Új kompakt Olympus ultrazoomok: SZ-15, SZ-16, SH-50

0

Az Olympus három új ultrazoom kompakt fényképezőgépet jelentett be, melyek az SZ, illete SH szériát erősítik.

Az SZ-14 utódjaként megjelent SZ-15 és SZ-16 modellek igen hasonlóak, alapjukat is az SZ-14 jelenti. Mind az SZ-15, mind az SZ-16 immár 16 Mpixel felbontásúak, az SZ-16 ráadásul CMOS szenzorral rendelkezik, melyből már könnyű kitalálni, hogy videófelvétel során akár FullHD felbontásra is képes.
A 24×-es zoomátfogású objektívet az SZ-14-től örökölték.

Olympus SZ-15

Olympus SZ-16

Olympus SZ-15

Olympus SZ-16

Olympus SZ-15

Olympus SZ-16

Olympus SZ-15

Olympus SZ-16

Olympus SZ-15

Olympus SZ-16

Olympus SZ-15

Olympus SZ-16

A 16 Mpixeles Olympus SH-50 egy fokkal komolyabb gép, bár optikájának zoomátfogása és gyújtótávolsága is megegyezik a fenti két modellével, fényereje telében azokénál jobb (f/6,9 helyett f/5,9).
Ezen túlmenően manuális módot is kínál, mely kreatívabb fotózást is lehetővé tesz.
Különbség még a rendelkezésre álló gyors sorozat (10 kép/mp 16 Mpixelen).

CMOS szenzorának köszönhetően szintén van lehetőség FullHD videófelvételre, a hangfelvétel ekkor két csatornán, sztereóban történik.

Olympus SH-50

Olympus SH-50

Olympus SH-50

Olympus SH-50

Olympus SH-50

Olympus SH-50

Az Olympus SZ-15 és SZ-16 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő:
    • SZ-15: 16 Mpixel effektív felbontású CCD, 1/2,3″
    • SZ-15: 16 Mpixel effektív felbontású CCD, 1/2,3″
  • Érzékenység:
    • SZ-15: ISO100-1600
    • SZ-16: ISO100-6400
  • Objektív: 24x-es zoomátfogás, 25-600 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,0-6,9 fényerő, 3 cm-es makró közelpont
  • kereső nincs
  • csak automatikus üzemmódok
  • Kijelző: 3″ LCD, 460e szubpixel
  • Videófelvétel:
    • SZ-15: 1280×720 pixeles videórögzítés monó hanggal max. fél óráig
    • SZ-16: 1920×1080 pixeles videórögzítés monó hanggal max. fél óráig
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

Az Olympus SH-50 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 16 Mpixel BSI-CMOS, 1/2,3″
  • Objektív: 24x-es zoomátfogás, 25-600 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,0-5,9 fényerő, 3 cm-es makró közelpont
  • kereső nincs
  • automatikus üzemmódok és teljes kézi mód
  • Kijelző: 3″ LCD, 460e szubpixel
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés monó hanggal max. fél óráig
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

A részletes specifikációkat adatlapjaink tartalmazzák, melynek linkjei hírünk alatt találhatók.

Sajtóközlemény:

Az Olympus többtengelyes technológiája több szinten is új mércét állít fel

A STYLUS Traveller sorozat a kompaktok magasabb osztályát definiálja
A világ első 5 irányú Movie IS képstabilizátora örökre megváltoztatja a kategória szabályait

2013. január 8, Hamburg – Egy új dolog bemutatkozása, egy új technológia, egy új világ megismerése! Az Olympus innovációi újra megdobogtatják a szíveket – most éppen a hobbi fotósokét a közepes árkategóriájú, nagy zoommal ellátott STYLUS Traveller kompaktjaival: az új SH-50, SZ-16 és SZ-15 gépekkel. A Traveller vezérmodell SH-50 manuális („M”) üzemmóddal, illetve több tengelyes képstabilizátorral (IS) rendelkezik, mely a világon elsőként érhető el kompakt fényképezőgépben. A hibrid 5-tengelyes Movie IS annyira hatékony, hogy segítségével szó szoros értelmében futás közben is elmosódástól mentes Full HD videofelvételeket készíthetünk. A hagyományos remegés és bólintás kompenzáció mellett az objektív tengelyei mentén történő mozgások – például a vízszintes és függőleges elmozdulás is kiküszöbölésre kerül. Az SH-50 és az SZ-16 is fejlett iHS szenzorral és képfeldolgozási technológiákkal emeli a képminőség szintjét – még gyenge fények esetén is. Mindkét gép kínál emellett telefotó makró funkciót és nagysebességű, 120fps videofelvételt – a vezérmodellen HD-ben elérhető lassított lejátszásra alkalmas videó formátumban. Mindhárom Traveller fényképezőgép felülmúlja riválisait a 24x (25-600mm*) optikai zoommal ellátott, szuper-nagylátószögű objektívjével, illetve szuper-felbontású zoom funkciójával, mely a zoom faktort duplájára növeli – így akár 48x zoomot is használhatunk látható képminőség-romlás mellett. A €299,99 áron kapható SH-50 ideális minden ambiciózus fotós számára, de az SZ-16 is az iHS technológia kreatív megoldásait kínálja mindössze €219,99 áron. Az SZ-15 a legkisebb kiadással megszerezhető új Traveller modell, mely így is 24x optikai zoomot kínál. Az SH-50 és SZ-16 fekete, ezüst és fehér színben érhető el. Az SZ-15 fekete, ezüst és piros színben kapható €199,99 áron. Mindhárom Traveller gép 2013 márciusától érhető el.

