A Manfrotto is frissített, itt az új 055

0

A Manfrotto bejelentette 055-ös sorozatú állványainak felfrissített modelljeit.

A Manfrotto 055 széria tagjai között az eddigieknek megfelelően alumínium és szénszálas állványokat is találunk. A frissített sorozat egyik legjelentősebb fejlesztés az új Quick Power Lock szekció rögzítő megoldás, amely a korábbinál erősebb szorítást képes megvalósítani, így az állvány masszívabb, stabilabb lesz. A nagyobb szorítóerő azonban nem jelenti azt, hogy a használat is nehezebbé válna, sőt, a Quick Power Lock rendszert úgy fejlesztették, hogy az egy kézzel is könnyedén és gyorsan kezelhető legyen.

Az új 055-ös sorozat rejtett, függőleges-vízszintes középoszlop mechanizmust tartogat azon makrófotósok számára, akik nem elégednek meg a térd magasságból fotózással. A vízszintesre nyitható középoszloppal és a széles terpesszel sokkal közelebb kerülhetünk a föld szintjéhez, így extrém makrófotók is könnyebben készíthetők.

S még egy figyelmesség a Manfrotto-tól: a vízszintező 360 fokban elforgatható, így mindig a szükséges pozícióba állítható, azaz nem takarják majd a talp, vagy a fej karjai, illetve csavarjai.