Nikon Coolpix S2600, L25 és L26

0

Nikon Coolpix S2600

E gép megjelenéséről nemrég már esett szó. Egy alig 2 cm-es, fémvázas, egyszerű működésű kis kompaktról van szó, mely 14 megapixeles állókép, és 720 soros (HD) videófelbontást biztosít használója számára. Mindehhez 5x-ös optikai zoom, és jó pár kényelmi funkció társul, mint az elektronikus stabilizátor, az könnyű automata (Easy Auto) mód, az önálló témamód kiválasztás, vagy a képretus lehetőségek.

A Coolpix S2600 ezüst, fekete, piros, rózsaszín, és kétféle, speciális díszítésű lila, valamint fekete színben jelenik meg.

A Nikon Coolpix S2600 főbb jellemzői:

  • 19,5 mm vastag fémváz
  • 14 megapixeles CCD
  • EXPEED C2 feldolgozórendszer
  • 5x optikai zoom
  • HD (720p) videofelvétel
  • Easy Auto mód
  • Automata témakiválasztás
  • e-VR stabilizátor
  • Retus menü

Nikon Coolpix L25

A Coolpix L25 a kezdők számára készült. Szinte teljesen automatikus. A fotózást olyan szolgáltatások segítik, mint a mosolyra induló önkioldó, a bőrretus funkció, az elektronikus stabilizátor, a mozgás érzékelő és persze az Easy Auto mód, mely a helyzettől függően optimalizálja a beállításokat.

A készülék 10 megapixeles, optikája pedig 5x-ös zoomátfogású. Hátulján egy 3”-os képátlójú LCD található. Áramforrása két AA elem, vagy akkumulátor lehet.

A Coolpix L25 ezüst, fekete, piros és fehér változatban kerül majd a boltokba.

A Nikon Coolpix L25 főbb jellemzői:

  • 10 megapixeles CCD
  • EXPEED C2 feldolgozórendszer
  • 5x optikai zoom
  • HD (720p) videofelvétel
  • 3”-os (7,5 cm) LCD
  • Easy Auto mód
  • Mozgás észlelés
  • e-VR stabilizátor
  • Intelligens portré mód (bőrsimítással és mosoly indítású önkioldóval)

Nikon Coolpix L26

Az előző gép nagyobb felbontású testvére, mely azoknak készült, akik keveslik a 10 megapixelt. A CCD érzékelő ezúttal 16 megapixeles, de főbb képességeikben megegyeznek. Itt is egy 3”-os LCD-t kapunk, HD videofelvételt, és egy 5x-ös zoomátfogású (26-130mm ekv.) objektívet.

A Coolpix L26 testvérével együtt, már februárban boltokba kerülhet, ezüst, fekete és piros színekben. Ára kb. 120 dollár lesz.

A Nikon Coolpix L26 főbb jellemzői:

  • 16 megapixeles CCD
  • EXPEED C2 feldolgozórendszer
  • 5x optikai zoom
  • HD (720p) videofelvétel
  • 3”-os (7,5 cm) LCD
  • Easy Auto mód
  • Mozgás észlelés
  • e-VR stabilizátor
  • Intelligens portré mód (bőrsimítással és mosoly indítású önkioldóval)

Sajtóközlemény:

A Nikon három, könnyen használható fényképezőgéppel bővíti a COOLPIX sorozatot
A COOLPIX S2600, COOLPIX L25 és COOLPIX L26 bemutatása

Amszterdam, Hollandia, 2012. február 1. – A Nikon Europe három új kompakt kamerával bővítette a COOLPIX családot. A hármas tagjai az ultravékony, 14 megapixeles, 5-szörös optikai zoommal ellátott COOLPIX S2600, az egyszerű automatikus móddal ellátott COOLPIX L25 és a 16 megapixeles, egygombos videókészítést lehetővé tevő, funkciókban gazdag COOLPIX L26.

„Ez a három új készülék könnyed első lépéseket ígér a fényképezéshez” – tájékoztatott Nicolas Gillet a Nikon Europe termékmenedzsere. „A karcsú COOLPIX S2600 rengeteg funkcióval, nagy zoomtartománnyal rendelkezik, éles videoképet tud rögzíteni és automatikusan javítja az elmosódott részeket. A COOLPIX L25 és a COOLPIX L26 egyszerű megoldásokra törekszenek. Intelligens automatikájuk nagyszerű képet és videót készít minden helyzetben.”

Stílusosan egyszerű: a COOLPIX S2600
A mindössze 19,5 mm széles, zsebre vágható COOLPIX S2600 bárhová elvihető, így minden emlékezetes pillanat megörökíthető vele. Az éjszakai bulizás emlékei vagy a gyerek első mosolya kristálytiszta, éles képeken vagy 720p formátumú videón maradhat fenn.

