Canon PowerShot G7 X

0

A Canon egy felső kategóriába szánt PowerShot kompaktot is bejelentett, G7 X típusnéven. A fényképezőgép 1″-os ( 13,2 x 8,8 mm) CMOS szenzort kapott, mely 20 megapixel felbontású. A gépbe egy új DIGIC 6 feldolgozó processzor került.

Az objektív nem cserélhető, de 24mm-nek megfelelő nagylátószöget, és 1:1,8-2,8-as, kiváló fényerőt biztosít. Cserébe a szuperzoomról le kell mondanunk, hiszen az „csak” 4,2x-es átfogású. A remegésmentes képet optikai stabilizátor biztosítja. Az objektív körüli vezérlőgyűrűvel többféle funkció szabályozható. A fényképezőgépben beépített ND szűrő is bekapcsolható.

A mozgóképfelvétel Full HD felbontású, a képfrissítés pedig akár 60 kocka/mp-ig emelhető. Videózás közben manuális beállítások is elérhetők.A hangfelvétel sztereó.

A G7 X hátuljára egy több mint 1 millió képpontos, dönthető érintőképernyő került, melynek segítségével az 31 AF pont bármelyikének kiválasztása is egyszerűbb.

A készülék Wi-Fi és NFC szolgáltatást is kínál, mely szolgáltatások körébe a mobilról történő távvezérlés is beletartozik.

A Canon PowerShot G7 X főbb tulajdonságai:

  • 20 megapixeles felbontás
  • 1″-os CMOS szenzor
  • DIGIC 6 feldolgozórendszer
  • 24-100mm (4,2x-es zoom) objektív
  • 1:1,8-2,8 fényerő
  • optikai stabilizátor
  • vezérlőgyűrű
  • 31-pontos, kontraszt-alapú AF
  • 1,04 millió képpontos, dönthető, érintésérzékeny LCD
  • Full HD videó, 60 képkocka/mp sebességgel
  • Beépített ND szűrő

Sajtóközlemény:

Canon PowerShot G7 X: kompromisszummentes teljesítmény és professzionális tudás kompakt méretben

Budapest, 2014. szeptember 18. – A Canon ma mutatta be az eddigi legnagyobb teljesítményű, de zsebben elférő PowerShot fényképezőgépét – a PowerShot G7 X-et. A G sorozat új tagját azoknak tervezték, akik egy kicsi gépet szeretnének magukkal vinni a nagyok tudásával, hogy az eléjük táruló pillanatot bármilyen helyzetben azonnal megörökíthessék.

  • 1.0-s típusú, háttérvilágítású, 20,2 megapixeles CMOS-érzékelő
  • f/1.8-2.8-as, 4,2 x objektív
  • 6,5 kép/ másodperc
  • kihajtható érintőképernyő
  • finom vonalvezetésű fém váz
  • NFC, WiFi és felhő alapú megosztás

Kiváló képminőség minden körülmények között
Akár professzionális portrék, akár makró felvételek készítése a cél, a PowerShot G7 X csúcsminőségű, 24 mm-es, különlegesen széles tartományt átfogó és kiváló fényerejű f/1.8-2.8-as objektívjével minden helyzetben gyönyörű, kis mélységélességű képeket lehet készíteni, elmosott hátterekkel. A nagy, 1.0-s típusú érzékelővel rendelkező PowerShot G7 X gyenge megvilágítás mellett is remekül helytáll, elegendő rugalmasságot kínálva a ragyogóan realisztikus színeket mutató, alacsony képzajú fotók rögzítéséhez még ISO 12800-as értéknél is. A DIGIC 6, a Canon legnagyobb teljesítményű képfeldolgozó processzorának gyors válaszidejével és kiemelkedő sebességével mindig felkészülten várhatja, mi fog történni a következő másodpercben, sőt a másodperc tört része alatt végbemenő eseményeket is meg tudja örökíteni.

Profi, személyre szabható vezérlés
A PowerShot G7 X a Canon DSLR-gépeihez hasonló használati élményt nyújt. Ezt részben lenyűgöző teljesítményével éri el, részben azzal, hogy egy sor teljesen személyre szabható, professzionális szintű, beállítást segítő funkcióval látták el. A gyorsan elröppenő pillanatok megragadásához a fényképezőgép szinte azonnal képes ráfókuszálni a témára. A szupergyors AF-rendszer 31 pontot figyel, lefedve közel a teljes képmezőt. Sorozatfotó esetén a gép másodpercenként 6,5 képet készít, így tulajdonosa biztos lehet benne, hogy a legjobb pillanatokat sikerült rögzítenie – és ezt a sebességet körülbelül 700 felvételen át tudja a gép!

A kényelmes fényképezést segíti egyebek mellett a személyre szabható objektívvezérlő gyűrű (Lens Control Ring), a kezelőszervekhez társítható legfontosabb beállítások, így például a rekesz vagy az exponálás sebessége. A nagy, dönthető érintőképernyő és a Touch AF (érintéses autofókusz) nagy könnyebbséget jelent, ha különleges szögből készítünk felvételt olyan témákról, melyek a tárgymező szélén helyezkednek el. A kreatív fotók készítéséhez át lehet váltani a teljesen manuális módba, a RAW felbontással készített fotók pedig az utómunka előtt nyitják meg a korlátlan változtatások lehetőségét.

A kezdő videósoknak
A mozgóképek rögzítésekor is teljes szabadságot kap az alkotni vágyó fotós, hiszen a Manual Movie módban a rekesz, a zársebesség és az ISO-érték is változtatható. A Full HD 60p minőségben rögzített jelenetek megőrzik eredeti hangulatukat még gyenge fényviszonyok mellett készített felvételek esetén is a továbbfejlesztett zajcsökkentésnek (Advanced Noise Reduction) köszönhetően. A remegésmentes felvételekről, az adaptív, ötirányú, intelligens képstabilizátor gondoskodik, így még akár egy autó ablakából vagy egy város utcáin sétálva is forgathatunk rázkódásmentes jeleneteket.

Határtalan kreativitás
Fejezze ki magát kreatívan és könnyedén a PowerShot G7 X sokféle kreatív módját használva. A ragyogó csillagos égtől (Star módban) a gyenge megvilágítási körülmények között készített képekig (kézi HDR módban) a PowerShot G7 X minden helyzetben azt kínálja, amire a különleges képek készítéséhez csak szükség lehet.

Azonnali képmegosztás
Használja ki a Wi-Fi- és NFC-megosztás szabadságát! Ossza meg kedvenc felvételeit közvetlenül a fényképezőgépről a népszerű közösségi hálózatokon, és töltse fel az összes képet a felhőbe a Canon digitális képkezelő szolgáltatását, az iristát használva. A WiFi technológiának köszönhetően a gép akár távolról is vezérelhető. A fotókat helyazonosító címkékkel lehet ellátni, így egy hosszabb utazás után pontosan beazonosítható, hogy melyik kép, hol készült.