Olympus Stylus 1

0

Az Olympus új prémium kompakt fényképezőgépet jelentett be, mely kategóriájában kiemelkedő tulajdonságokkal bír.

Az Olympus Stylus 1-be szinte minden bekerült, ami kompakt digitális fényképezőgépben segítheti a fotózást. A képérzékelő az átlagosnál nagyobb, 1/1,7″ típusú. A CMOS szenzor felbontása 12 millió pixel.

Az elektronikus gyűrűvel is ellátott objektív 28-300 mm-nek megfelelő fókusztávolságú, fényereje a teljes zoomtartományban f/2,8. A remek fényerőn kívül optikai stabilizátor is könnyíti a tele tartományban vagy éppen a gyenge fényviszonyok között történő fotózást.

A fényképezőgépre 3″ képátlójú dönthető, érintésérzékeny LCD került, ezen kívül 1,44 millió képpontos elektronikus keresőt is használhatunk a képek komponálására.
Komolyabb igényeket támasztó fotósok számára jó hír, hogy a beépített vakun kívül rendszervakuk fogadására is alkalmas a Stylus 1.

Az Olympus Stylus 1-et úgy alakították ki, hogy kezelőszervei és menürendszere a leginkább hasonlítson a példaszerű OM-D E-M5 fényképezőgépére. A zoom vezérlését az objektív tubusán kialakított kapcsolóval végezhetjük, miközben a gyűrűvel további paramétereket állíthatunk. A könnyed kezelhetőséget nem csak a jól eltalált dedikált kezelőszervek, de az érintésérzékeny LCD is segíti.

Az opcionális kiegészítők között vezetékes távkioldót, 1,7×-es telekonvertert, szemkagylót és tokot kínál az Olympus.

Az új prémium ultrazoom novembertől lesz kapható, ára 194.990 Ft lesz.

Az Olympus Stylus 1 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 12 Mpixel, 1/1,7″ CMOS
  • ISO100-12800 érzékenység, 1/3 Fé lépésköz
  • Objektív: 10,7x-es zoomátfogás, 28-300 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8 fényerő, 5 cm-es makró közelpont
  • elektronikus gyűrű az objektíven
  • elektronikus kereső (EVF) 1,44 millió képponttal
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód, B-mód max. 30 perc
  • RAW formátum támogatása
  • LCD: 3″ 1,04 millió szubpixel, érintésérzékeny, fel-le dönthető
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. fél óráig
  • 120 és 240 kép/mp slow-motion videófelvétel VGA és QVGA felbontásban
  • automatikus élességállítás, kézi élességállítás, arcfelismerés
  • beépített Wi-Fi adapter
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (Olympus PEN E-P gépekével megegyező)
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

Tükörreflexes felvételi lehetőségek hordozható kivitelben – kompakt fényképezőgép nagyméretű képérzékelővel

Tükörreflexes kezelhetőség, kompakt méretben Prémium Olympus STYLUS 1 – a maga nemében egyedülálló

2013 október 29, Hamburg – A komoly fotósok praktikus alternatívája az élvonalbeli tükörreflexes fényképezőgépek lenyűgöző kezelhetőségére: az új Olympus STYLUS 1 prémium kompakt. Az Olympus mérnökeinek vizsgálatai alapján a STYLUS 1 a kiváló minőség szempontjából is kiállja a próbát. A küldetés teljesítve úgy, hogy – természetesen – a vizsgálat a kompakt méretek ellenére ugyanazokkal a szigorú feltételekkel került lebonyolításra. A STYLUS 1 egy valóban hordozható, vékony, ‘bárhol-bármikor’ fényképezőgép manuális beállításokat kínáló vezérlőegységekkel, elektronikus keresővel és megbízható stabilitással, valamint olyan képminőséggel, mely a legigényesebb fotósokat is meggyőzi – legyen szó a kompaktok rajongóiról, vagy a tükörreflexes gépeket használókról, akik egy kompakt, második fényképezőgépet keresnek. A nagy, 1/1.7 inch méretű BSI CMOS képérzékelő mellett olyan lenyűgöző jellemzőket találunk, mint az új, nagytudású, extravékony, konstans (28-300mm*) 1:2.8 fényerőt biztosító i.ZUIKO DIGITAL objektív, illetve a nagy teljesítményű TruePic VI képprocesszor. Nagyméretű, nagy felbontású elektronikus kereső, Fast AF élességállítás és a „shoot-and-share” egyszerűségű képmegosztást lehetővé tevő WiFi egészíti ki a meggyőző összeállítást. A STYLUS 1 klasszikus feketében 194.990.- HUF áron, 2013 novemberétől kapható.

