Olympus Stylus SH-1

0

Egy igazi csúcskompaktot jelentett ma be az Olympus, mely megjelenésében cserélhető objektíves, PEN-szériás gépeit idézi azzal a különbséggel, hogy itt egy beépített optikát kapunk 24x-es zoommal (25-600mm ekv.). Szenzora szintén a kisebb kompaktokból ismert, 16 megapixeles BSI-CMOS.

A készülék ugyanazt a hatékony, 5-tengelyes stabilizátort kapta, melyet a gyártó csúcs gépeiből (pl. E-M1) ismerünk, ezzel az első nem cserélhető objektíves kompakt, melybe ilyen rázkódásvédelem került.

Videofelvételre kapcsolva FullHD mozgóképeket vehetünk fel, akár 60 kocka/mp-es sebességgel, de elérhető az időeltolásos (time-lapse) mozgókép, kisebb felbontásban pedig 240 kocka/mp-es videó is.

Az SH-1 igazi csúcsgéphez méltóan nem csak automatikus, de kézi beállítási módokat is kínál. Választhatunk RAW képformátumot is.

Hátuljára egy 3″-os, 460 ezer képpontos érintőképernyő került, melyen elektronikus vízszintjelző is bekapcsolható.

Az SH-1-ből nem maradt ki a Wi-Fi funkció sem, melyet az Olympus saját, OI.Share szolgáltatásával egészített ki.

A fényképezőgép április közepén kerülhet a magyar boltokba, 134 990 forintos bruttó áron. Ezüst, fekete és fehér színben lesz kapható.

Az Olympus Stylus SH-1 főbb jellemzői:

  • a PEN modellekre jellemző külső
  • 16 megapixeles BSI-CMOS érzékelő
  • TruePic VII feldolgozóprocesszor
  • max. ISO6400 érzékenység
  • 24x-es optikai zoom (25-600mm ekv.)
  • 5-tengelyes stabilizátor
  • FAST AF élességállítás
  • Rekesz és záridő állítási lehetőség
  • Időeltolásos sorozat
  • FullHD videó 60 kocka/mp sebességgel
  • Akár 240 kocka/mp-es videó
  • 7 Művészi szűrő effektus
  • Intelligens panoráma
  • 3″-os, 460e képpontos érintőképernyő
  • Elektronikus vízszintjelző
  • Wi-Fi és OI.Share szolgáltatás

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Lenyűgöző megjelenés és exkluzív technológia együtt? Az Olympus Stylus SH-1 megmutatja, hogyan is lehetséges ez

2014 Március 31, Hamburg – A gyönyörű Olympus SH-1

visszahozza a lélegzetelállító design élményét a kompakt fényképezőgépek világába – rekorder technológiája pedig valódi minőséget biztosít tűéles képek és nagysebességű HD videofelvételek formájában. Ez a világ egyetlen digitális kompakt fényképezőgépe, mely az öttengelyes optikai** képstabilizátort fotózáshoz és 1080p HD filmek felvételéhez is rendelkezésre bocsátja. Mozgás közben, ha mindössze néhány másodperc áll rendelkezésre a pillanat megörökítéséhez – akár egy távoli téma fotózásakor, vagy 24x zoom mellett videofelvétel készítésénél – a képstabilizátor lehetővé teszi, hogy valóban kiváló minőségű eredményt kapjunk. Az SH-1 ezüst, fekete, vagy fehér színben választható, 134.990.- HUF áron, 2014 áprilisának közepétől.

Vonzó külső

Amikor a tervezők kitalálnak egy új fényképezőgépet, a nagyszerű kinézetet, vagy a nagyszerű technológiát helyezik előtérbe. Az SH-1 designerei egyértelműen mindkét szempontnak prioritást adtak. Az új fényképezőgép megjelenése a lelket és szemet gyönyörködtető tárgyak és eszközök iránt fogékonyak számára színtiszta élvezet. A klasszikus kontúrok, valamint a fém és a műbőr felületek hangulata szinte árasztja magából a stílust és a minőségérzetet. A vezérlőtárcsák és a gombok elhelyezése gyors és magától értetődő használatot garantál – a stílusban passzoló valódi bőr kiegészítők pedig mindig és mindenhol hozzák az eredeti hangulatot. Itt van például a bőr váztok, mely eléggé takar a gép házának megvédéséhez, ugyanakkor látni is engedi annak egyéniségét.

