Leica újdonságok

0

Három új fényképezőgépet jelentett be a Photokinán a Leica. Közülük a legnagyobb a középformátumú S-rendszer friss modellje – a Leica S2 utódja – melyet egyszerűen csak Leica S néven hoznak forgalomba. Legfőbb újdonsága a megújult szenzor és feldolgozó alaplap, mely gyorsabb kibővített érzékenységet, jobb képminőséget és persze gyorsabb képfeldolgozást ígér. Megújult és javult az autofókusz is, és olyan új szolgáltatásokat kapunk, mint a Szürkekártya mód, vagy a beépített GPS modul. A gép hátuljára egy 3″-os, 922 000 képpontos LCD kapott helyet. Felbontása a régi (37,5 megapixel), érzékenysége pedig ISO100 és 1600 között állítható. A gép idén decembertől lesz kapható 22 ezer dolláros árcédulával.

A középformátumú Leica rendszer három új objektívvel is gazdagodik Super-Elmar-S 24mm F3,5 ASPH, Vario-Elmar-S 30-90mm F3,5-5,6 ASPH és TS-APO- Elmar-S 120mm F5,6 ASPH néven.

Leica M-E néven egy egyszerűsített távmérős gépet is kapunk, melynél az M9 modell volt az alap. Meghagyták a 18 megapixeles fullframe CCD szenzort és az említett márkatárs keresőjét és LCD-jét, de kevesebb szolgáltatást kapunk, mint korábban. Mindezért 5500 dollárt kell majd fizetni a Leica M-E szeptemberi megjelenésekor.

A digitális távmérős M-rendszer legújabb tagja is egyszerűsített névvel érkezik, szimplán csak Leica M-ként. Állítólag a széria következő darabjait sem fogják számozni. Az új „M” egy fullframe 24 megapixeles CMOS képérzékelővel büszkélkedhet. Végre élőképet és 1080 soros videófelvételi képességet is kapunk, 24 vagy 25 kocka/mp-es frissítési sebességgel. A 920 ezer képpontos LCD-vel érkező Leica M csak jövő év elején kerülhet a boltokba valamivel 7000 dollár alatt.