Nagyon stabil
Az igazság minden kompakt gép esetében az általa biztosított képminőséget vizsgálva dől el. A kategória legfejlettebb technológiáit ujjaik alatt érző SH-50 tulajdonosok igazi vizuális tűzijátékot tapasztalhatnak meg. Nagy zoom faktor használatakor, illetve gyenge fények esetén is az SH-50 a legjobb iHS technológiai megoldásokat és az élvonalat képviselő képstabilizátor rendszerét állítja hadrendbe az elmosódott, életlen felvételek ellen. A 3 tengelyes Photo IS egyszerűen a kompakt gépekben valaha megtalálható leghatékonyabb képstabilizátor rendszer, a hibrid 5 tengelyes Movie IS pedig az első digitális-mechanikus hibrid rendszerű stabilizátor, melyet kompakt kategóriájú fényképezőgépben helyeztek el.

A hagyományos optikai IS rendszerek általában csak a bólintás, illetve oldalirányú mozgás hatásainak kiküszöbölésére képesek, míg a 3 tengelyes Photo IS az objektív elejétől a végéig futó képzeletbeli tengely mentén keletkező mozgások ellen is véd. Ez kiemelt fontosságot kap, ha kézből, nagy zoom faktor használata mellett készítünk felvételeket, hiszen a legkisebb bemozdulás is arányosan nagyobb problémát – életlenséget – okozhat. A hibrid 5 irányú Movie IS rendszer még kifinomultabb. A mechanikus és digitális stabilizátor technológia igen hatékony ötvözetét használva öt különféle mozgástípus ellen nyújt védelmet: a mechanikus rész a bólintás, oldalirányú remegés, és a forgó mozgások ellen, míg a szenzor alapú digitális rész a függőleges és a vízszintes ellen (Az objektív felülete által meghatározott sík mentén). A hagyományos bólintás és remegés ellen védő videofelvételi képstabilizátorok erősen korlátozott képességeivel szemben a hibrid 5 tengelyes Movie IS rendszer annyira stabil, hogy segítségével akár mozgás közben is remegéstől, elmosódástól mentes felvételeket rögzíthetünk. Egyszerűen, az LCD kijelző megérintésével indíthatunk remegéstől mentes ** Full HD videofelvételeket anélkül, hogy megszakítanánk utunkat. Sőt, menet közben történő filmfelvétel alatt is nyugodtan nagyíthatunk a felvenni kívánt témánkra a zoom használatával.

Nagyon érzékeny
Ha az SH-50 jellemzőit látva egy tükörreflexes gép műszaki adatlapja jut eszünkbe, az nem a véletlen műve. A mechanikus 5 irányú IS képstabilizátor először az Olympus high-end Mikro-NégyHarmados gépében, az OM-D-ben mutatkozott be. Ugyancsak meglepő lehet az „M” mód – a rekesz és az expozíció manuális beállításának lehetősége. Az SH-50 az iHS technológiával felvértezve – a legújabb generációs TruePic VI képprocesszor és a 16 megapixeles, hátulról megvilágított CMOS szenzor ötvözetét használva – a képzaj minimálisra csökkentésében és a rossz fényviszonyok mellett elérhető minőségi felvételek készítésében jeleskedik. Az SZ-16 ugyancsak CMOS szenzort és igen komoly feldolgozási sebességre képes TruePic V processzort kapott. Mindkét gép az iHS technológiát kiváló optikai jellemzőkkel kombinálja: 6400 ISO, Fast AF és egy sor automatikus felvételi módot kínál – például az állvány nélküli csillagfény, vagy az i-Auto üzemmódot a legnagyobb kihívást jelentő körülmények között is megdöbbentően jó képminőség érdekében. Az SZ-16 az életlenség ellen remek kettős képstabilizátort és Multi-motion Movie IS rendszert vonultat fel, míg az SZ-15 árkategóriában szintén kiváló stabilizátort kínál: a Dual IS kifinomult szenzor-eltolásos algoritmusát.

