Olympus TOUGH TG-850

0

Az Olympus bejelentette extrém használati körülményekhez tervezett TOUGH sorozatának legújabb darabját, a TG-850-et. Az alumínium vázba szerelt fényképezőgép ellenáll 10 méteres vízmélységnek, 2,1 méterről történű leejtésnek, 10 kg nyomásnak és -10 fokos fagynak is. Belsejében egy BSI-CMOS képérzékelő található, mely 16 megapixeles, rejtett optikája pedig különösen nagy látószöget kínál, mely kisfilmes értéken 21mm–es gyújtótávolságnak megfelelő. Optikai zoomja 5x-ös átfogást tesz lehetővé.

A készülék a legfrissebb TruePix VII feldolgozó processzort és a rendszerkompaktokban is használt FAST AF élességállító rendszert is megkapta. További különlegessége a 180 fokban felhajtható LCD, mely a strapabíró házzal szerelt gépeknél egyáltalán nem mindennapos.

A TG-850 akár 1 cm-ről is képes élességet állítani, a kézremegés ellen pedig szenzor-mozgatásos stabilizátorral védekezik. Sorozatban 7,1 kép/mp-cel fotózhatunk vele, mozgókép esetén viszont Full HD felbontásban, akár 60 kocka/mp sebesség mellett.

A TOUGH TG-850 márciustól lesz kapható 99 990 forintos áron.

Az Olympus TOUGH TG-850 főbb tulajdonságai:

  • Víz-, ütés-, por-, és fagyálló ultrakompakt váz
  • 16 megapixeles BSI-CMOS érzékelő
  • TruePic VII processzor
  • FAST AF élességállító rendszer
  • 5x-ös optikai zoom (21-105mm ekv.)
  • 1 cm-es Super macro mód
  • Szenzor mozgatáson alapuló stabilizátor
  • max. ISO6400 érzékenység
  • 3″-os, 180 fokban felhajtható LCD, 460 ezer képponttal
  • időzített felvétel
  • FullHD videó 60 kocka/mp sebességgel
  • 7,1 kép/mp sorozat
  • Művészi szűrők

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Stílusos Olympus TG-850 új, integrált, dönthető LCD kijelzővel, kifinomult funkcionalitással és a már megszokott TOUGH jellemzőkkel

2014 Január 29, Hamburg – Az Olympus a TG-850 fényképezőgéppel új szintre emeli a durva bánásmódra tervezett gépek kínálatát. Az áttörő újdonság a masszivitást lenyűgöző stílussal ötvözi. A teljesítményről egy új fejlesztésű 21-105mm* 5x optikai zoom objektív, dönthető kijelző és felvételi lehetőségek széles skálája gondoskodik. A gép fokozottan ellenáll a zord körülményeknek – ütésálló** akár 2,1 m magasságból történő leejtés esetén, vízálló** 10m vízmélységig, törésálló** 100 kg terhelésig és akár -10°C** hidegben is működésre kész. Az extra-nagylátószögű objektív a nehéz körülményekre tervezett gépek között egyedülálló – a kijelző pedig akár 180°-ban dönthető. A kijelző egyébként teljesen belesimul a házba és – a redukált méretű objektívvel együtt – csak még jobban kiemeli a kompakt gép kecsességét. Funkciói és tulajdonságai ideálissá teszik víz alatti fotózáshoz – ha például merülés nélkül szeretnénk víz alatti felvételeket készíteni, csak a gépet kell a vízbe helyezni, majd a kijelző 90°-os döntésével felülről, a vízbe merülés nélkül tudjuk vezérelni. A megnövelt méretű hátsó markolatrész által a fényképezőgép stabilan tartható, a különösen gyors FAST AF élességállító rendszer és a TruePic VII képprocesszor pedig szinte garancia a jó minőségű felvételek készítésére. A gép funkciói között találjuk az időzített felvételkészítést, valamint az akadozásmentes, gyors mozgásokat is remekül visszaadó 60p Full HD videofelvétel-készítést. A TG-850 2014 márciusától érhető el, 99.990 HUF áron, ezüst, fekete, illetve fehér színben.

TOUGH design

A TG-850 sportos és stílusos megjelenéséről a puha felületek és határozott élek gondoskodnak, a kivitel maga pedig a masszív jellemzők mellett a remek hordozhatóságot is biztosítja. A fényképezőgépet szinte bármelyik kalandunkra magunkkal vihetjük, de a városi fotók készítése sem jelenthet problémát a kezelés egyszerűségének köszönhetően. A 180°-ban dönthető kijelző remek segítséget nyújt önarcképek készítéséhez is. Opcionális (vezeték nélküli LAN funkcióval ellátott) FlashAir kártyával WiFi-n keresztül okostelefonra, vagy számítógépre csatlakozhatunk, így a felvételek egyszerűen importálhatók.

TOUGH képminőség

Az objektívet felépítő részegységek új üveg alapanyagai vékonyabb, kompaktabb kivitelt tesznek lehetővé – a magas törésmutatójú Super HR lencsék alkalmazása mellett a kiváló optikai teljesítmény a nagylátószög mértékéből is kikövetkeztethető. A fényképezőgép iHS technológiái mindemellett a legszélsőségesebb körülmények között is remek felvételeket eredményeznek (akár ISO 6400 érzékenység használatával).

A gép rázkódásának és elmozdulásainak negatív hatásai jelentősen csökkenthetők az objektív-eltolásos képstabilizátor mechanizmus alkalmazásával, mely ugyancsak hozzájárult a ház igencsak kompakt kivitelének megvalósításához. Az objektív-eltolásos képstabilizátor alapelve azonos a D-SLR modellekben ismert technológiai megoldásaival. A fényképezőgép 16 megapixeles BSI CMOS szenzorral és a legújabb generációs TruePic VII processzorral a legjobbat tudja kihozni a nagyteljesítményű objektív előnyeiből.

TOUGH sokoldalú használati lehetőségek

A TG-850 a kreativitást életre keltő Művészi szűrőket kínál – például a Pop Art és Lágy fókusz szűrőket. Az időzített felvétel – mely akár 99 kép 10-60 másodpercenkénti felvételének beállítását teszi lehetővé – és az akadozásmentes 60p Full HD videofelvétel mellett nagy felvételi sebességű (HS120fps 640×480 képfelbontással, vagy HS240fps 320×240 felbontással készülő) filmek készítésének lehetőségét is felkínálja.

TOUGH sebesség

Az LCD kijelző a gyors mozgásokat megörökítő jelenetek lejátszására is alkalmas – a FAST AF élességállítás és a 7,1fps sorozatfelvétel funkciók pedig a gyorsan elsuhanó témák megörökítését teszik lehetővé még nehezebb felvételi körülmények között is.

Kiegészítők:

Több célra is alkalmas fényképezőgép tok: az univerzális fényképezőgép tok három színben választható (piros, kék, fekete) és kifejezetten a zord körülmények közötti használatot szem előtt tartva került tervezésre és kivitelezésre. 1,5mm vastag szilikon anyaga az ütésektől véd, külső hálós felülete pedig a nedvesség elvezetésére hivatott. A karabiner és a zsinór összehúzó műanyagból készült – a sós vizes környezetre is gondolva – a bélés pedig neoprén, mely ugyancsak ideális vízparti használatra.