Sony HDR-AS15

0

Extrém sportokhoz és különleges terepviszonyokhoz tervezte a Sony legújabb akciókameráját a HDR-AS15-öt, mely 30 képkocka/mp-es Full HD videofelvételre képes MPEG-4 AVC/H.264 formátumban, tömege pedig mellékelt akkumulátorával sem haladja meg a 90 grammot. Az apró kamera így szinte észrevétlenül rögzíthető sisakon, biciklin, vagy a mellékelt fejpánton. Alaptartozéka egy vízálló tok is, mellyel megóvhatjuk az időjárás viszontagságaitól.

A készülék lelke egy Exmor R CMOS érzékelő, szeme pedig egy Carl Zeiss Tessar objektív, 170 fokos látószöget biztosít. A felvételek Memory Stick Micro (M2) vagy Micro SD/SDGC kártyákra menthetők.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Budapest, 2012. augusztus 29.

Kalandra fel!

Wifis Action Cam a Sonytól

Az új HDR-AS15 Action Cam ultra-kompakt Full HD kamerával az extrém sportok rajongói mostoha időjárási körülmények és nehéz terepviszonyok között is kiváló minőségű felvételeket készíthetnek.

Az Action Cam akkumulátorral együtt mindössze 90 grammot nyom. A kamera egyszerűen illeszthető sisakhoz, biciklihez vagy sí szemüveghez, de opcionálisan használható fejpánttal és vízálló tokkal is. A nagyméretű felvétel gombbal indítható a további kézhasználatot nem igénylő felvétel.

A nagy érzékenységű Exmor R CMOS szenzor tiszta, zajmentes videofelvételt biztosít gyenge fényviszonyok közepette is.

A Carl Zeiss Tessar objektívek ultra széles, 170 fokos rálátást tesznek lehetővé a környezetre, míg a SteadyShot képstabilizáló segítségével tiszta, rázkódásmentes felvétel készíthető, akármilyen rázós terepen is történnek az események.

Ötféle videorögzítés mód áll rendelkezésre, a legjobb minőségű Full HD 30p-től az extra hosszú felvételi időt biztosító VGA-ig. Két speciális lassított felvételi mód is használható, négyszeres és kétszeres lassítással.

Az Action Cam-et egy tartós, vízálló tokkal csomagolják, hogy akár esőben, akár hóban, vagy 60 m-es vízmélységig is képes legyen felvételt készíteni. A biciklizés, hiking, szörf és wakeboard rajongói már a megjelenéstől kezdve hozzájuthatnak az opcionális kiegészítőkhöz: a fejpánthoz, a biciklikormány-tartóhoz és a vízálló fejtartó kithez. A kiegészítők sora tovább fog bővülni egy dönthető adapterrel, amely többféle látószöget biztosít, míg a markolattal ellátott LCD képernyő egység a hordozható kézi kamera stílusú felvételt teszi lehetővé. Tervben van egy eszköz, amely megállítja a kondenzációt és egy vízálló ház, amely a vízalatti felvételek kép- és hangminőségének javításához járul hozzá.

A kamera Memory Stick Micro (M2) és Micro SD/SDHC memóriakártyákat képes kezelni.

Az ingyenes PlayMemories Mobile alkalmazás használatával a videók közvetlenül továbbíthatóak okostelefonra vagy táblagépre wifin keresztül. Az alkalmazás révén az Action Cam távolról is irányítható a mobil-eszközökkel.

p>Az új HDR-AS15 Action Cam 2012. október közepétől érhető el Európában.