A Legnépszerűbb Budapesti Fotóműterem

0

Photobalance stúdió

A március 23-24-én megrendezett Canon Fotóműtermek Hétvégéje egy közönségszavazás eredményével még adós a nagyérdeműnek. A látogatók ugyanis szavazhattak az általuk legjobbnak ítélt három műteremre.

Az összesített eredmények alapján idén a Photobalance stúdiót kedvelték a legjobban, melyet a válaszadók 84%-a jelölt az első három hely valamelyikére. Szép eredményt ért el a Leképezés Fotóstúdió és a Silens Photo & Style stúdió is, a szavazatok 82, illetve 69%-át megszerezve.

Leképezés Fotóstúdió

Silens Photo & Style stúdió

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Legnépszerűbb Budapesti Fotóműterem

A március 23-án és 24-én, közel 500 fotós és 21 budapesti bérműterem részvételével megrendezett első Canon Fotóműtermek Hétvégéje program a napokban egy közönségszavazással zárult, melynek tétje nem kevesebb, mint a Legnépszerűbb Budapesti Fotóműterem cím odaítélése volt.

A szavazásban a műtermekbe ellátogató fotósok vehettek részt és maximum egyszer szavazhattak az általuk legjobbnak ítélt három műteremre. A szavazás során mindenki csak arra a műteremre szavazhatott, ahova személyesen is elment, így a műtermek népszerűségét a műtermek programjain résztvevő fotósok számához tudtuk mérni. A végeredmény kialakításánál minden műterem népszerűségi mutatóját az adott műterembe ellátogató szavazók arányával súlyoztuk.

A szavazásban a Canon Fotóműtermek Hétvégéjére ellátogató fotósok közel fele vett részt, akik többnyire 4 vagy öt műterembe mentek el a hétvége során. A látogatók 5%-a mindössze 1-2 műteremre volt kíváncsi, de akadt olyan fotós is, aki 14 stúdióba is eljutott. A legtöbb fotóst vonzó helyszíneknek a pesti belvárosi műtermek, illetve a Canon fényképezőgép és nyomtató bemutatók helyszínéül is szolgáló műtermek bizonyultak, de a sok látogató önmagában még nem elegendő a népszerűségi verseny megnyerésére. A gondosan és kreatívan összeállított hétvégi programokkal a Budapest külső kerületeiben üzemelő műtermek is rengeteg érdeklődőt vonzottak, mint ahogy hamar híre ment a résztvevők között a műteremszemélyzetek odaadó munkájának is.

Mindezek ismeretében nem is csoda tehát, ha a Canon Fotóműtermek Hétvégéje programban résztvevő 21 műterem közül a fotósok a XV. kerületi Photobalance stúdiót találták idén a legjobbnak (http://www.photobalance.hu), ahol két műteremben és számos kültéri helyszínen lehetett fotókat készíteni. A Photobalance bel- és kültéren megépített hátterei és díszletei segítségével egy néhány órás fotózás alatt elkészíthető egy olyan portfólió, ami máshol többnyire sok szervezést, utazást, illetve napokat vagy heteket venne igénybe. A Photobalance stúdiót kipróbáló fotósok 84%-a jelölte be ezt a helyszínt a három legjobb helyszín egyikének.A szavazáson 82 illetve 69 százalékkal a Leképezés Fotóstúdió (http://www.facebook.com/Lekepezes) és a Silens Photo & Style stúdió (http://www.silensphoto.com) voltak a 2. és a 3. legnépszerűbb stúdió.

A Canon Fotóműtermek Hétvégéjéről

A Canon Fotóműtermek Hétvégéje az első olyan program volt Budapesten, ahol egyetlen belépő megváltásával a kezdő, amatőr és hobbifotósok két napig 21 műterem programjaiból, fotózásaiból válogathattak. A rendezvényen a rendelkezésre álló helyszínek szűkössége miatt maximum 500 fő vehetett részt, akik az egyes helyszíneken nem csak az adott műterem felszereltségével ismerkedhettek meg, de különböző fotózásokon (portré, glamour, akt, tárgy, autó, stb.), workshopokon és rövid előadásokon is részt vehettek. A Canon hazai képviselete jóvoltából a fotósok három helyszínen kipróbálhatták a Canon fényképezőgépeit, objektívjeit, professzionális illetve nagy formátumú nyomtatóit is.