Pentax Optio WG-3 és WG-10 vízálló kompaktok

0

A Pentax Ricoh frissítette Optio WG vízálló fényképezőgépeit tartalmazó szériáját, s három új tagot jelentett be.

A Pentax Optio WG-3, WG-3 GPS és WG-10 modellek közös tulajdonsága a vízállóság, ütésállóság és robusztus kivitel.
Míg az Optio WG-3 14 méterig vízálló, az olcsóbb WG-10-et 10 méteres mélységig vihetjük magunkkal a víz alá. A WG-3 elejére szegmenses kijelző is került.

Specifikációikat tekintve is találunk eltérést, míg a WG-3 16 Mpixeles CMOS szenzort kapott, a WG-10-be 14 Mpixeles CCD került, emellett a WG-10 örökölte az elődök 28-140 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú f/3,5-5,5 fényerejű objektívét, a WG-3 gépekbe új fejlesztésű fényerős zoom került, 25-100 mm-nek megfelelő fókusztávolsággal és f/2-4,9 fényerővel.
A WG-3 a CMOS szenzornak köszönhetően FullHD videófelvételre is képes.

Pentax Optio WG-3

Pentax Optio WG-3

Pentax Optio WG-3

Pentax Optio WG-3

Pentax Optio WG-3 GPS

Pentax Optio WG-3 GPS

A Pentax Optio WG-3 (GPS) főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 16 Mpixel, 1/2,3″ CMOS szenzor, szenzorstabilizálás
  • ISO125-6400 érzékenység, manuális érzékenység megadás
  • Objektív: 4x-es zoomátfogás, 25-100 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,0-4,9 fényerő, 1 cm-es makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • robusztus felépítés, vízállóság 14 méterig, ütésállóság 2 méterről
  • automatikus üzemmódok
  • GPS vevő (csak a WG-3 GPS modellben)
  • LCD: 3″ 460e szubpixel
  • 1920×1080 pixeles videófelvétel 30 kép/mp frissítéssel (29 percig)
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 70 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (240 kép egy feltöltéssel CIPA ajánlású mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

Pentax Optio WG-10

Pentax Optio WG-10

Pentax Optio WG-10

Pentax Optio WG-10

A Pentax Optio WG-10 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 14 Mpixel, 1/2,3″ CCD, szenzorstabilizálás
  • ISO80-6400 érzékenység, manuális érzékenység megadás
  • Objektív: 5x-ös zoomátfogás, 28-140 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,5-5,5 fényerő, 1 cm-es makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • robusztus felépítés, vízállóság 12 méterig, ütésállóság 1,5 méterről
  • automatikus üzemmódok
  • LCD: 2,7″ 270e szubpixel
  • 1280×720 pixeles videófelvétel 30 kép/mp frissítéssel (29 percig)
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 97 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (260 kép egy feltöltéssel CIPA ajánlású mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

Sajtóközlemény:

PENTAX WG-3 és PENTAX WG-3 GPS

Felsőkategóriás outdoor fényképezőgép, 14 méteres vízállósággal, nagy fényerejű zoom objektívvel és dupla rázkódásvédelemmel

A PENTAX MAGYARORSZÁG örömmel jelenti be a PENTAX WG-3 és WG-3 GPS digitális kompakt fényképezőgépeket. A PENTAX kínálatában a legjobb vízállósági és ütésállósági tulajdonságokkal bíró fényképezőgépe fényerős zoom objektívvel és dupla rázkódásvédelemmel szerelve érkezik, kivételes felvételeket biztosítva a víz alatt és felett is.

