Panasonic Lumix DMC-FZ150

0

A Panasonic elkészítette DMC-FZ100-as gépének új, frissített változatát, a DMC-FZ150-et.

A gép részben örökölte a DMC-FZ100 optikáját, gyújtótávolsága 25-600 mm-nek megfelelő, vagyis 24×-es zoomátfogású, melyet 1,3×-es intelligens zoom egészít ki. A berázás ellen Power O.I.S. optikai stabilizátorral védekezhetünk. Az újdonság az, hogy a DMC-FZ150 lencséit nano bevonattal (Nano Surface Coating) látták el a beszűrődés és becsillanások csökkentésére.

A képérzékelőt azonban lecserélték, a DMC-FZ150-ben 12,1 Mpixeles, 1/2,3″ típusú CMOS szenzor dolgozik, mely a gyártó szerint jobb jel/zaj aránnyal dolgozik, mint az elődjében szereplő 14 Mpixeles változat. Az új többszörös zajszűrési eljárás (Multi-process Noise Reduction) tovább segít a zajosodás csökkentésében.

Videófelvételt továbbra is FullHD felbontásban készíthetünk, a tömörítés azonban napjaink fejlesztésének megfelelően AVCHD 2.0 kodekkel történik, így progresszív 1920×1080 pixeles videókat is menthetünk.

Az új géphez opcionálisan vásárolhatunk DMW-MS1 sztereó mikrofont, DMW-FL220 / FL360 / FL500 külső vakut, illetve DMW-RSL1 távkioldót.

A Panasonic Lumix DMC-FZ150 szeptembertől lesz kapható, ára az USA-ban 500 dollár lesz.

A Panasonic Lumix DMC-FZ150 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 12,1 Mpixel, 1/2,3″ CMOS
  • ISO100-3200 érzékenység, nagy érzékenységű automatikus módban akár ISO6400
  • Objektív: 24x-es zoomátfogás, 25-600 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-5,2 fényerő, 1 cm makró közelpont
  • Power O.I.S. optikai stabilizátor
  • elektronikus kereső
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • RAW formátum támogatása
  • LCD: 3″ 460e szubpixel, kihajtható, elfordítható
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés (60 kép/mp progresszív) max. 4 GB-ig, ill. fél óráig
  • 3D fotó mód
  • 12 kép/mp sorozat teljes felbontásban
  • 23 mezős automatikus és kézi élességállítás, arcfelismerés
  • 70 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (410 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

24-szeres szuperzoomos digitális fényképezőgépet mutat be a Panasonic, 50p Full HD videofelvételi képességgel: új LUMIX DMC-FZ150

Gyors reakcióidővel és teljes körű manuális vezérlési lehetőséggel *35 mm-es egyenérték: 25-600 mm

Wiesbaden, Németország (2011. augusztus 26.) – A mai napon a Panasonic piacra dobta új, szuperzoomos kompakt digitális fényképezőgépét, amely a népszerű LUMIX FZ-sorozat legfejlettebb tagja. Egyik legkülönlegesebb jellemzője az 1920 x 1080 pixeles full HD 60p (NTSC) / 50p (PAL) videofelvételi formátum, amely egyenletes mozgóképrögzítési lehetőséget biztosít.

A készülék kiváló minőségű, 25 mm-es ultranagy látószögű LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívvel, erőteljes, 24-szeres optikai zoommal, valamint a Panasonic legújabb Black Box Nano Surface Coating technológiájával rendelkezik, amely minimálisra csökkenti a szellemképességet és becsillanást okozó fényvisszaverődéseket. A nagy teljesítményű (35 mm-es egyenértéken számítva 25-600 mm-es) optikai zoom – a kép minőségét még digitális közelítés esetén is megőrző Intelligens Felbontás technológiát alkalmazó Intelligens Zoom funkció segítségével – akár 32-szeres erősségűre is fokozható.

A 12,1 millió pixeles MOS-érzékelő és a Venus Engine képfeldolgozó motor kombinációja mind érzékenység, mind sebesség tekintetében kivételes képrögzítési képességekkel ruházza fel az új modellt. AVCHD-üzemmódban NTSC esetén 1920 x 1080 pixeles, 60p sebességű, PAL-szabvány esetén 50p sebességű videofelvételt, míg teljes felbontás mellett másodpercenként 12 képkockás folyamatos nagy sebességű felvételt tesz lehetővé. Az objektív, az érzékelő és a képfeldolgozó együttesen jelentős szerepet játszik a képminőség javulásában, különösen a gyengén megvilágított témák megörökítése esetén.

A mindössze 0,1 másodperces, Fénysebességű Autofókusznak (Light Speed AF) köszönhetően még az ellebbenő fotózási lehetőségeket is nehéz lesz elszalasztani. Azonban a fényképezés valódi élményének biztosítása érdekében a felhasználók manuálisan is vezérelhetik a DMC-FZ150-et, és művészi kreativitásuk mind fotó, mind videó üzemmódban kifejezésre juthat. Emellett új Kreatív Vezérlés és Fotóstílus funkció, valamint számos más gyári beállítás is rendelkezésre áll benne. A Lumix népszerű iA (Intelligens Automata) üzemmódja minden felvételkészítési szituációban segít a felhasználóknak a legjobb eredmény elérésében. Hatékony kézremegés-korrigáló rendszere, a POWER O.I.S. most Aktív üzemmóddal bővült, amely akár járás közben is segít stabil videofelvételeket készíteni.

Mindehhez ráadásként a DMC-FZ150 „3D-fotó” üzemmódjával készített háromdimenziós képek VIERA 3D HDTV-n vagy más, MPO-kompatibilis 3D-berendezésen is lejátszhatók. Az MP4-formátumban rögzített videók átalakítás nélkül, közvetlenül megtekinthetők számítógépen vagy más hordozható elektronikus eszközön.

A DMC-FZ150 erőteljes zoomobjektívje, sokféle jellemzője és manuális vezérlési funkciói kompakt és hordozható formatervű házban kaptak helyet. Hihetetlen sokoldalúsága, valamint kiemelkedő fotózási és videofelvételi teljesítménye pedig bőségesen elegendő ahhoz, hogy a tapasztalt amatőr fotósok igényeit kielégítse.