Itt a Hasselblad HV

0

A Sony és a Hasselblad együttműködéséről már évek óta tudunk, s ennek legjobb bizonyítékai a Hasselblad név alatt is megjelenő Sony fényképezőgépek. Az eddigi Hasselblad Stellar prémium kompakt és a tükör nélküli cserélhető objektíves Hasselblad Lunar mellé ma egy féligáteresztő tükrös modellt jelentett be a svéd gyártó, mely alapjaiban a Sony Alpha SLT-A99-cel egyezik meg.

A Hasselblad HV a Sony modelljéhez képest titániumból készült kezelőszerveket, alumínium felső borítást, PVD borítást és kisebb tömeget tud felmutatni.

A gép belsejét tekintve minden bizonnyal változatlan a Sony Alpha STL-A99-hez képest, azaz 24,3 Mpixeles fullframe szenzor dolgozik benne, fókuszrendszere 19 pontot tartalmaz, elektronikus keresője 2,36 millió képpontból áll.

Míg a Sony Alpha SLT-A99-et objektív nélkül, csak vázként forgalmazzák, a Hasselblad HV-hez egy Carl Zeiss 24-70 mm f/2,8 objektívet is adnak (az objektív ára külön megvásárolva 1800 euró), valamint két akkumulátort és egy speciálisan erős kialakítású tokot. A Hasselblad HV kit ára 8500 euró lesz.