A megbízható, strapabíró WG széria felsőkategóriás modelljének fejlesztett WG-3 és WG-3 GPS a széria legjobb vízállósági (14 méterig vízálló) és ütésállósági teljesítménnyel (ellenáll az ütésnek 2 méteres magasságból leejtve is) rendelkezik. A fényképezőgép új, 4x optikai zoommal szerelt nagy fényerejű objektívvel (f/2.0, nagylátószögnél); magas érzékenységű, hátsó megvilágítású CMOS szenzorral; és új generációs képfeldolgozó motorral érkezik a tökéletes, nagyfelbontású, zajmentes képekért – akár a víz alatt, éjszaka, vagy rossz fényviszonyok között is. Az olyan kiemelkedő jellemzők, mint a -10°C-os fagyállóság; dupla rázkódásvédelem; FullHD videofelvétel; és széles, 3 incses kijelző; alkalmassá teszik a WG-3 és WG-3 GPS fényképezőgépeket a legkülönfélébb helyzetekhez való alkalmazkodáshoz. A PENTAX WG-3 GPS fejlett GPS funkciókat is magában rejt, rögzítve a pozíciós adatokat a fényképekre – a nyomás, magasság, vízmélység értékekkel; rendelkezik digitális iránytűvel és vezeték nélküli töltési funkcióval.

Főbb jellemzők

1. Strapabíró konstrukció, 14 méterig vízálló, mindez akár 2 órás folyamatos üzemelés mellett
A légmentes felépítést továbbfejlesztve, a PENTAX 14 méterre növelte a WG-3 és WG-3 GPS vízállóságát – az elődmodell 12 méteres vízállóságával szemben -, mindez akár 2 órán át tartó folyamatos üzemelés mellett)(az IPX8 vagy JIS Class 8 vízállósági kategóriával megegyező teljesítmény), de ütésállóságot*, porállóságot**, fagyállóságot***, és nyomásállóságot**** is biztosít. Mindezek a tulajdonságok a WG-3 és WG-3 GPS fényképezőgépeket megbízható társsá teszik a legextrémebb helyzetekben is.
*A PENTAX tesztelési szabványa alapján (2 méteres magasságból, 5cm vastag furnérlemezre ejtve), a MIL-Standard 810Fm 516.5-Shock módszerét alkalmazva.
** A PENTAX tesztelési szabványa alapján, IPX6 vagy JIS Class 6 kategóriával megegyező teljesítmény.
*** A PENTAX tesztelési szabványa alapján, mely szerint a fényképezőgép ellenáll a –10°C-os fagynak is.
**** A PENTAX tesztelési szabványa alapján, mely szerint a fényképezőgép ellenáll 100kg nyomásnak is.

2. Nagy fényerejű 4x optikai zoom objektív, f/2.0 rekesszel a 25mm-es nagylátószögnél
Az új fejlesztésű f/2.0 rekesszel szerelt (nagylátószögnél) fényerős objektív még rossz fényviszonyok között is garantálja a bemozdulástól és zajtól mentes fényképeket. A négyszeres átfogású, 4.5mm-18mm (kb. 25mm-100mm-es átfogással ekvivalens 35mm-es formátumra számítva), sokoldalú objektív biztosítja a széles körben felhasználhatóságot: makró fényképezéstől, a nagylátószögű tájképeken át a teletartományban készített portrékig. A fényépezőgép intelligens digitális zoomja kb. 28.8-szeresre növeli az átfogást – elérve a 720mm-es szuper-telefotó tartományt (35mm-es formátumra számítva), anélkül, hogy romlana a képminőség.

3. Nagyteljesítményű, hátsó megvilágítású CMOS szenzor
A WG-3 és WG-3 GPS csúcstechnológiás, hátsó megvilágítású CMOS szenzorral érkezik, amely nagy érzékenységgel és alacsony zajkarakterisztikával rendelkezik, és biztosítja az adatok gyors kiolvasását. Az új generációs képfeldolgozó motorral párosítva, a szenzor képes az ISO6400-as érzékenységre 16 megapixeles felbontás mellett. A legújabb generációs képfeldolgozásnak köszönhetően poszter méretű nagyítások készítése is lehetséges a tiszta, éles, színekkel teli fényképekből.

4. Dupla rázkódásvédelem a bemozdulástól mentes képekért
A WG-3 és WG-3 GPS dupla rázkódásvédelme a szenzoreltolásos SR (Shake Reduction) mechanizmust kombinálja a digitális SR móddal, melyek együtt hatékonyan csökkentik az felvétel közbeni esetleges bemozdulásokat hosszú záridő alkalmazása, vagy videofelvétel esetén.

