Metz mecablitz 64 AF-1

0

Hivatalossá vált a pár napja még csak pletykaként létezett vaku, amely a német Metz műhelyéből kerül ki. A Metz mecablitz 64 AF-1 komoly kulcsszámot tud felmutatni, ISO100-on, méterre vonatkoztatva 64-est. Igaz, mindez 200 mm-es gyújtótávolságnak megfelelő villantási szögnél, de 50 mm-nél sem kell nagyon szégyenkeznie a vakunak, itt ugyanis 43-as kulcsszámot tud.

A Metz 64 AF-1 dupla villanócsővel rendelkezik, a fő vaku alatt egy kisebb, két lépésben állítható teljesítményű másodvaku foglal helyet, amellyel főként derítő funkciót valósíthatunk meg. A felfelé 90 fokban emelhető, lefelé 9 fokban dönthető vakufejet 300 fokban forgathatjuk körbe.
Zoomfeje 24-200 mm-nek megfelelő villantási szögűre állhat be, vagy akár kézzel is megadhatjuk a kívánt értéket. A beépített diffúzor 12 mm-nek megfelelő villantási szögre tudja szélesíteni a vaku fényét. Természetesen nem maradt ki az apró derítőlapocska sem, amely a diffúzorral együtt húzható ki a vakufejből.

A TTL módban működő rendszervakut stroboszkópikus módban is használhatjuk, illetve kézzel is megadható a használandó teljesítmény 25 lépésben (1/3 Fé-enként). A vaku támogatja a nagy sebességű vakuszinkront is, no és persze választhatunk első vagy második redőnyre szinkronizálás közül is.

A paraméterek beállítását érintésérzékeny LCD-n végezhetjük el, amelynek könnyű használhatóságát majd a tesztek igazolják (vagy cáfolják). A vakut Canon, Nikon, micro FourThirds, Pentax és Sony rendszerekhez lehet megvásárolni, a vaku áráról egyelőre nincs információnk.