Tűéles felvételek

A világklasszis képstabilizátor által az SH-1 a kompakt kategória vezető modelljévé lép elő. A képstabilizátor távol tartja a bemozdulás okozta elmosódást – és az ez iránti aggódást – a nagy felbontású videók, illetve fotók rögzítésekor, mozgás közben is. A könnyű gépeket nehéz stabilan tartani – ráadásul a 24x zoom objektív tudását kihasználni is csak a lehető legkevesebb mozgás mellett lehetséges. Az SH-1 megoldja ezt a problémát a világ egyetlen*, kompakt gépbe épített öttengelyes képstabilizátorával, mely a nagysebességű HD videofelvételek és a fotók tökéletes megörökítését is támogatja. A hagyományos rendszerek csak a oldalirányú elmozdulás és a billentés hatását tudják csökkenteni – ráadásul eléggé korlátozottan. Az Olympus rendszere azonban mind az ötféle elmozdulás típust ki tudja küszöbölni – például a könnyű gépeknél, állvány használata nélkül előforduló, objektív tengelye körüli elfordulást, vagy az oldalirányú remegést, mely a makró felvételek esetén elég gyakori. A kézremegés ugyancsak lehangoló eredményt hoz videofelvételek készítésénél is – ráadásul itt nincs második esély, mint esetleg fotózásnál. Az öttengelyes képstabilizátornak köszönhetően azonban az SH-1 remekül kihasználható – még egy robogó hátsó üléséről, akár hosszú, Full HD minőségű, 240fps felvételi sebességű videó rögzítéséhez is.

Gyors képalkotás

Nem az egyedülálló képstabilizátor az egyetlen intelligens technológia, melyre felkapjuk a fejünket – az SH-1 egy praktikus szintjelzővel, valamint a horizont stilizált képével segít a pontos géptartásban és lehetővé teszi, hogy csak a kép megkomponálására, illetve az élességállításra összpontosíthassunk – mely mindössze az LCD kijelző megérintésével történhet. A 24x optikai zoommal felszerelt gépektől nem megszokott módon lélegzetelállító minőségű, 16 megapixeles képeket rögzíthetünk a 25mm*** nagylátószögtől egészen a 600mm*** telefotókig. A képstabilizátor rendszer, valamint a csúcskategóriás TruePic VII képprocesszor az Olympus többszörös díjnyertes OM-D gépeinek öröksége. Mindezek az egyedülálló technológiák együttesen biztosítják a hatékony használatot, a gyors élességállítást és fantasztikus felvételek készítését, gyenge fényviszonyok között is.

Intelligens megosztási lehetőségek

Az SH-1 stílusos megjelenése passzol a legmenőbb tabletekhez és okostelefonokhoz – ráadásul könnyedén csatlakoztathatók, mindössze a WiFi gomb megnyomásával. Az Olympus OI.Share alkalmazása a kapcsolódás macerás beállításait küszöböli ki. Az OI.Share ugyanakkor segít a képek és videók kompatibilis okostelefonra történő átvitelében, valamint abban, hogy a telefont a fényképezőgép távirányítójaként használjuk. Így távolról, az okostelefonon keresztül vezérelhetjük a zoomot, kiválaszthatjuk az élességállítás területét, valamint elkészíthetjük a felvételt. E funkció ideális önarcképek, vagy félénk témák – például az állatvilág – gondtalan megörökítéséhez.

Kiegészítők

CSCH-120 valódi bőr váztok luxus kivitelű, divatos külsővel és remek fogással. Csak az SH-1 típushoz.
CSS-S109LL II valódi bőr vállszíj az SH-1 stílusos és kényelmes szállításához.
CSS-S110LS valódi bőr csuklószíj az elegáns, határozott megjelenéshez.

A termékjellemzők bejelentés nélkül változhatnak. Az aktuális információkért kérjük, keresse fel az Olympus honlapját: http://www.olympus.hu
Az egyes funkciók leírása az online függelékben található.
Az SH-1 fényképezőgépről részletes információ honlapunkon érhető el.

* Az Olympus vizsgálatai alapján, 2014 márciusában.
** Az optikai képstabilizátor jellemzőinek meghatározása a Camera & Imaging Products Association (CIPA) előírásai alapján, a szenzor-eltolásos képstabilizátorra vonatkozóan.
*** 35mm ekvivalens