5. Hat LED Makró fény a közeli fényképezéshez
A WG-3 és WG-3 GPS rendelkezik az innovatív Digital Microscope móddal, mely lehetővé teszi a mikroszkopikus világ gyakran szabad szemel nem látható részleteinek megörökítését. Az objektív körül elhelyezett makró LED fényeknek köszönhetően mindig elég fény éri a témát, még akkor is, ha a közel tartott fényképezőgép a természetes fény nagy részét kitakarja. Az exponálás pillanatában automatikusan erősebben világító LED-ek segítségével mindig elég rövid záridőt alkalmazhatunk a bemozdulástól mentes képekért. A tartozékok között egy makró támasztékot is találunk a hosszú ideig tartó megfigyelésekhez, biztosítva az 1 cm-es minimális fókusztávolságot. A LED-ek segítségül szolgálnak önarckép készítésénél is, mindig mutatva, hány arc van épp a képen. Ezen felül a LED-ek szükség esetén zseblámpaként is használhatóak.
* A Digital Microscope módban a felvétel 2.0 megapixelre csökken (16:9-es képaránnyal).

6. Full HD videofelvétel
A WG-3 és WG-3 GPS a Full HD videofelvételeket H.264 felvételi formátummal kódolja, lehetővé téve a jó minőségű, hosszú klipeket (1920 x 1080 pixel, 16:9 képarány) 30 kép/másodperces képfrissítéssel. A fényképezőgép high-speed camera funkciót* is rejt slow-motion visszajátszáshoz, illetve fast-forward movie funkciót** az egyszerű kreatív felvételi technikákhoz. A micro-HDMI (Type D) csatlakozón keresztül külső eszközökön is lejátszhatjuk a Full HD felvételeket.
*Ebben a módban a felbontás 1280 x 720 pixel.
**Ebben a módban a felbontás 640 x 360 pixel.

7. Méretes, nagyfelbontású, széles 3.0-incses LCD kijelző
A WG-3 széria modelljei méretes, nagyfelbontású (460.000 képpontos), 16:9-es képarányú, 3 incses LCD kijelzővel rendelkeznek. Az eredeti PENTAX AR (Anti-Reflection) bevonat csökkenti a tükröződéseket, biztosítva a jó láthatóságot még erős napsütésben is, ráadásul horizontálisan és vertikálisan is 170°-os betekintési szög teszi lehetővé a nyakatekert helyzetekben is a fényképezést.

8. Fejlett GPS funkciók (csak a WG-3 GPS modellekben)
A PENTAX WG-3 GPS fejlett GPS funkciókat is magában rejt, rögzítve a pozíciós adatokat a fényképekre – a nyomás, magasság, vízmélység értékekkel; rendelkezik digitális iránytűvel és vezeték nélküli töltési funkcióval.
* A helymeghatározás adatai a mellékelt szoftver segítségével erősíthetőek meg (csak Windows verzió).

9. Vezeték nélküli töltés (csak a WG-3 GPS modellekben)
A WG-3 GPS kompatibilis a vezeték nélküli Qi (inductive power standard) töltési rendszerrel, amely egyszerűen a Qi-kompatibilis töltőre helyezve automatikusan feltölti a beépített akkumulátort. Mivel ennél a töltési módszernél nem szükséges az akkumulátor ki- és behelyezése, így jelentősen csökken a vízzáró rétegek sérülésének a veszélye.