A COOLPIX S2600 precíziós NIKKOR széles szögű objektívje egyesíti az 5-szörös nagyítású zoomot és a 14 megapixeles képérzékelőt, így a nagyítások kiemelkedően részletes képekből készíthetők el. A készülék könnyen hordozható, és egyszerű a használata; a számtalan automatikus funkció gondtalan fényképezést biztosít. Az egyszerű automatikus mód a fényviszonyokhoz igazodva kiválasztja a megfelelő beállításokat, az Automatikus programválasztó pedig kiválasztja az optimális motívumprogramot. Az elmosódó képek ellen négy elmosódáscsökkentő technológiát alkalmaz, köztük az e-VR (rázkódáscsökkentés) eljárást is.

Ha ki szeretné élni kreatív vágyait, a fényképezőgép saját retusáló menüjével számítógép nélkül, könnyedén felteheti a koronát a képekre; használható például a Szelektív színbeállítások funkció, amely a képeket monokrómmá teszi, majd a kiválasztott területre egy adott színt alkalmaz. A COOLPIX S2600 hat színben érhető el: ezüst, fekete, vörös és rózsaszín, valamint speciális, vonalrajzzal díszített lila és fekete.

Könnyű kezdés: a COOLPIX L25
A COOLPIX L25 modellel különösebb erőfeszítés nélküli is pompás felvételeket és videókat készíthet az, aki épp csak most kezdett fényképezni. Az egyszerű vezérlők és az intelligens technológia segítségével a 10 megapixeles fényképezőgép könnyedén megbirkózik a feladattal – így Önnek már nem kell.

Az egyszerű automatikus mód a fényviszonyokhoz optimalizálja a fényképezőgép beállításait, ezáltal a képek mindig látványosak lesznek. A beépített elektronikus rázkódáscsökkentés és mozgásérzékelés megelőzi a fényképezőgép rázkódását. A Intelligens portré rendszer pedig olyan funkciókat tartalmaz, mint a mosolyidőzítő és a bőrlágyító, amelyekkel bármikor tökéletes portré készíthető.

A COOLPIX L25 5-szörös nagyítású széles szögű zoomobjektívje mindent képre tud rögzíteni az éles közeliktől a lélegzetelállító csoportképekig. A nagy, 7,5 cm-es (3 hüvelykes) LCD-képernyőn könnyedén megtekinthetők a képek. A fényképezőgép normál AA méretű akkumulátorokkal működik, ezáltal bárhol gond nélkül használható.

A COOLPIX L25 modell fekete, vörös, ezüst és fehér színekben kapható.

Az élet fontos dolgaihoz: a COOLPIX L26
A COOLPIX L26 egy újabb, rendkívül egyszerűen használható fényképezőgép, amely a fényképek és videók rögzítését valódi élménnyé varázsolja. A 16 megapixeles, 5-szörös optikai zoommal rendelkező NIKKOR széles szögű objektív, a 7,5 cm-es (3 hüvelyk) LCD-monitor és a 720p formátumú videorögzítés mindent biztosít, ami az élet fontos pillanatainak rögzítéséhez szükséges.

Az egyszerű automatikus mód és az egygombos videorögzítési lehetőség a fényképek és videók rögzítését valódi élménnyé varázsolja. A közeliktől kezdve a családi csoportképekig a nagy megapixelszám és az éles, 5-szörös optikai zoommal rendelkező NIKKOR objektív kristálytiszta képeket nyújt, amelyekből remek nagyítások készíthetők. A képek és videók könnyedén feltölthetők a telefonra vagy a számítógépre, ezáltal egyszerűen megoszthatók a családdal és a barátokkal.
A COOLPIX L26 fekete, vörös és ezüst színben kapható.

ViewNX 2
A ViewNX 2 olyan átfogó, integrált szoftvercsomag, amely lehetővé teszi a fényképek és videók gyors és könnyed importálását, böngészését, szerkesztését és megosztását. A rendkívül sikeres ViewNX szoftver alapján készült ViewNX 2 a PC-k operációs rendszereinek funkcióinál sokkal többet nyújtó felhasználóbarát programcsomag. Az újonnan beépített videoszerkesztő funkciókat egyenesen a Nikon díjnyertes digitális tükörreflexes termékeiből vettük át, így a felhasználók lenyűgöző videofelvételeket készíthetnek. A ViewNX 2 minden Nikon digitális fényképezőgép tartozéka, de ingyenesen letölthető az internetről is.

EXPEED C2
Az eredeti EXPEED képfeldolgozó rendszer a Nikon hosszú történelme során összegyűjtött tudásának és kifejlesztett technológiáinak legjavát ötvözte. A Nikon kiváló rendszerének legújabb fejlesztése, az EXPEED C2 a fényképészet nyújtotta lehetőségeket még tovább bővíti továbbfejlesztett videofelvétel, nagy érzékenység és maximális képminőség biztosításával. A kiváló fényképek és videók érdekében az EXPEED C2 maximalizálja az érzékelő teljesítményét, így élénk színű, alacsony képzajú, folyamatos színátmenetű, tiszta és életszerű képeket ad.

Nikon my Picturetown
Egyszerűen és biztonságosan tárolhatja fényképeit a Nikon my Picturetown (www.mypicturetown.com) ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja fényképeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. A 2 GB-nyi ingyenes tárhelyen több ezer fényképet tárolhat. Amennyiben még több helyre van szüksége, bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.