Canon EOS-100D

0

A Canon kihozta eddigi legkisebb méretű tükörreflexes fényképezőgépét, mely Európában EOS-100D néven kerül forgalomba (USA-ban: Rebel SL1 néven). Az apróság 117 x 91 x 69 mm, és a váz önmagában 370 grammot nyom.

A nagyobb EOS-700D modellhez hasonlóan 18 megapixeles APS-C méretű CMOS érzékelővel és DIGIC 5 feldolgozórendszerrel látták el. Érzékenysége ISO100 és 12800 között változtatható (ISO25600-ig kiterjeszthető).

Az automata élességállításért a 9 pontos (középen keresztszenzoros) Hybrid CMOS AF II rendszer felel, mely az EOS M-ben meglévő rendszer továbbfejlesztett változata. Ebben a modellben már a szenzor 80%-át fedi le a fázisérzékelésen alapuló terület.

Sorozatban 4 kép/mp-re képes, videóban pedig Full HD minőségre 30 vagy 24 kocka/mp sebességgel. A záridő 30-1/4000 mp között állítható a vakuszinkron pedig max. 1/200 mp lehet. A hangfelvétel mono, de a gép oldalán sztereó mikrofon bemenet található.

Hátsó LCD-je 3″-os, 1,04 millió képpontos, és érintésérzékeny, mint a nagyobb modellé, de kihajtható helyett most fixen beépítettet kapunk. Az adatok SD/SDHC és SDXC kártyákra menthetők. Áramforrása a mellé adott LP-E12 lítium-ion akkumulátor.

A fényképezőgép május végére várható a boltokba 650 dolláros nyitóáron. Megvásárolható lesz a régi 18-55mm-es, és az új 18-55mm STM objektívvel is. Utóbbi külön 250 dollárba kerül majd.

A Canon EOS-100D főbb tulajdonságai:

  • 18 megapixeles APS-C CMOS érzékelő
  • DIGIC 5 feldolgozórendszer
  • ISO100-12800 (kiterjesztve: 25600) érzékenység
  • Hybrid CMOS AF II élességállító rendszer
  • 9 AF-pont (középső keresztszenzor)
  • 30-1/4000 mp záridő
  • Max. 1/200 mp vakuszinkron idő
  • Full HD videó (30/24 fps), mono hangfelvétellel és zoommal
  • 4 kép/mp sorozat
  • 3″-os, 1,04 millió képpontos, fix érintőképernyő
  • Lítium-ion akkumulátor és töltő
  • SD/SDHC/SDXC kártyák támogatása
  • 370 grammos váz

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szabadon szárnyalhat a kreativitás – itt az új EOS 700D és az EOS 100D

Budapest, 2013. március 21. – A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata ma két új, kiváló minőségű taggal gyarapította belépő szintű, DSLR családját – az EOS 700D és az EOS 100D típusú fényképezőgépekkel. A két modell – amelyekkel együtt érkezik egy új alap zoom objektív is, az EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS STM – kiemelkedő, 18 megapixeles (MP) felbontást és egyszerű, érintőképernyős kezelést kínálnak, így minden pillanat egyszerűen megragadható és újraélhető velük, mégpedig lenyűgöző részletességgel, felhasználói ismeretektől függetlenül.

Az EOS 700D a Canon jelenleg legfejlettebb belépő szintű EOS modellje. Az 5 kép/mp sebességű sorozatfelvétellel, a széles, 9 pontos, kereszt típusú AF-rendszerrel és az állítható dőlésszögű Clear View II LCD érintőképernyővel ez a fényképezőgép ideális lehet mindazok számára, akik tovább kívánják csiszolni a fényképezéssel kapcsolatos ismereteiket. Az EOS 100D, az eddigi legkisebb és legkönnyebb APS-C DSLR sokféle egyszerű beállítási lehetőséget kínál, a fényképezőgépbe beépített funkcióismertetővel – így tökéletes azoknak is, akik most első alkalommal kívánják felfedezni a professzionális fotózás világát. Az új EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM típusú objektív mindkét új EOS fényképezőgéphez ideális normál zoomobjektívnek: a Canon élvonalbeli optikai képstabilizátor- és léptetőmotor-technológiáinak egyesítésével minimálisra csökkenti a képek elmosódását és folyamatos, szinte teljesen néma fókuszálást biztosít videózáskor.

