Olympus SP-100EE

0

Az Olympus SP-100EE a világon elsőként kapott beépített irányzékot, mely a gyártó ígérete szerint nagyban megkönnyíti a távoli témák keresését és képmezőben tartását. A felnyíló vaku alatt kiképzett irányzék használatát elsősorban állatok, repülőgépek, sport, illetve egyéb mozgó témák fotózásához ajánlják.

A fényképezőgépet 16 megapixeles, hátsó-megvilágítású (BSI) CMOS képérzékelővel, és a legújabb TruePic VII feldolgozórendszerrel látták el. Optikája kisfilmes értéken 24-1200mm-nek megfelelő tartományban működik, mely 50x-es optikai zoomot jelent. A Super Resolution szolgáltatásnak köszönhetően a zoom 100x-os értékig terjeszthető ki. A rezzenéstelen képekért az optikai stabilizátor felelős.

A gépet az OM-D sorozatból ismerős FAST AF élességállítással látták el. Makro állásban akár a témától 1 cm-re is készíthetünk vele fotókat.

Videofelvételnél FullHD felbontás a maximum, melyet 60 kocka/mp-es sebességgel is képes rögzíteni. Sorozat módban legfeljebb 7,1 kép/mp-et tud.

Hátulján egy 3″-os LCD kapott helyet 460 ezer képpontjával, de ezen kívül egy 921 ezer képpontos EVF (elektronikus) kereső is rendelkezésünkre áll.

Az SP-100EE nem rendelkezik saját Wi-Fi szolgáltatással, de FlashAir memóriakártyával pótolhatjuk ezt a hiányosságot, sőt ezáltal mobiltelefonról is távvezérelhetővé válik a gép.

A készülék márciusban kerül a hazai boltokba 139 990 forintos áron.

Az Olympus SP-EE főbb tulajdonságai:

  • Beépített irányzék, mozgó és távoli témák befogásához
  • 16 megapixeles BSI-CMOS érzékelő
  • TruePic VII processzor
  • max. ISO6400 érzékenység
  • 50x-es optikai zoom (24-1200mm ekv.), F2,9-6,5 fényerővel
  • Super Resolution technológia (100x-os zoom)
  • Optikai stabilizátor
  • 1 cm makró munkatávolság
  • FAST AF élességállító rendszer
  • Fókusz limit gomb
  • 7,1 kép/mp-es sorozat
  • FullHD videó 60 kocka/mp sebességgel
  • Művészi szűrők
  • 460 képpontos, 3″-os LCD
  • Elektronikus kereső, 921 ezer képponttal
  • SD/SDHC és SDXC kártyák támogatása
  • FlashAir (Wi-Fi) kártyával is használható

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Olympus bemutatja az első irányzékkal ellátott fényképezőgépét

SP-100EE irányzékkal, fejlett keresővel, különleges kivitelű markolattal és egyszerű kezelhetőséggel – egyedülálló telefotók készítéséhez

2014 Január 29, Hamburg – Az Olympus új kategóriát teremt a világ első irányzékkal ellátott fényképezőgépével. Az irányzék az újonnan fejlesztett 1:2.9-6.5 24-1200mm* 50x (Super Resolution esetén 100x) optikai ultrazoom objektívjével együtt működik. Így a téma keresése és a nagy zoomtartományok használata igen egyszerű, ezáltal a fényképezőgép mozgó témák (például a vadon élő állatok, vagy a repülők, valamint a sportesemények) fotózásához kivételes segítséget nyújt. A beépített irányzék elrejthető a könnyű hordozhatóság érdekében, majd szükség esetén azonnal felpattintható – ez pedig már kétféle előny a tartozékként felszerelhető irányzékokkal szemben. Az SP-100EE a kiváló felvételek készítéséhez elengedhetetlen stabil fogást biztosító, méretes markolatot, valamint az elektronikus kereső használatát professzionális módon segítő, egyujjas vezérlőtárcsát kínál. Az egyszerű használatot az új fókuszhatároló gomb is biztosítja, melynek beállításai között találjuk a kikapcsolható fókuszhatárolást, valamint a csak közeli, illetve csak távoli fókuszálást. A fekete színben, 2014 márciusától elérhető fényképezőgép ára 139.990.- HUF – kifejezetten ultrazoom gépet mindennapi használatra keresőknek ajánlva.

SP-100EE – még közelebb a témához

A 24-1200mm* ultrazoom objektív szinte hívogatja használóját tudásának felfedezésére (50x optikai zoom, illetve 100x Super Resolution Zoom funkció használata esetén). Sport akciófotók, melyekről eddig csak álmodtunk? A vadon világának elképesztő pillanatai? Repülőgépek felszállás, vagy földet érés közben? Mindez elérhető, felfedezésre vár, mint ahogyan a szupermakró felvételi mód által az objektívtől mindössze 1 cm távolságra megközelíthető témák apró világa is.

Nagyszerű kinézet, kivételes kezelhetőség

A tervezéskor a kezelhetőséget elsődlegesen szem előtt tartó designerek által általában kedvelt gömbölyded vonalak és felületek helyett az SP-100EE DSLR-orientált kinézetét jellegzetes, egyenes vonalakból és élekből álló kivitele határozza meg, mely ennek ellenére ugyancsak biztos fogást garantál. A markolat rugalmas bevonata a puha felület és a csúszásgátló, durva, rücskös textúra izgalmas ötvözete.

Technológiával tele

Az SP-100EE a világ első irányzékkal ellátott fényképezőgépe, mely ideális nagyon távoli, illetve mozgó témák megörökítéséhez – a felvételkészítést ráadásul olyan funkciók segítik, mint például a Framing Assist, mely a munka nehezét elvégzi a mozgó téma fókuszban tartásakor. Az iHS technológia által a kívánt felvétel a környezeti hatásoktól függetlenül elérhető (akár ISO 6400 érzékenység használatával). Opcionális (vezeték nélküli LAN funkcióval ellátott) FlashAir kártya használatával a fényképezőgép WiFi-n keresztül okostelefonhoz, vagy számítógéphez csatlakoztatható, így a felvételek egyszerűen importálhatók. A fényképezőgép mindemellett akadozásmentes, gyors mozgásokat is valósághűen visszaadó 60p Full HD videók készítésére is használható.

Fotózás stílusosan – intelligens felvételi funkciókkal és kiváló teljesítménnyel

Az SP-100EE a kreativitást életre keltő Művészi szűrőket kínál. A gép ultrazoom lehetőségeinek teljes mértékű kihasználását egy lencse-eltolásos képstabilizátor mechanizmus segíti, mely hatékonyan küszöböli ki a gép bemozdulásának hatásait. A felvételkészítés gyenge fényviszonyok között is eredményes a fényerős objektívnek köszönhetően. A fényképezőgép 16 megapixeles BSI CMOS szenzorral és a legújabb generációs TruePic VII processzorral a legjobbat tudja kihozni a kiváló jellemzőkkel büszkélkedő objektív által nyújtott előnyökből.

Kiegészítők:

Védőtok: ez a pontosan a gépre méretezett poliészter tok könnyű kivitele ellenére biztonságos hordozhatóságot garantál. A hordszíj használatát lehetővé tevő hurok ugyancsak a gép folyamatos használatát segíti elő.