Nagyon részletes
A 25 – 600mm* tartománnyal rendelkező 24x optikai zoom objektív egyik nagy előnye, hogy egy szempillantás alatt, várakozási idő nélkül készíthetünk közelképeket úgy, hogy közben nem megyünk közelebb a témához, illetve nem cserélünk objektívet. Mindhárom Traveller modell ezzel a spontán, lenyűgöző felvételi lehetőségeket nyújtó zoom potenciállal rendelkezik – ráadásul mindhárom gép telefotó makró, illetve szuper felbontású zoom funkciót is kínál, melynek használatával a zoom faktor – megduplázásával – akár 48x értékre növelhető a hagyományos digitális zoomoknál tapasztalható, észrevehető minőségromlás nélkül. A telefotó makró funkció által a 600mm ekvivalens gyújtótávolság és akár 40 cm tárgytávolság használatával elképesztően részletgazdag makrófelvételek készíthetők. A háttér életlenítésével professzionális hatású bokeh érhető el közeledésre érzékeny témáink – például egy rovar – megzavarása nélkül.

Nagyon egyszerű
Formátum kiválasztása és a felvétel gomb megnyomása. Film felvételéhez és megosztásához az SH-50 a legegyszerűbb módot kínálja a leginkább megfelelő formátum gyors kiválasztásának biztosításával, még a felvétel indítása előtt – 1080 Full 60i HD, 1080 Full 30p HD, vagy akár 240fps nagysebességű videofelvétel áll rendelkezésünkre. Az 1080 Full 60i HD ideális, ha kiváló minőségű, nagyfelbontású videofelvételeket szeretnénk rögzíteni, míg az 1080 Full 30p HD formátum ahhoz nyújt megfelelő megoldást, ha a film egyes pillanatait lenyűgöző állóképként is fel szeretnénk használni. A nagysebességű filmfelvétel funkció az SZ-16 modellen is elérhető. Ennek segítségével az igen gyors mozgások, például a sportesemények és állatok mozgásának eddig rejtett – emberi szem számára nem követhető – pillanatai nagymértékű lassítással történő visszajátszáskor szemünk elé tárulhat.

Ugyancsak igen praktikus a 11 Mágikus szűrő, mely mindhárom új Traveller modellben megtalálható – és melyek többsége állóképek és videók felvételéhez is alkalmazható. A felvételek ráadásul vezeték nélküli adatátvitellel közösségi oldalakra továbbíthatók Eye-Fi™ vagy – az SH-50 és SZ-16 esetén – opcionális FlashAir™ kártyával egy felhasználóbarát okostelefon alkalmazáson keresztül.

Nagyon értékes
A nagy zoom teljesítményű fényképezőgépek között az új Traveller modellek meglepően kompaktak és kedvező áron kaphatók – nem beszélve a gyönyörű és stílusos kivitelükről. A modern és az időtlen elegáns keveréke, az új design által a fényképezőgépnek már a birtoklása is öröm. A Traveller triád 2013 márciusától érhető el. Az SH-50 és SZ-16 fekete, ezüst és fehér színben, €299,99 és €219,99 áron, míg az SZ-15 fekete, ezüst és piros színben €199,99 javasolt fogyasztói áron kerül forgalmazásra.

Kiemelt jellemzők

SH-50
Képminőség

  • 24x optikai zoommal felszerelt extra-nagylátószögű (25-600mm*) objektív a fantasztikus közelképekhez
  • A világ elsőként kompakt fényképezőgépbe épített, hibrid öt irányú Movie IS képstabilizátor és 3 irányú Photo IS képstabilizátor – az eddig általánosan használt képstabilizátorokkal szemben összehasonlíthatatlanul hatékony bemozdulás-kiküszöböléssel akár nagyobb zoom faktor használata, vagy menet közben történő felvétel esetén is
  • iHS technológia pontosan a kívánt felvétel elkészítéséhez gazdag színárnyalatokkal és alacsony képzajjal – a felvételi körülményektől függetlenül
  • 16 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS szenzor a nagyfelbontású, fantasztikus minőségű, nagyképernyős videók és nagy méretben nyomtatható fotók készítéséhez, gyenge fényviszonyok között is
  • 1080 Full 60i illetve 30p HD videofelvétel hangrögzítéssel az ideális videó formátum választásának lehetőségével
  • 720p HD (120fps), illetve HVGA (240fps) nagysebességű felvétel a gyors mozgások minden pillanatát feltáró lassított lejátszáshoz
  • Szuper-felbontású zoom funkció az optikai zoom tartomány digitális, látható minőségromlás nélküli növeléséhez (fotók és videók)
  • Telefotó makró üzemmód az akár 40cm tárgytávolságú téma részleteit lenyűgöző módon megjelenítő közelképek felvételéhez