10. Egyéb jellemzők
I. Segédkijelző a fényképezőgép elején (idő, nyomás és magasságmérő kijelzésére)(csak a WG-3 GPS-ben)
II. Két távkioldó érzékelő (elöl és hátul)
III. Digitális vízmérték
IV. O-CC135 övre rögzíthető tok (külön megvásárolható)
V. O-CC1352 védőburkolat (külön megvásárolható), mely megvédi a fényképezőgépet a karcolásoktól és szennyeződésektől
VI. O-LA135 Objektív Adapter (külön megvásárolható), mellyel 20mm-ig nagyítható a látószószög (35mm formátumra számítva) a DW-5 RICOH Wide Conversion Lens segítségével
VII. O-ST1352 úszó szíj (Float strap) (külön megvásárolható), mely a víz felszínén tartja a fényképezőgépet
VIII. Auto Picture mód a legalkalmasabb fényképezési mód automatikus kiválasztásához 16 különböző mód közül
IX. Digital Wide mód az ultranagylátószögű képek komponálásához (kb. 19mm-es nagylátószöggel ekvivalens látószög 35mm-es formátumra számítva) két különböző képből
X. Karabíneres szíj (mellékelve) hátizsákra vagy alkalmas helyre való rögzítéshez
XI. 12 digitális filter a kreativitás kifejezéséhez
XII. Képnézegető, szerkesztő, és rendszerező szoftver mellékelve: MediaImpression 3.6.2LE (Windows verzió kompatibilis Windows 8-cal) és MediaImpression 2.2LE (Macintosh verzió kompatibilis Mac OS X 10.8-cal)
XIII. Kompatibilitás Eye-Fi wireless LAN SD memóriakártyákkal

PENTAX WG-10

A középkategóriás outdoor fényképezőgép – vízállóság és ütésállóság a felhőtlen fényképezésért.

A PENTAX MAGYARORSZÁG örömmel jelenti be a PENTAX WG-10 digitális kompakt fényképezőgépet. A kisméretű és könnyű váz hasznos funkciók tárházát sorakoztatja fel, beleértve a 10 méterig vízállóságot, ütésállóságot, biztosítva, hogy a fotózás önfeledt szórakozás legyen.

A megbízható, strapabíró WG széria belépő modelljének fejlesztett WG-10 mindenki számára egyszerűvé, élvezetessé és önfeledtté teszi az outdoor és víz alatti fényképezést. A kisméretű és könnyű váz ellenére a WG-10 kimagaslóan teljesít a legnehezebb szituációkban is: 10 méteres mélységig használható víz alatt, mindezt akár két órán át tartó folyamatos üzemelés mellett; 1,5 méteres magasságból leejtve is ellenáll az ütésnek; és a -10°C-os fagy sem okoz problémát. Rengeteg egyéb fejlett funkcióval is rendelkezik, mint az eredeti PENTAX Digital Microscope mód, amely a mikroszkopikus világba is betekintést enged, lehetővé téve a szemmel gyakran nem látható részletek megragadását. A WG-10 minden szempontból alkalmas a különböző felhasználási területekre, a mindennapi életképek megörökítésétől, a kalandorok által támasztott kihívásokig.

Főbb jellemzők

1. Strapabíró konstrukció a 10 méteres víz- és ütésállóságért
A léghatlan kialakítás nem csak 10 méterig teszi vízállóvá a WG-10-est (mindezt akár két órán át tartó folyamatos üzemelés mellet)(az IPX8 vagy JIS Class 8 vízállósági kategóriával megegyező teljesítmény), de ütésállóságot*, porállóságot**, fagyállóságot***, és nyomásállóságot**** is biztosít.

*A PENTAX tesztelési szabványa alapján (1,5 méteres magasságból, 5cm vastag furnérlemezre ejtve), a MIL-Standard 810Fm 516.5-Shock módszerét alkalmazva.
** A PENTAX tesztelési szabványa alapján, IPX6 vagy JIS Class 6 kategóriával megegyező teljesítmény.
*** A PENTAX tesztelési szabványa alapján, mely szerint a fényképezőgép ellenáll a –10°C-os fagynak is.
**** A PENTAX tesztelési szabványa alapján, mely szerint a fényképezőgép ellenáll 100kg nyomásnak is.

2. Digital Microscope mód
A WG-10 rendelkezik az innovatív Digital Microscope móddal, mely lehetővé teszi a mikroszkopikus világ gyakran szabad szemel nem látható részleteinek megörökítését. Az objektív körül elhelyezett LED makró fényeknek köszönhetően mindig elég fény éri a témát, még akkor is, ha a közel tartott fényképezőgép a természetes fény nagy részét kitakarja. Az exponálás pillanatában automatikusan erősebben világító LED-ek segítségével mindig elég rövid záridőt alkalmazhatunk a bemozdulástól mentes képekért. A tartozékok között egy makró támasztékot is találunk a hosszú ideig tartó megfigyelésekhez, biztosítva az 1 cm-es minimális fókusztávolságot.
* A Digital Microscope módban a felvétel 2.0 megapixelre csökken (16:9-es képaránnyal).