EOS 700D – szabadon szárnyalhat a kreativitás

Az EOS 700D lelke a Canon által tervezett és gyártott 18,0 megapixeles APS-C Hibrid CMOS szenzor és a DIGIC 5 képfeldolgozó processzor, amely kiemelkedő felbontást nyújt – így minden körülmények között részletgazdag és ragyogó színű képek készítésére ad lehetőséget. A max. 5 kép/másodperc sebességű sorozatfelvételre képes EOS 700D sokféle téma megragadásához ideális, legyen szó gyorsan zajló akcióról, lenyűgöző tájképekről, vagy éppen a családtagok és ismerősök gyönyörű portréjáról. A natívan 100–12800 ISO-tartományban használható EOS 700D-vel figyelemre méltó részletességű képek készíthetők a problémás, alacsony megvilágítású körülmények között is.

Az EOS 700D speciális AF-rendszere 9 nagy teljesítményű, kereszt- típusú pontot használ a képmező egészén szétterítve a nagyobb fókuszálási sebesség és pontosság érdekében, így a fotós mindig fókuszban tudja tartani a kívánt tárgyakat, még akkor is, ha azok mozognak. Mivel a fókuszpontok kézi kiválasztására és beállítására is van lehetőség, illetve a gép teljesen automatikus módban is használható, az EOS 700D a tanulni vágyó fényképészek számára ideális lehetőség a kísérletezésre a különféle kompozíciókkal, hogy egyre biztosabban mozognak a fotózás világában.

Az EOS 700D új, leegyszerűsített, 360°-ban forgatható tárcsájával egyszerűen és gyorsan érhetők el a fényképezőgép különféle felvételi módjai. A 7,7 cm-es (3,0”), állítható dőlésszögű Clear View LCD II érintőképernyővel szintén roppant egyszerűen, különféle szögekből nézve is kényelmesen módosíthatók a beállítások, illetve komponálhatók meg, készíthetők el és tekinthetők át a képek. A Canon középkategóriás EOS-modelljeitől kölcsönzött új, külső borítás emellett ellenállóbbá és tartósabbá teszi a gép házát.

EOS 100D – egy DSLR, amelyet sosem akar majd otthon hagyni

Az EOS 100D kategóriájának legkisebb és legkönnyebb APS-C DSLR fényképezőgépe – kellően kompakt ahhoz, hogy az ember mindenhová magával vigye és lenyűgöző minőségben örökítse meg kalandjait. Egy mindössze 116,8 x 90,7 x 69,4 milliméter méretű és mindössze 407 gramm súlyú, meghökkentően könnyű és kompakt optikai keresővel ellátott fényképezőgép, mely biztosítja a felhasználónak az igazi DSLR érzést. Az EOS 100D-be szintén egy nagy, 7,7 cm-es (3,0”) kapacitív ClearView II érintőképernyő került – vagyis egyszerűen módosíthatók a beállítások és felvétel után a képek azonnal megtekinthetőek.

Az EOS 100D lelke az új, 18 megapixeles APS-C Hibrid CMOS AF II érzékelő, amely a DIGIC 5 képfeldolgozó processzor erejével együtt meghökkentően kiváló eredményeket biztosít szinte minden helyzetben. Amikor a fényképezőgép élőkép módban van, illetve Full HD felbontású videók felvétele közben az új érzékelő a felületének 80 százalékán megtalálható fázisérzékelő képpontokat használja az autofókusz sebességének és követési teljesítményének javítására. Az akár 4 kép/mp sebességű sorozatfelvételre is képes EOS 100D-vel a kezdők is könnyedén készíthetnek kiváló minőségű képeket sokféle témáról, legyen az egy meghitt pillanat a családtagokkal vagy ismerősökkel, vagy éppen a vakáció pezsgő forgatagának megörökítése.

Továbbfejlesztett kreatív üzemmódok

Mind az EOS 700D-ben, mind az EOS 100D-ben található egy sor rendkívül egyszerűen kezelhető felvételi mód és kreatív szűrő – így a kezdők könnyen nekivághatnak a fényképezésnek az előre megadott beállításokkal, és ahogy nő az önbizalmuk, egyre bátrabban kísérletezhetnek. Az intelligens, kompozíciófüggő automatikus képkészítési mód automatikusan felismeri az éppen fotózott témát, és kiválasztja a hozzá legjobban illő beállításokat. Így a felhasználók rábízhatják a fényképezőgépre, hogy az kiválassza az adott témához legjobban illő beállítás-kombinációt. Mindkét új modellben található egy sor speciális felvételi mód: az EOS 100D-ben például Gyermekek, Étel és Gyertyafény mód is található, hogy kiváló eredményt biztosítson megkapó részletességgel egy sor megszokott helyzetben.

