Sony DT 55-300mm F4,5-5,6 SAM

0

Új objektív a Sony A-bajonettes kínálatban. A DT 55-300mm F4,5-5,6 SAM kimondottan APS-C szenzoros DSLR és SLT fényképezőgépekhez készült, és ahhoz képest, hogy ezeken a gépeken 82,5-450mm-nek megfelelő gyújtótávolság tartományt nyújt, meglehetősen kicsi és könnyű objektívről van szó.

Az optikát csendes Smooth Autofocus Motor (SAM) AF meghajtással látták el, 12 lencsetagja közül pedig egy ED lencse felel a színhelyes képvisszaadásért. A szép, egyenletesen mosott hátteret 7 lekerekített rekeszlamellája biztosítja.

A 460 grammos objektív 0,27x-es nagyításra képes, közelpontja 1,4 méter. Elejére 62mm-es szűrőket csavarhatunk.

A 55-300mm-es Sony telezoom szeptemberben kerül a boltokba, várhatóan 300 dollár körüli áron.

Sajtóközlemény:

Gyors és csendes telezoom a Sonytól
Bemutatkozik a DT55-300 mm F4.5-5.6 objektív

Az A-bajonettes APS-C szenzorokkal rendelkező kamerákhoz kifejlesztett, stílusos megjelenésű objektív elérhető áron hozza közelebb az eseményeket minden fotóshoz.

A portréktól a természet- és sportfotózásig a Sony új SAL55300-as zoom objektíve minden helyzetre megoldást nyújt. Az 55‒300 mm-es gyújtótávolság nagy átfogást kínál, maximális értéknél megfelel a 450 mm-es szuper teleobjektívek gyújtótávolságának (35 mm-es fényképezőgépek esetében). Ez még a természetfotósok számára is elegendő lehet.

A nagyon csendes, Smooth Auto Focus motor (SAM) ideális partner a gyors autofókusz-követéssel rendelkező, féligáteresztő tükrös fényképezőgépek számára. Még abban az esetben is, ha a tárgy mozgásban van, a gyors fókusz segítségével képkockáról képkockára tudják tartani az élességet, még a Full HD videofelvételek készítése közben is.

A SAL55300-as objektív fejlett optikai tulajdonságokkal rendelkezik annak érdekében, hogy a nagy felbontású új generációs szenzorok megfelelő partnere lehessen. Ahogy a Sony prémium G optikái esetében megszokott, egy plusz ED (Extra-Low Dispersion) lencsetag csökkenti a kromatikus aberrációt a közepes, illetve nagy gyújtótávolságok esetében. A meggyőző MTF (Modulation Transfer Function) értékek garantálják a legkisebb részletek jó minőségű rögzítését.

Az új objektív várhatóan ősszel kerül a magyar üzletekbe.