Nikon Coolpix S30 az egész családnak

0

A Nikon Coolpix S30-at az egész család számára tervezték. Akár a szülők, akár a gyerekek használhatják, hiszen kibírja a játszótér, kirándulás, vagy a strand megpróbáltatásait. 3 méter mélységig vízálló, és kibírja a 0,8 méterről való leejtést is. Úgy alakították ki, hogy kisebb kezekben is könnyen hozzáférhető legyen minden gomb, melyek nagyobbak az átlagosnál. Egyszerűen kezelhetővé tették a menüt is, így a gyermekek számára is egyértelmű a kezelése. A jobbára automata működést kínáló fényképezőgépben egy sor vicces képeffektus is kiválasztható. Az elkészült képek könnyedén megoszthatók a Nikon Picturetown weboldalon, ahol 2 GB ingyen tárhely áll majd rendelkezésünkre.

A Coolpix S30 10 megapixeles CCD képérzékelőt kapott, a gyors működést pedig egy EXPEED C” processzor garantálja. Az objektív 3x-os optikai zoomátfogású, mely kisfilmes értéken 29-87mm-nek felel meg. Anti-blur móddal és elektronikus stabilizátorral (e-VR) is ellátták.

Ha videót szeretnénk rögzíteni vele, legfeljebb 1280 x 720 pixeles (HD) felbontásig merészkedhetünk. A hátsó LCD 6,7 cm képátlójú, vagyis 2,7”-os.

A Nikon Coolpix S30 fehér, fekete, kék és rózsaszín változatban kerül forgalomba.

A Nikon Coolpix S30 főbb jellemzői:

  • 3 méterig vízálló
  • Ellenáll 0,8 m-ről történő leejtésnek
  • 10 megapixeles CCD
  • EXPEED C2 feldolgozórendszer
  • 3x-os optikai zoom (29-87mm ekv.)
  • Anti-blur mód
  • e-VR stabilizátor
  • Kreatív képeffektusok
  • HD (720p) videófelvétel
  • 2,7”-os LCD kijelző

Sajtóközlemény:

Vidám családi fényképezőgép
A Nikon bemutatta a COOLPIX S30 modellt

Amszterdam, Hollandia, 2012. február 1. – A Nikon Europe ma bejelentette a világ első kifejezetten családi fényképezőgépét – a gyerekektől a nagyszülőkig mindenkinek nagyszerű választás. A COOLPIX S30 vízálló, ütésálló, nagy gombjai vannak, a menürendszerei pedig egyszerű, így a fényképezőgépet az egész család könnyedén birtokba veheti. A 10 megapixeles érzékelő, a NIKKOR 3-szoros optikai zoommal ellátott objektívje, a 6,7 cm-es (2,7 hüvelyk), nagy felbontású LCD-képernyő, a 720p formátumban rögzíthető videó és kamera beépített, szórakoztató szűrői gondoskodnak arról, hogy mind a gyerekek, mind a felnőttek olyan fényképezőgéppel örökítsék meg az életet, amely valóban használható.

„Elég megnézni, hogy az S30 milyen képet eredményez bárki kezében, és világossá válik, hogy ez a fényképezőgép különleges” – fejtette ki Nicolas Gillet, a Nikon Europe termékmenedzsere. „A 10 megapixeles érzékelő és a 3-szoros optikai zoom egyértelművé teszi, hogy az S30 nem játékszer, kimagasló képminőséget biztosít mind az álló, mind a mozgóképek esetén. Különösen büszkék vagyunk a fényképezőgép ergonómiájára. A kiemelkedő objektív és a beépített vaku segítségével a COOLPIX S30 tökéletes a családi pillanatok megosztására a gyerekekkel.”

Robusztus, egyszerű és vidám
A COOLPIX S30 modellt akcióra tervezték: masszív szerkezete kibírja az aktív használatot otthon, a játszótéren, a strandon és bárhol máshol is. Három méter mélységig vízálló, és 0,8 méter magasból leejtve sem esik baja, így biztos lehet benne, hogy az egész család számára minden helyzetben felhőtlen öröm lesz a fényképezés.

Az S30 az apró kezekben is biztosan áll, nagy, egyérintéses gombjaival pedig könnyedén készíthető fénykép, vagy rögzíthető kristálytiszta, 720p formátumú videó. A kidolgozás a gyerekek eszközhasználatához idomul; elrendezése szimmetrikus, és nagy kioldógombbal rendelkezik mindkét oldalon – egy a fényképeknek, egy a videóknak –, így a fényképezőgép használata gyorsan elsajátítható. A kiemelkedő objektív és a beépített vaku a készülék közepén található, ezáltal az ujjbegyek garantáltan a képen kívül maradnak.

A felhasználói felület áttekinthető és egyszerű, a menüben pedig félkövér, színes ikonok segítik a könnyű navigálást. Az automatikus kikapcsolási funkciója három perc üresjárat után kikapcsolja a fényképezőgépet, hogy takarékoskodjon az AA méretű akkumulátorokkal.

A család kreatív tagjait a fényképezőgép beépített szűrői villanyozhatják fel, amelyekkel személyessé tehetik a fényképeket.

Kiemelkedő képminőség
Az S30 rendelkezik a Nikon COOLPIX fényképezőgépektől elvárható minden képfeldolgozási képességgel, így a fényképek mindig lenyűgözők lesznek. Az automatikus elmosódásgátló technológia (beleértve az automatikus rázkódáscsökkentést) és a mozgásérzékelés segítségével még a legnyughatatlanabbakról is éles kép készíthető. A NIKKOR 3-szoros optikai zoommal ellátott objektívje (29-87 mm) számtalan helyzetben használható a mindennapok különlegességeiről készült közeliktől a barátok portréján át a családi csoportképekig.

A COOLPIX S30 négy színben érhető el: fehér, fekete, rózsaszín és kék.