Az Év Esküvőfotósa 2012.

0

Döntés született a Pillanart Magyart Esküvőfotós Szövetség és a Nikon – Az Év Esküvőfotósa 2012 címmel kiírt pályázatán, melyre 1877 nevezés érkezett. Hazánk első esküvőfotós megmérettetésén négy kategóriában osztottak ki elismeréseket, de díjazták a legfiatalabb tehetséget és a közönség kedvencét is. Az év esküvőfotósa Szipli Tamás lett.

További részletek és pályamunkák az alábbi sajtóközleményben.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Kiosztották a NIKON – Az Év Esküvőfotósa 2012 pályázat díjait

A PILLANART Magyar Esküvőfotós Szövetség nyílt fotópályázatot hirdetett az esküvői fotográfiát újszerű látásmódban, kreatívan művelő fotográfusok részére. Magyarország első esküvőfotós megmérettetése várakozásokon felüli érdeklődés mellett zajlott, 165 pályázótól 1877 nevezés érkezett, melyből egy öttagú zsűri választotta ki a díjazottakat. Az ünnepélyes díjkisztót a Halászbástya Étteremben vasárnap tartották.

A PILLANART Magyar Esküvőfotós Szövetség idén hirdette meg először az esküvői fotográfiát újszerű látásmódban, kreatívan művelő fotográfusok részére a NIKON – Az Év Esküvőfotósa 2012 pályázatot. Ezzel fontos állomásához érkezett a hazai esküvőfotós szakma, hiszen Magyarországon ez az első ilyen témájú megmérettetés. A pályázat célja, hogy az alkotók bemutatkozási lehetőségén túl elismertebbé tegye a fotográfián belül azt a műfajt, ami a legtöbb fotográfust foglalkoztatja.

A 2012. február 13-án zárult pályázatra négy kategóriában a tavalyi év során készült képeket lehetett beküldeni. Ahogy várható volt, a legtöbb fotó a Kreatív portrék kategóriába érkezett.

A NIKON – Az Év Esküvőfotósa 2012 pályázat zsűrizésére 2012. február 25-én került sor a Columbus Pub hajón. A zsűrizés (a döntő kivételével) nyilvános volt és azt bárki figyelemmel kísérhette a Fotoklikk internetes portálon is. Az öttagú zsűri tagjai Barakonyi Szabolcs az Index fotóriportere, Baricz Kati fotóművész, Studinger András cinematográfus, Szabó Zoltán fotográfus és Vancsó Zoltán fotográfus voltak.

A pályázat fődíját a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó pályázó nyerte el:

Az Év Esküvőfotósa Szipli Tamás    

Az Év Esküvőfotója Szita Márton képe lett  

A kategóriákban az alábbi eredmények születtek:

Az átalakulás varázsa kategória
1. díj Juhász Balázs
2. díj Buknicz Tímea
3. díj Szita Márton

IGEN kategória
1. díj + az Év Esküvőfotója Szita Márton
2. díj Szipli Tamás
3. díj Daróczi Csaba

Kreatív portrék kategória
1. díj Kummer János
2. díj Vigh Csaba
3. díj Szipli Tamás

A buli kategória
1. díj Herman Péter
2. díj Sentei Sándor
3. díj Szipli Tamás

A legfiatalabb tehetség különdíj
Herman Péter

Közönségdíj
Sentei Sándor

        

A pályázat képei korlátkiállítás formájában március 13-tól április 14-ig a WestEnd City Centerben láthatók. A díjazott képek és a pályázatról minden információ megtalálható a www.palyazat.pillanart.hu portálon.