Sony PlayMemories programcsomag

0

A NEX-5R-rel egyidőben egy ingyenesen letölthető szoftvercsomagot is birtokba vehetnek a Sony gépek tulajdonosai, melyekkel tovább javíthatják fényképezőgépük szolgáltatásait, vagy összekapcsolhatják egyéb Sony eszközökkel, illetve a webes megosztóoldalakkal.

A csomag a következő szoftvereket kínálja:

“Picture Effect+” – a fényképezőgép képeffektusain túl további hatásokat adhatunk fotóinkhoz.

„Bracket Pro” – gyors sorozatban 2 vagy 3 képet készít a gép különböző beállításokkal, melyeket ezután szerkeszthetünk, vagy kiválaszthatjuk a legjobban sikerültet.

“Multi Frame NR” – sorozatban készült képeinket egyesíti a szoftver, egy zajtalanabb végeredményt hozva lérte.

“Photo Retouch” – képszerkesztő lehetőségek, világosság, kontraszt, telítettség állítással, bőrlágyítással, átméretezéssel és egyéb utómunka lehetőségekkel.

A Sony egyéb alkalmazásokkal is bővíti majd a szoftverkészletet, mint például az időeltolásos exponálás, a mozi-fotó mód (képsorozat mozgóképpé alakítása), a mobileszközökről való távvezérlés, illetve a közvetlen, online feltöltés lehetősége.

A csomag részét képező PlayMemories Online szoftverrel Sony BRAVIA tévénket tehetjük alkalmassá a tárolt fotóink és mozgóképeink visszanézésére.

A PlayMemories Mobile alkalmazás Androidra és iOS rendszerre készül, és lehetővé teszi, hogy gépünk Wi-Fi kapcsolatán keresztül (egyelőre csak a NEX-5R-ben) mobiltelefonra, vagy tabletre töltsük fotóinkat, vagy ilyen eszközről vezéreljük a fényképezőgépet.

A PlayMemories Studio segítségével az elkészült fotók és videók Playstation 3-on rendszerezhetők, szerkeszthetők, és visszajátszhatók. A szoftver a 4K felbontású televíziókat is támogatja.