Irista a Canontól

0

A Canon útjára indította online fotótárhelyét, az Iristat.

A site-ra a világ bármely pontjáról regisztrálhatnak felhasználók, az ingyenes szolgáltatás 10 GB tárhelyet nyújt. Európa egyes országaiból lehetőség van Value és Premium tagság kiváltására is, amely 50 illetve 100 GB tárhelyet nyújt havi 5, illetve havi 11 euróért cserébe.

A felhő alapú tárhely érdekessége, hogy kifejezetten fotók tárolására szolgál (a későbbiekben videók is feltölthetők lesznek), ezek közül pedig nem csak a szokványos JPEG, de a RAW fájlokat is támogatja, fájlméret határ nélkül. Az albumokba rendezhető fotókra a látogatók kommenteket is írhatnak. A szolgáltatásból egyelőre a Facebookra és a Flickr-re tudjuk képeinket közvetlenül postolni.

Sajtóközlemény:

Új felhő alapú képkezelő és –tároló platfom

Canon Irista

Budapest, 2014. június 6. – A Canon bemutatta az Irista platformot – egy olyan fejlett, felhő alapú képkezelő és –tároló platformot, amellyel a felhasználók minden eddigitől eltérő módon érhetik el, élvezhetik és kezelhetik a fotókönyvtáraikat.

Manapság ezrével készítjük a digitális fényképeket, amelyeket azután több eszközön szétszórva tárolunk. Az Irista azért készült, hogy segítsen az összes képet egyetlen központi helyre gyűjteni. Az Irista segítségével könnyedén megtaláljuk bármelyik fotónkat, emlékünket – függetlenül attól, hogy milyen eszközzel készítettük: fényképezőgéppel vagy okostelefonnal.

Az Irista négy fő vásárlói igényre koncentrál:

  • Egyszerű használat: Egy fotógyűjtemény ahol bármelyik fotó gyorsan és könnyen megtalálható
  • Állandó kapcsolat: Közvetlen megosztási lehetőség a népszerű közösségi hálózatokon; az ajánlások és hozzászólások nyomon követése
  • Inspiráció: Egyetlen hely a képek interaktív kezeléséhez, a fényképezési tudás csiszolásához és ahhoz, hogy a képekből a lehető legtöbbet lehessen kihozni.
  • „Gyeplő a kézben”: Minden kép biztonságosan tárolható egyetlen helyen úgy, hogy bármikor és bárhonnan elérhető

A Canon képkezelési szakértelmére épülő Irista kialakításának és az általa nyújtott páratlan felhasználói élménynek köszönhetően minden embernek szól, aki kézben akarja tartani az emlékeit.

A szolgáltatás sokféle fájltípust támogat, nincs fájlméret-korlát, és automatikusan feltölti a képgyűjtemények új darabjait. Az elegáns felhasználói felületen nagy teljesítményű keresési index is található, amellyel sokféle feltétel alapján lehet képet keresni. A letisztult elemeket használó megjelenésnek része egy személyre szabható időszalag, valamint egy címkékkel működő szűrés, amely megkönnyíti a képek megtalálását dátum, hely, egyedi felhasználói címke, objektívtípus és egyéb jellemzők alapján. A Facebook® és Flickr integráció révén a felhasználók mindkét platformon közzétehetik a képeket, és közvetlenül az Irista felületéről követhetik nyomon a hozzászólásokat.

„Az emberek több képet készítenek több eszközön, mint valaha, de ezeket sokszor nehéz élvezni, ha több helyen vannak tárolva” – mondta Alessandro Stanzani, a Canon Europe Consumer Imaging csoportjának vezetője. „Az Iristával olyan platform született, amely megoldja ezt a problémát. Jelenleg ez az egyetlen ilyen fajta szolgáltatás, és teljes egészében a felhasználói igények figyelembevételével készült – a béta fázisban kapott rengeteg visszajelzés alapján. Az Irista felbecsülhetetlen értékű erőforrás mindazoknak, akik szeretik a képeiket, és a jövőben egyre csak jobb lesz, ahogy újabb és újabb szolgáltatásokkal bővítjük majd.”

Az Irista mindenkinek a rendelkezésére áll a különféle igényekhez illeszkedő, többszintű tárolási lehetőségekkel. A kezdő szinthez 10 GB felhőtár-kapacitás jár, teljesen ingyen. Itt az alkalmi vagy hobbifotósok teljesen kihasználhatják az Irista platform minden funkcióját, ideális helyet találnak a könyvtárak vagy a fotó projektek kezeléséhez. A képzettebb, lelkes amatőr vagy profi fotósok, akiknek nagyobb tárhelyre van szükségük, két további tárolási szint (50 GB vagy 100 GB) közül választhatnak, havi vagy éves díjért.

Az Irista előfizetési díjai a következők:

  • Max. 10 GB: Díjmentes, teljes funkcionalitás
  • Max. 50 GB: Havi 4,99 EUR, vagy évi 49,00 EUR
  • Max. 100 GB: Havi 10,99 EUR, vagy évi 109,00 EUR

Az Irista összes szolgáltatása már működik. Feliratkozni itt lehet: www.irista.com