Nikon Coolpix S4150 és S6150

0

A Nikon két új ultrakompakt modellel frissítette Coolpix S-szériáját.
A belépőszintű Nikon Coolpix S4150 és S6150 14 és 16 Mpixeles fényképezőgépek, optikájuk 5×-ös illetve 7×-es zoomátfogású.
Szolgáltatásaik között megtalálható a külön gombbal indítható 720p videófelvétel, az retusálás funkció, a smart porté üzemmód, és a témakövető autofókusz.

A Nikon Coolpix S4150 és S6150 főbb jellemzői:

  • CCD:
    • S4150: 14 Mpixel, 1/2,3″
    • S6150: 16 Mpixel, 1/2,3″
  • ISO80-3200 érzékenység
  • Objektív:
    • S4150: stabilizált, 5x-ös zoomátfogású, 26-130 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,2-6,5 fényerő, 10 cm-es makró közelpont
    • S6150: stabilizált, 7x-es zoomátfogású, 28-196 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,7-5,6 fényerő, 3 cm-es makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • karcsú felépítés
  • automatikus üzemmód, témamódok
  • LCD: 3″ 460e szubpixel, rezisztív érintésérzékeny
  • 1280×720 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) sztereó hanggal, max. 4 GB-ig, ill. fél óráig
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 20 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (S4150: 190 és S6150: 210 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

Részletes adatlapjaink hírünk alatti linkeinken érhetők el.

Nikon Coolpix S4150

Nikon Coolpix S6150

Nikon Coolpix S4150

Nikon Coolpix S6150

Nikon Coolpix S4150

Nikon Coolpix S6150

Nikon Coolpix S4150

Nikon Coolpix S6150

Sajtóközlemény:

A Nikon két új, divatos fényképezőgéppel bővíti COOLPIX termékcsaládját:
COOLPIX S4150 érintőképernyővel, valamint COOLPIX S6150 7x-es zoommal

Amszterdam, Hollandia, 2011. augusztus 24. – A Nikon Europe örömmel jelenti be a COOLPIX Style (S) sorozatot erősítő két új modelljét, amelyek új magasságokba emelik a vékony vázba bújtatott színes megjelenést és kifinomultságot. A két új modell egyike a rendkívül vékony COOLPIX S4150 intelligens érintéses vezérléssel, a másik modell pedig a nagy teljesítményű és kiválóan hordozható, 16 megapixeles kompakt COOLPIX S6150 7x-es zoomobjektívvel.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A COOLPIX S4150 és COOLPIX S6150 modellek egyaránt arra készültek, hogy késedelem nélkül megörökítsék az eseményeket. A szemrevaló, vékony COOLPIX S4150 mindenhova kiválóan hordozható, az egy érintéses, 720p HD-videofelvétel és egyéb funkciói pedig garantálják, hogy sikerüljön megörökíteni a kívánt pillanatot. A COOLPIX S6150 olyan kicsi, hogy akár zsebben vagy retikülben is elfér, de a teljesítménye kiváló tájképek és közeli fényképek készítését teszi lehetővé.”

Intuitív és szemrevaló – COOLPIX S4150
Nem kell többé okos és szép között választani. A COOLPIX S4150 olyan intelligens 14 megapixeles fényképezőgép, amely öt lenyűgöző színben, köztük vörös és bronz külsővel kapható. 2 centiméteres vékonyságával és 128 g-os pehelysúlyával pedig szinte észrevehetetlen. Ugyanakkor az emlékezetes pillanatok megörökítéséhez azonnal készen áll: az egy érintéses, HD- (720p) videofelvétel és az 5x-ös optikai zoom mindig biztosítja az eseményekhez való közelséget, legyen szó sportversenyről, koncertről vagy akár diplomaosztó-ünnepségről.

Az intuitív 7,5 cm-es, nagy felbontású, 460 000 képpontos érintőképernyős LCD-monitor könnyed használatot biztosít. Fényképezés módban az Érintéses kioldás révén a kép bármely részét megérintve választhat élességpontot. A fényképezőgép automatikusan beállítja a megfelelő élességet és az expozíciót a megérintett területre. Visszajátszás módban Festés és Diavetítés funkciók, valamint érintéses vezérlés teszik szórakoztatóvá a fényképek megtekintését és szerkesztését.

