Tone Gamma™ és Cinema Tone Colour™ funkciók alkalmazásával, hogy az eredmény teltebb, moziszerűbb legyen.

A hangfelvételekért a precíz technológiát felvonultató Quad Capsule Spatial Array mikrofon felel, amely sztereó és 5.1 csatornás hangzás felvételére egyaránt alkalmas. A megújult audio vezérlésen felül profi szintet képviselő jack csatlakozó található külső mikrofon illetve fejhallgató csatlakoztatására.

Számos ergonómiai fejlesztés segíti a felhasználót, hogy a HD video-, valamint fényképfelvételeket a lehető legnagyobb kényelemmel rögzíthesse. A kamera markolata ugyancsak továbbfejlesztésre került, így még stabilabb fogást nyújt. Az expozíciós értékek manuálisan is változtathatók a blende és más beállítások alkalmazásával, így a professzionális szintet képviselő vezérlőtárcsa akkor is rendelkezésre áll, amikor az LCD panel behajtott állapotban van.

A gombkiosztás ugyancsak áttervezésre került a gyakran használt funkciókat előtérbe helyezve. Így kerültek a különböző felvételi módok azonnal elérhetővé (blende, zársebesség, programozott AE), míg egy második REC gomb az alacsony szögből készülő felvételeket teszi még kényelmesebbé továbbá a kibővített fókusztárcsa teszi egyszerűvé a kezelhetőséget, hogy ne kelljen levenni szemünket a keresőről.

A felvételek szépen komponálhatók és visszanézhetők a 7,5cm/3″ Xtra Fine LCD kijelzőn, amely TruBlack technológiájának köszönhetően tiszta, magas kontrasztú képeket képes megjeleníteni. A kijelző akár 270 fokos szögben is forgatható, így kényelmes komponálást nyújt a kamerával még alacsony szögből való felvétel esetén is. Az érintőképernyő által a beállítások egyszerűen és gyorsan elérhetők.

A NEX-VG20EH Handycam® tartozéka a SEL18200 F3.5-6.3 E-bajonettes objektív. A széles, 11x optikai zoom tartomány és a beépített optikai SteadyShot (rázkódáscsökkentés) mellett a rugalmasan felhasználható objektív csendes és precíz autofókusz funkciót kínál a videó- és fotófelvételek során.

A kamerához további hétféle E-bajonettes objektív választható, hogy segítségükkel bármely kreatív elképzelés megvalósítható legyen. Sőt, az opcionális LA-EA2 közgyűrű alkalmazásával az A-bajonettes objektívek is munkára foghatók. A féligáteresztő tükör technológia fantasztikusan gyors fáziseltolásos autofókuszt tesz lehetővé, amely akkor is élesen láttatja a tárgyat, ha az éppen mozgásban van.

A NEX-VG20E Full HD E-bajonettes Handycam kamerával a Sony 2011. novemberében jelenik meg.

* Valós 16 megapixeles képfelbontás JPEG módban