A STYLUS 1
Az ambiciózus fotósok megkövetelik a tökéletes képminőséget. Csak egy pillantás a STYLUS 1 műszaki adataira és biztosak lehetünk benne, hogy megtaláltuk. A gép mindössze 56.5mm mélysége ellenére egy teljesen új, 28-300mm* nagyteljesítményű i.ZUIKO DIGTAL objektívvel büszkélkedhet, mely konstans 1:2.8 rekeszt biztosít a teljes, 10.7x optikai zoom tartományban. Az Olympus úgy tervezte ezt az objektívet, hogy tökéletesen problémamentesen dolgozzon együtt a nagy, 1/1.7 inch méretű BSI CMOS szenzorral, valamint a TruePic VI képprocesszorral – mely már ismerős lehet a high-end OM-D E-M5 rendszerfényképezőgép használói számára. Ugyancsak egy már jól bevált OM-D jellemző az egy tömbből faragott érzetű, minőséget sugárzó kezelőszervek és a markolat, melyek kivitele a D-SLR stílusú elrendezésnek köszönhető. A pontos és profi szintű képkomponáláshoz nagy, 1.44 millió képpontos elektronikus kereső, a szinte instant, precíz élességállításhoz Fast AF rendszer és érintőkijelző, míg az okostelefonnal történő vezérléshez pedig beépített WiFi áll rendelkezésünkre – mint minden OM-D esetében. A STYLUS 1 lenyűgöző dinamikatartományt és gyenge fénynél is nagyszerű használhatóságot biztosít. Az Olympus XZ-2-vel már igen sikeressé vált hibrid vezérlőgyűrű áll rendelkezésünkre, mely a legfontosabb beállítások manuális és digitális kiválasztását is lehetővé teszi.

Új vezérmodell, új objektív
A kompakt gépek használóinak már nem kell kompromisszumot kötniük a fényképezőgépek legfontosabb összetevőjével – az objektívvel – kapcsolatban. Az Olympus a STYLUS 1 kifejlesztésekor az optikai tervezésben és kivitelezésben is kiemelkedőt alkotott: a szupervékony, teljes zoom tartományban konstans 1:2.8 fényerős, 10.7x (28-300mm*) optikai zoomos, nagyteljesítményű i.ZUIKO DIGITAL objektív a nagylátószögtől a teléig tökéletes minőséget és rendkívüli sokoldalúságot biztosít. A nagy átmérőjű objektív beépített, igen hatékony VCM képstabilizátor mechanizmust kapott, mely szinte teljesen kiküszöböli a gép rázkódásából, illetve a bemozdulásból eredő elmosódott, életlen felvételeket. Gyengébb riválisaival ellentétben a szándékos életlenítéssel elért bokeh megközelíti a D-SLR gépek szintjét – az objektív fényereje pedig sötétebb környezetben is lehetővé teszi nagy zársebesség használatát. Az objektív másik figyelemre méltó tulajdonsága akkor tűnik fel, ha nincs használatban – ugyanis kikapcsoláskor teljesen eltűnik a gép házában (az automatikusan vezérelt objektívvédő takaróelem mögé), így a STYLUS 1 egyszerűen egy kabátzsebbe helyezhető – mely a nagyobb darab gépek esetében lehetetlen.