Használhatóság

  • 3” méretű, érintésérzékeny, színes LCD (460,000 képpontos) kijelző a felvételek egyszerű megkomponálásához, megtekintéséhez, illetve megosztásához
  • M (manuális) üzemmód a rekesz és expozíciós idő manuális beállításához
  • Érintéses kioldó a kijelzőn megérintett témára fókuszálással és a kép automatikus elkészítésével

Kreativitás és sokoldalúság

  • Multi Recording funkció fotók és videók egyszerre, illetve egymás után történő felvételéhez
  • Live Guide az egyszerű kezeléshez – még kezdők számára is
  • Mágikus szűrők a fotók és videofelvételek kreatív effektezéséhez

Tárolás és megosztás

  • FlashAir™ kompatibilitás jelszóval védett felvételek átviteléhez kiválasztott okostelefonokra és közösségi oldalakra
  • Eye-Fi™ memóriakártya kompatibilitás a képek weboldalakra, vagy számítógépre történő automatikus, vezeték nélküli feltöltéséhez
  • Ingyenes iOS és Android szoftver letöltés képek szerkesztéséhez és közösségi oldalakon történő megosztásához okostelefonon, vagy tábla PC-n keresztül

SZ-16 és SZ-15
Képminőség

  • 24x optikai zoommal felszerelt extra-nagylátószögű (25-600mm*) objektív a fantasztikus közelképekhez
  • iHS technológia pontosan a kívánt felvétel elkészítéséhez – a felvételi körülményektől függetlenül (csak SZ-16)
  • Multi-motion Movie IS képstabilizátor a mozgás közben felvett hangos 1080p Full HD videofelvételek bemozdulásmentes rögzítéséért (csak SZ-16)
  • TruePic V képprocesszor a kiváló színreprodukcióért és a lehető legkisebb mértékű képzaj érdekében (SZ-15: TruePic III+)
  • 1080 Full 30p HD videofelvétel hangrögzítéssel, első osztályú minőségű filmek készítéséhez és Full HD TV-n történő megjelenítéshez (csak SZ-16)
  • 720p HD videofelvétel hangrögzítéssel, kiváló minőségű HD filmek készítéséhez (SZ-15)
  • 16 megapixeles CMOS szenzor a nagyfelbontású, fantasztikus minőségű, nagyképernyős videók és nagy méretben nyomtatható fotók készítéséhez, gyenge fényviszonyok között is (SZ-15: CCD szenzor)
  • Kettős képstabilizátor a gyorsan mozgó témák bemozdulás-mentes felvételéhez
  • Szuper-felbontású zoom funkció az optikai zoom tartomány digitális, látható minőségromlás nélküli növeléséhez (csak fotók)
  • 120fps (640×480), illetve 240fps (320×240) nagysebességű felvétel a gyors mozgások minden pillanatát feltáró lassított lejátszáshoz (csak SZ-16)
  • Telefotó makró üzemmód az akár 40cm tárgytávolságú téma részleteit lenyűgöző módon megjelenítő közelképek felvételéhez

Kreativitás és sokoldalúság

  • Fotó és videoklip funkció a képek és mozgóképek egymás után történő rögzítéséhez (csak SZ-16)
  • Mágikus szűrők a fotók és HD videofelvételek kreatív effektezéséhez

Tárolás és megosztás

  • 3” méretű, színes LCD (460,000 képpontos) kijelző a felvételek egyszerű megkomponálásához, megtekintéséhez, illetve megosztásához
  • FlashAir™ kompatibilitás jelszóval védett felvételek átviteléhez kiválasztott okostelefonokra és közösségi oldalakra (csak SZ-16)
  • Eye-Fi™ memóriakártya kompatibilitás a képek weboldalakra, vagy számítógépre történő automatikus, vezeték nélküli feltöltéséhez
  • Ingyenes iOS és Android szoftver letöltés képek szerkesztéséhez és közösségi oldalakon történő megosztásához okostelefonon, vagy tábla PC-n keresztül (csak SZ-16)

35mm ekvivalens
** Elmosódás szélsőséges felvételi körülmények között előfordulhat
A FlashAir a Toshiba Corporation bejegyzett védjegye
Az Eye-Fi az Eye-Fi, Inc. bejegyzett védjegye