A kiváló technológiát és egyszerű használatot ötvöző COOLPIX S4150 nagy látószögű, 5x-ös NIKKOR zoomobjektívvel és 14 megapixeles CCD-képérzékelővel biztosítja a nagyítva is lenyűgöző, kiemelkedően részletgazdag felvételeket. A négy fejlett elmosódásgátló-funkció minimálisra csökkenti a téma mozgásából, a gyenge fényviszonyokból vagy a fényképezőgép rázkódásából eredő bemozdulás hatását. A képek már a kamerában is könnyedén szerkeszthetők az egyszerűen használható szűrőeffektusok révén: a Szelektív szín például monokrómmá alakítja a fényképet, majd a kiválasztott területet kiszínezi, a Csillagfény-effektus pedig csillogó hatást ad a fényes elemekhez.

A COOLPIX S4150 modell vörös, fekete, lila, bronz és ezüst színekben kapható.

Az igazi útitárs – COOLPIX S6150
A COOLPIX S6150 fejlett funkciói valóban kiemelkedőek, így ideális fényképezőgép azok számára, akik még közelebbről szeretnék szemlélni az eseményeket. A 28-196 mm-es optikai zoommal rendelkező, nagy látószögű, 7x-es NIKKOR zoomobjektív és a 16 megapixeles képérzékelő olyan tűéles felvételeket biztosít, hogy még a poszterméretű nagyítások is lenyűgözően mutatnak.

A kívánt felvétel elkészítése már nem is lehetne egyszerűbb. Állítsa a fényképezőgépet a témára, és érintse meg a 7,5 cm-es, nagy felbontású, 460 000 képpontos érintőképernyőt a kép élességének beállításához. Ha egy fénykép nem elegendő az emlékek visszaidézéséhez, a külön videofelvétel-gombbal azonnal könnyedén válthat fényképezésről filmezésre. Az érintőképernyőn lapozhat a képek között, ráadásul bármelyiküket kreatív módon szerkesztheti is. A COOLPIX S6150 beépített képszerkesztő funkciója olyan Nikon-technológiákat tesz hozzáférhetővé, mint a Gyors retusálás, az Aktív D-Lighting, a Lágy élesség és még sok más.

A négyféle fejlett elmosódásgátló technológia automatikusan csökkenti a fényképezőgép rázkódása, a téma mozgása és a gyenge fényviszonyok okozta hatásokat, így biztosítva a csodálatosan részletgazdag felvételeket. Lencsetag-mozgatásos rázkódáscsökkentés és további fejlett technológiák biztosítják a kiváló felvételeket, így a COOLPIX S6150 használatával még akkor is tiszta, éles képeket készíthet, ha mozgó témát fényképez teljes közelítés mellett.

A COOLPIX S6150 modell lila, fekete, vörös, rózsaszín és ezüst színekben kapható.

ViewNX 2
A ViewNX 2 olyan átfogó, integrált szoftvercsomag, amely lehetővé teszi a fényképek és videók gyors és könnyed importálását, böngészését, szerkesztését és megosztását. A rendkívül sikeres ViewNX szoftver alapján készült ViewNX 2 a PC-k operációs rendszereinek funkcióinál sokkal többet nyújtó felhasználóbarát programcsomag. Az újonnan beépített videoszerkesztő funkciókat egyenesen a Nikon díjnyertes digitális tükörreflexes termékeiből vettük át, így a felhasználók lenyűgöző videofelvételeket készíthetnek. A ViewNX 2 minden Nikon digitális fényképezőgép tartozéka, de ingyenesen letölthető az internetről is.

EXPEED C2
Az eredeti EXPEED képfeldolgozó rendszer a Nikon hosszú történelme során összegyűjtött tudásának és kifejlesztett technológiáinak legjavát ötvözte. A Nikon kiváló rendszerének legújabb fejlesztése, az EXPEED C2 pedig még tovább bővíti a fényképészet nyújtotta lehetőségeket továbbfejlesztett videofelvétellel, kiemelkedő érzékenységű teljesítménnyel és maximális képminőséggel. A kiváló fényképek és videók érdekében az EXPEED C2 maximalizálja az érzékelő teljesítményét, így élénk színű, alacsony képzajú, folyamatos színátmenetű, tiszta és életszerű képeket ad.

Nikon my Picturetown
Egyszerűen és biztonságosan tárolhatja fényképeit a Nikon my Picturetown (www.mypicturetown.com) ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja fényképeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. A 2 GB ingyenes tárhelyen több ezer fényképet tárolhat. Amennyiben még több helyre van szüksége, bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.