3. Kíváló minőségű képek a legújabb super-resolution technológiával
A nagyfelbontású 14 megapixeles szenzor és feldolgozó processzor csúcstechnológiás képfeldolgozást biztosít, poszter méretű nagyítások készítését is lehetővé téve a tiszta, éles, színekkel teli fényképekből.

4. HD videofelvétel
A WG-10 HD video funkciója jó minőségű videofelvételeket rögzít (1280 x 720 pixeles felbontás, 16:9 képarány, 30 kép/másodperc). A fényképezőgépen több szerkesztőfunkció is található, így az elkészült mozgóképekből kiragadhatunk egyetlen képkockát, vagy címet illeszthetünk a felvétel elejére és végére. A micro-HDMI (Type D) porthoz csatlakozva pedig külső eszközön is lejátszhatjuk az elkészített felvételeket.

5. Nagy, 2.7” LCD kijelző
A WG-10 nagy, 2.7” LCD kijelzővel érkezik, 16:9-es képaránnyal és kb. 230,000 képponttal. Az eredeti PENTAX AR (Anti-Reflection) bevonat csökkenti a zavaró tükröződéseket, még napsütéses időben is lehetővé téve a fényképezést és az elkészült felvételek visszanézését.

6. 5X optikai zoom, 28mm-es nagylátószöggel
A kompakt felépítésű fényképezőgép 5x optikai zoommal rendelkezik (5mm-25mm; 28mm-140mm-rel ekvivalens átfogás 35mm-es formátumra számítva). A nagy átfogású objektívvel a különböző helyzetekben is használható, nagylátószögű tájképektől a tele tartományban készített portrékig.

7. Tripla rázkódásvédelem a különböző típusú bemozdulások kiküszöbölésért
(1)Pixel Track SR mechanizmus
Állóképek készítésénél ez a kifinomult digitális rázkódásvédelmi mechanizmus hatékonyan kompenzálja a fényképezőgép bemozdulását.
(2)Digital SR mód*
Amennyiben a fényképezőgép rossz fényviszonyokat érzékel, automatikusan megemeli az érzékenységet, akár ISO6400-ig, lehetővé téve a rövidebb záridő alkalmazását.
(3)Movie SR mód**
Videofelvétel közben ez a digitális rázkódásvédelmi mechanizmus hatékonyan kompenzálja szoftveres módon a fényképezőgép apróbb bemozdulásait, biztosítva a gyönyörű, elmosódástól mentes videofelvételeket.
* Ebben a módban a felvétel 5.0 megapixelre csökken (2592 x 1944 pixel).
** Ebben a módban a látószög szűkebb lesz mint normál felvétel esetén.

8. Egyéb jellemzők
I. Nagysebességű arcfelismerés, önarckép segédlettel (Self Portrait Assist mode)
II. O-CC1182 védőburkolat (külön megvásárolható), mely megvédi a fényképezőgépet a karcolásoktól és szennyeződésektől
III. O-ST1352 úszó szíj (Float strap) (külön megvásárolható), mely a víz felszínén tartja a fényképezőgépet
IV. Auto Picture mód a legalkalmasabb fényképezési mód automatikus kiválasztásához 16 különböző mód közül
V. 12 digitális filter a kreativitás kifejezéséhez
VI. Digital Wide mód az ultranagylátószögű képek komponálásához (kb. 21mm-es nagylátószöggel ekvivalens látószög 35mm-es formátumra számítva) két különböző képből
VII. Képnézegető, szerkesztő, és rendszerező szoftver mellékelve: MediaImpression 3.6.1LE (Windows verzió kompatibilis Windows 8-cal) és MediaImpression 2.2LE (Macintosh verzió kompatibilis Mac OS X 10.8-cal)
VIII. Kompatibilitás Eye-Fi wireless LAN SD memóriakártyákkal