Az új, valós idejű szűrőelőnézetnek hála, a Canon izgalmas kreatív szűrőit – például a Halszem és a Miniatűr hatást – most már felvétel előtt is lehet alkalmazni, ami remek eszköz a legmegfelelőbb hatás kiválasztásához a speciális pillanatokra, még a felvétel tényleges elkészítése előtt. A Kreatív automatika móddal a fotósok megtanulhatják, hogyan módosítsák képeiket. Az EOS 100D-ben megtalálható új, Extra hatás mód segítségével pedig egyidejűleg akár két kép is készíthető – egy a kreatív szűrő alkalmazásával, egy pedig nélküle, a már megszokott módon.

A filmforgatás felfedezése az EOS videókkal

A lelkes fotósok még egy dimenzióval bővíthetik az emlékek megörökítését: az EOS videókkal az értékes pillanatokat kiváló, Full HD (1920×1080 képpontos) felbontással rögzíthetik. A Hibrid AF II rendszer mindig fókuszban tartja a film főszereplőit: a folyamatos AF fáradhatatlanul követi a tárgyakat és szereplőket a felvétel közben. A Video pillanatfelvétel módban pedig kényelmesen készíthetők és szerkeszthetők rövid videoklipek, amelyek utólag is életre keltik az izgalmas alkalmakat, például az utazásokat vagy az esküvő napját.

EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS STM – Egy léptetőmotoros (STM) zoomobjektív a mindennapos fényképezéshez és videókhoz

Az új EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS STM objektív a legjobb választás az EOS 700D- és EOS 100D-tulajdonosok számára ahhoz, hogy kalandozni kezdjenek a fényképezés világában. A monumentális tájképektől egészen a portrékig terjedő, sokoldalú, 18-55 mm-es zoomtartomány azt jelenti, hogy a felhasználók kiaknázhatják a rugalmasság előnyeit: akkor is, ha közelebb akarnak kerülni a témához, és akkor is, ha nagyobb területet kívánnak átfogni. A 4 lépésben állítható optikai képstabilizátornak köszönhetően a képek precíziós pontossággal és tisztasággal készülnek – és nem mellesleg alacsonyabb ISO-értékek és hosszabb záridők is használhatók. A minden pillanatban használható kézi fókuszgyűrűvel pontosan állítható a fókusz, a szinte teljesen néma STM technológia pedig garantálja a csendet fókuszálás közben – tökéletes például videók készítésekor.

EOS 700D – a legfontosabb jellemzők:

  • 18,0 megapixeles Hibrid CMOS AF érzékelő
  • Kreatív, Full HD videók és Hibrid CMOS AF-rendszer
  • Állítható dőlésszögű Clear View LCD II érintőképernyő
  • Intelligens, kompozíciófüggő automatikus képkészítés
  • ISO 100-12800 érzékenység, ISO 25600-ra kiterjeszthető
  • 5 kép/mp sebességű, 9 pontos AF-rendszer
  • Kreatív szűrők széles skálája
  • EOS-rendszerű objektívek és tartozékok

EOS 100D – a legfontosabb jellemzők:

  • 18,0 megapixeles Hibrid CMOS AF II érzékelő
  • Kompakt, hordozható kialakítás
  • Egyszerű fényképezés az intelligens, kompozíciófüggő automatikus képkészítés funkcióval
  • Optikai kereső és nagy érintőképernyő
  • Full HD felbontású videók a Hibrid CMOS AF II-vel
  • Kreatív szűrők és Extra hatás mód
  • Beépített funkcióismertető
  • EOS-rendszerű objektívek és tartozékok

EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS STM – a legfontosabb jellemzők:

  • Sokoldalú fókusztávolság
  • Kompakt kialakítás
  • 4 lépéses optikai képstabilizátor
  • Sima fókuszálás léptetőmotorral (STM)
  • Legkisebb fókusztávolság: 0,25 m
  • Super Spectra bevonat
  • Nem forgó első lencsetag
  • Kézi fókuszgyűrű
  • Kör alakú, hétlamellás rekesz