„Azt kapod, amit látsz”
Ami az objektív a képminőségnek, az a kereső az egyszerű használatnak. A legtöbb kompakt fényképezőgéppel szemben a STYLUS 1 elektronikus keresője által elérhetővé teszi a szemhez közel helyezett géppel történő felvételkészítés előnyeit. Ez a kereső ugyanaz az igen nagyméretű, gyors válaszidejű és nagy felbontású verzió, mint az O-MD E-M5 esetén – mely maga mögé utasítja több belépő szintű D-SLR gép keresőjét is. 1.44 millió képpont, szintmérő és az árnyékos képrészletek kivilágosítása teszi a felvételt és a felvétel előtti beállítások elvégzését játékosan egyszerűvé. A VCM képstabilizátor mechanizmus előnyei már a keresőben is szembe tűnőek: így nagyobb gyújtótávolságban is egyszerűbb éles felvételek készítése. Az automatikus megvilágítás funkció pontos képet ad a téma sötét és világos részleteiről is – jelentéktelen késés mellett. A STYLUS 1 érzékeli, ha belenézünk a keresőbe és kikapcsolja a dönthető LCD kijelzőt.

Kompakt méretek, D-SLR stílus
A STYLUS 1 méretei (116mm x 87mm x 56,5mm) alapján nagydarab riválisaihoz képest átlagosan mindössze fele olyan vastag – apró méretei ellenére viszont minden részletében profi gép érzetét adja. Az előre helyezett markolatnak köszönhetően a klasszikus feketébe öltözött fényképezőgép stabil tartása biztosított, így kizárólag a kreatív képalkotásra kell koncentrálnunk. A vezérlőegységek okos elrendezése ugyancsak a gép egyszerű, magától értetődő kezelését biztosítja. Például a hibrid vezérlőgyűrűt és a zoomot bal kézzel állíthatjuk, míg a jobb kezünkkel csak az exponálásra kell figyelnünk. A jól elrendezett kezelőszervek és a kivitel részleteire (gombok méretére, formájára és felületére) való odafigyelés már szinte önmagában inspirálóan hat a profi szintű kreativitás elérésére való törekvésre.

„Control is king”
A STYLUS 1 a hatékony, kézre álló vezérlés és az intuitív, high-tech segédeszközök – például az érintőkijelzővel vezérelhető Fast AF és exponálás – ideális ötvözete. Az egyéni igényeknek megfelelően beállítható, analóg / digitális hibrid vezérlőgyűrű mellett a leggyakrabban használt paraméterek (például rekesz, zársebesség, expozíció, vagy program) a gép felső részén található másodlagos vezérlőtárcsához is rendelhetők. Ezáltal úgy választhatjuk ki a megfelelő beállításokat, hogy szemünket nem kell levennünk a témáról – csakúgy, mint ahogy a profik csinálják. Analóg üzemmódban a vezérlőgyűrű szinte siklik a zoom és a fókusz beállítása közben. Digitális üzemmódban a funkciók egy menübe rendezhetők és az Fn2 gombbal választhatók ki.

Fényképezőgép és okostelefon
A beépített WiFi és OI.Share szoftver által a fényképezőgép minden gond nélkül okostelefonhoz csatlakoztatható, mely ekkor egy képmegosztó terminálként használható. A csatlakoztatás gyorsan és egyszerűen végezhető: a fényképezőgép kijelzőjén látható WiFi mező megérintésével egy QR kódot jeleníthetünk meg, melyet az alkalmazás megnyitása előtt az okostelefonnal kell leolvasnunk – és már készen is vagyunk. Ezután a telefon kijelzőjén ugyanazt láthatjuk, mint a fényképezőgépén – az élességállítás és a kioldó távirányítással, a WiFi kapcsolat által, közvetlenül a telefon kijelzőjén keresztül vezérelhető (P, A, S, M módokban).

Kiegészítők:

  • Szemkagyló az elektronikus keresőhöz. Az EP-11 szemkagyló kiküszöböli az oldalról beszűrődő fényeket, így erős fényben is biztosítja az elektronikus kereső megfelelő láthatóságát.
  • Teljes váztok. Ez a pontosan testre szabott, felső résszel ellátott váztok a sérülésektől védi a fényképezőgépet.
  • 1.7x telekonverter előtétlencse. A fényképezőgép csúcsminőségű objektívjének gyújtótávolságát akár 510mm-re növelhetjük a CLA-13 konverterrel úgy, hogy megtartjuk az egyedülálló, konstans 1:2.8 fényerőt. Használata a nagyon távoli témákhoz és a vadvilág megfigyelésére ideális.